Минфин - Курсы валют Украины

Установить
kingcity
Зарегистрирован:
27 декабря 2015

Последний раз был на сайте:
24 апреля 2024 в 08:39
Подписчики (29):
Igoc1975
Патріот України
48 лет, Львів
HYefimov
HYefimov
madalex
madalex
kiraks
kiraks
Киев
idebsa
idebsa
hujogis
Бедный папа
124 года, Крыжополь
Alexvalco
Алексей Валко
42 года, Киев
Valent
Valent
Киев
Mary077
Mary077
viktory2001
viktory2001
18 лет
anatooly
anatooly
987
987
все подписчики
kingcity — "Будь собою, інші ролі зайняті" – Оскар Уайльд
вільний художник
10 июня 2019, 14:01

У продовження теми банків.Банки з європейським походженням в Україні - що за цим реально.

Трохи поговоривши у попередньому дописі про банки з рос.капіталом та банки українські, трохи поділюся власним досвідом по співпраці з банками з європейським походженням. Звичайно, при слові «європейський» ми сподіваємось на високий рівень обслуговування, гнучкі і цікаві умови. Чи так це завжди? За їхньою діяльністю спостерігаю, переглядаю умови, але реально довелось стикнутись з 4-ма: Аваль, Кредобанк, Укрсиббанк, Ідея-банк. На перших двох зупинюсь коротко. Аваль — банк як банк. Тарифи вище середніх, але прийнятні. Нормальне обслуговування, але нічого особливого у порівнянні з іншими банками. Безперечний його плюс — стабільно високий показник надійності, у всіх рейтингах він завжди у верхніх строках. Кредобанк — користувався лише деякими його разовими послугами, без відкриття рахунку. Банк цікавий у першу чергу для тих, хто працює з Польщею — картки у злотих, спец.пропозиції для україно-польського бізнесу і т.д. На цьому всі його «ізюминки» закінчуються. Тарифи н назвеш дешевими, по обслуговуванню — теж ніяких «цукерок». Більше інших приділяють уваги фінмону — крім загальних правил мають ще й свої внутрішні положення для перестраховки. Паспорт вимагають при здійсненні валютообмінної операції на будь-яку суму, навіть копійчану. Пояснюють це необхідністю пересвідчитись, що клієнт — резидент України. Укрсиббанк Чуть не став його клієнтом. Є відділення поруч. Потрібно було арендувати. депозитну скриньку. Подзвонив на їхню гарячу лінію, запитав у яких відділеннях у нашому місті можна це зробити.Назвали лише одне відділення — центральне відділення міста і запевняли що у інших відділеннях сховищ немає.Яким же було моє здивування, коли зайшовши у відділення поруч, почув від працівників, що у них теж є депозитне сховище! Але арендувати скриньку не так просто, щоб тільки дозволили це зробити- потрібно або розмістити депозит на немалу суму (якщо не помиляюсь, мінімум 100 000 грн.) або відкрити картковий пакет, причому не найдешевший, а класу «Deluxe». Тарифи — мало не здасться. Крім плати за обслуговування (немалої) є ще плата за СМС-інформування, плата за страховки які мені особисто не потрібні і які з них обов`язкові, а які ні — у відділенні і на гарячій лінії дають різну інформацію. Тарифи на скриньки — у інших банках нижчі у 1.5 — 2 рази. Так клієнтом Укрсиба і не став. Про Ідея банк писав відгук: https://minfin.com.ua/ua/company/ideabank/review/123517/. До сказаного там можу додати: це перший банк, де мені відмовили у видачі кредитної карти (невідомо чому, кредитна історія чиста). І напевне «високоєвропейськість» банку не дозволяє йому мати свого представника на сайті Мінфін, щоб відповідати на звернення та відгуки клієнтів.

Підсумок сказаного: я не агітую ні «за» ні «проти» якихось банків. Але при виборі банку не треба керуватись стереотипами: якщо банк «європейський» — значить я там обов`язково отримаю якісніше обслуговування, кращі умови і т.д. І що він обов`язково буде надійніший — теж не завжди, наприклад, у свій час банку «Форум» німецький капітал не допоміг. Навпаки, не варто думати, що якщо банк український чи СНД-шний — це вже апріорі нижчий рівень. Ні. На жаль титул «європейський» не завжди гарантує кращі умови та якість обслуговування, натомість майже завжди за цим стоять «європейські» тарифи (тобто досить немаленькі). Звичайно варто поцікавитись фінансовим станом банку, його рейтингами, особливо якщо плануєте розмістити там депозит… І звичайно пам`ятаєм — у всіх цих банках, незалежно від походження капіталу працюють українці.

Просмотров: 384, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 44

+
0
Rebel
Rebel
10 июня 2019, 15:07
#
То ви просто не те і не там шукаєте. ) Європейські банки, це, в першу чергу, надійність. А за надійність потрібно платити — як буквально, так і відсутністю гнучкості та функціоналу.

Те саме стосується й банків з дешевим та гарним/гнучким обслуговуванням — платою за нього є ненадійність.

В результаті кожен може знайти те, що для нього в пріоритеті, і поступившись непріоритетним.
+
+15
kingcity
kingcity
13 июня 2019, 15:13
#
Нічим банки з єврокапіталом по надійності не вирізняються. Історія з банком «Форум» (німецький капітал, Commerzbannk Group) це показала наглядно. Приблизно така сама доля спіткала і українську дочку австрійського Erste банку – розпочавши свою діяльність в Україні у 2006р., у 2012 він став одним з найбільш збиткових банків України і у 2013 перейшов у власність українського «Фідобанку».Та й зараз у деяких з цих банків не все гладко. От перелік збиткових банків станом на 01.05.19. https://minfin.com.ua/ua/2019/06/10/38043293/. 4-е місце у цьому «антирейтингу» займає Правекс-банк (власник — група Intesa SanPaolo, Італія, частка власності – 100%).
Взагалі не сприяє іміджу банку те, що працівники не можуть дати кваліфікованої консультації по своєму ж продукту, а працівники «гарячої лінії» — дати відповідь на елементарні запитання, наприклад перелік відділень, де можна отримати ту чи іншу послугу. Це говорить про небажання банку займатись підготовкою своїх кадрів вкладати у це час та кошти, натомість про бажання зекономити, використовуючи дешеву робочу силу.
+
+15
kingcity
kingcity
13 июня 2019, 15:15
#
Недосконалість чи відсутність IT-додатків, неконкурентні умови обслуговування, низька якість послуг свідчать лише про відсутність можливості чи бажання банку розвиватися і аж ніяк не про надійність. Не може надійність поєднуватись з некомпетентністю – це абсолютно несумісні речі, а компетентність, професіоналізм передбачають постійний розвиток, вдосконалення. І якщо за вивіскою «європейський банк» цього немає, а є лише «задерті» тарифи і низька якість обслуговування – то це всього лиш плата за «бренд», другими словами за «понти»…
Взагалі описані вище проблеми присутні у багатьох українських банках, незалежно від частки того чи іншого капіталу, тому і оцінювати надійність банків потрібно за реальними показниками їх роботи а не за країною походження їх капіталу.

«В результаті кожен може знайти те, що для нього в пріоритеті, і поступившись непріоритетним.» - з цим згідний, кожен сам рахує свої гроші і робить свій вибір.
+
+30
Rebel
Rebel
13 июня 2019, 15:43
#
«Форум» збанкрутував будучи у власності Новінського. Erste аналогічно. Банки з іноземним капіталом банкрутами не ставали, бо той капітал виходив з банку задовго до банкрутства.
+
+15
kingcity
kingcity
13 июня 2019, 17:17
#
Вірно, тільки не зовсім. Форум було продано Новінському вже з великою дірою у бюджеті, до банкрутства було недалеко. Ерсте у 2012 р. був уже одним з найбільш збиткових банків і тільки у 2013 р. був проданий Фідобанку. Проблеми у цих банках з`явились при їхніх європейських власниках і збитковими вони стали при них же.І те, що «європейські партнери» встигли вивести свої кошти, «спихнувши» проблемні установи новим власникам, свідчить лише про одне — у випадку, коли «запахне смаленим», європейські власники (як напевне і будь які інші іноземні інвестори) будуть думати про те, як максимально врятувати свої інвестиції і забратися, а проблеми клієнтів їм «по барабану».

До речі (не по темі дискусії, просто спогади): оба банки могли при нових власниках продовжувати працювати. Але Форум у 2014 р. «добили» по політичних мотивах. А Фідобанк (об`єднаний Erste-Фідо ) нормально працював до 2016р, при чому це був прогресивний, іноваційний банк — якщо не перший, то один з перших почав впроваджувати віртуальні карти, NFC-технології… І практично до останнього дня виконував свої зобов`язання — деякі затримки по термінах платежів були, але депозити повертались і відсотки виплачувались. Щось «не зрослось» у Адарича — хотів об`єднати два свої банки (Фідобанк і Євробанк) під одною вивіскою — «Євробанк» і впустити туди нового інвестора, але щось пішло не так і втратив оба… Мені було шкода, непоганий був банк.
+
+15
Rebel
Rebel
13 июня 2019, 17:42
#
А які проблеми у клієнтів? Клієнт приходить в банк з іноземним капіталом, бо цей банк надійний. Щойно іноземний капітал вийшов - цей банк більше не іноземний і ненадійний - не той банк, у який прийшов клієнт і у клієнта є час на прийняття правильного рішення.
+
0
Andrey M
Andrey M
15 июня 2019, 15:03
#
+15
+
+15
kingcity
kingcity
8 июля 2019, 13:01
#
Цікавий підхід. А те, що банк став ненадійним власне під час діяльності іноземного інвестора - це як би не рахується ? Тобто зайшов іноземець в банк, «накрути справ» і втік, підібгавши хвоста - це ознака надійності 7 Ні, якщо у банку такий інвестор заправляє, то від такого банку потрібно триматись подалі. А зрештою, по такому критерію можна говорити про проблеми у будь-якому банку - якщо інвестори починають покидати банк, виводити активи - значить велика імовірність того, що у банку почались проблеми. І для клієнта тут важливо вчасно зорієнтуватись у ситуації і встигнути забрати свої кошти.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
15 сентября 2019, 23:59
#
kingcity
«Цікавий підхід. А те, що банк став ненадійним власне під час діяльності іноземного інвестора — це як би не рахується ?»

Рахується.

Тільки треба звертати увагу и на вашу тезу, яку ви озвучили останнім реченням вашого допису, цитую:

« І звичайно пам`ятаєм — у всіх цих банках, незалежно від походження капіталу працюють українці

Інвестор вклав кошти, а операційну діяльність проводили вже наші співгромадяни.
Як вони вміють красти чужі гроші — ми знаємо із сотен і тисяч кримінальних справ.
+
0
kingcity
kingcity
16 сентября 2019, 11:02
#
«Як вони вміють красти чужі гроші — ми знаємо із сотен і тисяч кримінальних справ» - є такий момент. І власне у контексті вами сказаного я про нього згадав. Навіть якщо банк з європейським капіталом, але працюють у ньому наші співгромадяни, які вміють красти кошти - це додатковий фактор зменшення ступеня його надійності.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
16 сентября 2019, 14:15
#
Насколько помню, НБУ выписывал штрафы за нарушение финмониторинга таким монстрам европейского бизнеса, как Аваль и ОТП.
Ведь и там работают наши люди и они такие как и мы…
+
+30
Andrey M
Andrey M
16 сентября 2019, 14:59
#
Роз«ясню вам: порушення фін моніторингу і злодійство працівників, так само пов»язані як вода та пісок — можуть бути разом в одній локації (річці), але різні речі.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
18 сентября 2019, 12:56
#
Andrey M

Действительно, когда штатные сотрудники банка, работающие в подразделении финмониторинга закрывают глаза на явные нарушения любимых клиентов банка, которые к знаковым праздникам никогда не забывают привозить в соответствующие подразделения банка бутылку коньяка мужчинам или коробку конфет и шампанское  женщинам - это же конечно не коррупция а всего-лишь человеческие знаки внимания.

Ну а потом при очередной выездной проверке НБУ в сфере финансового мониторинга выписанные штрафы платит банк, а не сотрудник финмониторинга, допустивший отсутствие официальной реакции на явное правонарушение.
 
А уж как кредитные специалисты могут завысить стоимость залога всего-лишь за коробку конфет с бутылкой шампанского - это вообще притча во языцех.

В другой теме обсуждался разношёрстный состав ВРУ и Богдан писал, что это «срез общества».
Судя по вашим публикациям, в украинских банках нет аналогичного «среза общества» - там работают исключительно благородные, честные, неподкупные и совестливые украинцы - ну просто ангелы во плоти.

А если кого-то и обвиняют в каких-то проступках - то это однозначно инопланетянин затесался в ряды банковских сотрудников.
+
0
Andrey M
Andrey M
18 сентября 2019, 13:56
#
Не смішіть мене своїми совковими розповідями про шампанське, коньяки чи цукерки:) ) )
Якщо ви в це вірите, то мабуть належите до тих, хто за копієчні подачки готовий йти на порушення та навіть стратити роботу. Мені дуже шкода вас…
+
+15
kingcity
kingcity
18 сентября 2019, 14:29
#
Ну може за пляшку і цукерки ні, але за пристоний «відкат» думаю бажаючі знайдуться. Факти зловживань у банках існують і від цього нікуди не дінешся - видача кредитів за «відкат», крадіжки коштів клієнтів, сприяння у відмиванні коштів...
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 сентября 2019, 15:09
#
«Мені дуже шкода вас…»

Нашли кого жалеть...

За более чем десятилетний срок работы на должности директора предприятия я вволю насмотрелся на разномастных сотрудников разных банков - и могу сказать откровенно бессребренников я там не встречал, а вот на всякого рода вымогателей насмотрелся.
Особенно меня доставало, когда операционист несколько раз отказалась принимать платёжку с платежами в бюджет под предлогом небольшого несоответствия подписи директора с оригиналом подписи в карточке.
А уж как они к заполнению денежных чеков придирались - это просто жуть.
Главбух решил этот вопрос как и подобает финансистам - коробка конфет и бутылка шампанского к новому году и цветы с аналогичным набором на день рождения и все претензии к подписям как рукой сняло.
А уж как сотрудники кредитных отделов предлагали облегчить получение кредита за небольшое материальное вознаграждение - так это вообще песня. 
Некоторые до стих пор работают в банках и даже дослужились до разных высоких должностей в разных банках и уже не помнят о такой чепухе двадцатилетней давности - поэтому не буду публиковать их фамилии и места работы - зачем ворошить прошлое...
Но ведь слов из песни не выкинешь - что было, то было...
+
0
Andrey M
Andrey M
18 сентября 2019, 15:14
#
Те що ви описуєте вже давно ввійшло в історію.
Отже я правий щодо вашого совкого коментаря:)

Було б дуже цікаво прочитати про таких «фінансистів», що в порушення кредитних процедур за хабарі пропонували виконати неправомірні дії.
Але ж ви їх не назвете, я впевнений в цьому:)
+
0
Andrey M
Andrey M
18 сентября 2019, 15:18
#
Факти взловживань були, є і будуть завжди.
Але сьогодні, навіть якщо якось заохотите менеджера на відділенні, то в порушення фін мону платежі не підуть бо ще є контроль ГО. Там правило як мінімум «2 рук».
І штрафи по  фінмону банкам були після внесення змін і вимог щодо фін мону, так як було мало роз"яснень і відповідальність була покладена на банки. 
Це жодним чином не було пов"язвно з злодійством працівників чи подарунками в вигляді шампанського чи коньяку.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 сентября 2019, 15:36
#
«Це жодним чином не було пов»язвно з злодійством працівників"

Возможно по ОТП-банку это было связано с недостаточным профессионализмом сотрудников финмониторинга или их неправильной интерпретацией нормативных документов НБУ — меня не интересовали подробности наложения штрафа именно по ОТП-банку.

А вот отстранение Екатерины Мелеш (ППБ Таскомбанка) и решение о несоответствии члена правления, ответственного за финансовый мониторинг банка, требованиям законодательства Украины а также наложение на Таскомбанк штрафа — это не случайность и не ошибочное трактование норм финмониторинга.
Банкиры очень не любят обсуждать тему конвертационных центров, но эти центры как назло работают именно через различные украинские банки.
Поэтому украинские банкиры белые и пушистые — пока их не поймают за руку.
А потом оказывается, что они закрывали глаза на деятельность конвертцентров исключительно из альтруизма…
Рассказывайте сказочки о честных и неподкупных банкирах на других форумах, а если смотреть на факты, то по каждому банку, что влетел на ВА и ликвидацию минимум десяток уголовных дел по мошенничеству с финансами и почему-то против сотрудников банков.
+
0
mary27
mary27
7 апреля 2020, 14:44
#
+1000.
+
+30
mary27
mary27
7 апреля 2020, 14:43
#
О, и вы тоже в курсе ''Форума''.
А то хорошо известный Andrey M мне как-то доказывал, что там все было ''надежно''.
И банк якобы разорил Новинский.

Не являюсь фанаткой Новинского, даже наоборот, но его банально обманули.
+
+15
Італій .
Італій .
7 апреля 2020, 16:06
#
А за надійність потрібно платити — як буквально, так і відсутністю гнучкості та функціоналу.

Якщо банк не оновлюється, значить він поступово втрачає клієнтів які переходять до інших банків. Якщо банк втрачає клієнтів він втрачає прибуток. Якщо банк втрачає прибуток це знижує його надійність бо тільки успішний прибутковий банк може бути надійним, надійність не вимірюється лише возрастом.
+
0
kingcity
kingcity
7 апреля 2020, 16:08
#
100%
+
+15
Італій .
Італій .
7 апреля 2020, 16:16
#
Загалом я погоджуюсь з висновном тексту, хоч і відношусь до евробанкофанатів.

Українські евробанки це в першу чергу українські банки. Тобто працюють в них такі самі українці як і в українських банках. Можливо я тут десь вже розповідав сумну історію як менеджер відділення одного евробанка у стилі распальцованих малинових піджаків наїхав на мене та погржував кримінальною справою за скаргу на роботу відділення.

Я особисто трохи більше довіряю евробанкам лише через те що в деяких з них менеджери верхнього рівня це не типові українські (в поганому розумінні) бізнесмени, а все ж менеджери якіх відібрали закордонні колеги. Бо як раз закордонним банкирам я довіряю значно більше. Наврядчи вони кинуть так як наприклад кинуло клієнтів керівництво Михайлівського.

По технологіям, послугам за виключенням окремих дуже нішевих послуг евробанки не є чимось надто сучасним. Оновлюються приблизно як і їх українські конкуренти (особливо якщо виключити Приватбанк).
+
+30
kingcity
kingcity
7 апреля 2020, 18:40
#
Загалом я погоджуюсь з твоїм текстом, хоч я і не є євробанкофанатом  : ). Більше того, не є фанатом якогось банку взагалі, вважаю це недопустимим у фінансовій сфері, де потрібен лише розрахунок і холодний розум. І хоч ти назвав себе «євробанкофанатом», я тебе таким теж не вважаю - фанатизм зачасту заснований на сліпій вірі, зокрема деяким людям при слові «Європа» рожеві окуляри зразу на очі падають і ніяких аргументів вони далі чути не хочуть. А твої висновки базуються на досвіді та аналізі інформації. Правильніше, напевне, сказати «прихильник обслуговування в європейських банках», хоч це і довше звучить.
Я взагалі не уявляю, як такі речі, як «відсутність функціоналу», «низька якість послуг», «некомпетентність персоналу» можуть поєднуватись з поняттям «надійність», ну але не всі так вважають...  Головне - Європа !  : )
«трохи більше довіряю евробанкам лише через те що в деяких з них менеджери верхнього рівня це не типові українські...» - ну, не знаю. Мені невідомі ні критерії, ні процедура відбору, тому мені важко щось судити.І чи результат завжди є справді оптимальним - не готовий однозначно сказати. Хоча деякі євробанки йдуть іншим шляхом - призначають на керівні посади своїх (іноземців). Для прикладу, Кредобанк: Голова Правління Єжи Яцек Шугаєв (Польща), ОТП: Голова Правління Тамаш Хак-Ковач (Угорщина), Креді Агріколь: Голова Правління Карлос де Корду (Франція). Продовження далі.
+
0
kingcity
kingcity
7 апреля 2020, 18:52
#
Але тут виникає інша проблема: часто іноземцям важко адаптуватись до українських реалій і відповідно ефективно працювати у наших умовах.Власне на це мені колись жалівся один знайомий - керівник середньої ланки у «Кредобанку». Казав, важко буває достукатись до керівництва і пояснити йому, чому власне в Україні щось робиться так, а не інакше.
«Наврядчи вони кинуть так...» - сподіватись лише на «європейський менталітет» та «європорядність» навряд чи варто. Хіба на інші фактори - наприклад, на небажання псувати ім`я свого банку у Європі та світі.Чи небажання нести відповідальність у тих же європейських судах (можливо, як варіант).
Щодо всього решта - мені здається, наші точки зору співпали, мені це приємно.
«. Можливо я тут десь вже розповідав сумну історію як менеджер відділення одного евробанка...» - не розповідав ти цю історію, принаймні я її тут на форумі не бачив. Якщо буде час та бажання - черкни...
+
0
Elena1997
Elena1997
26 мая 2020, 12:58
#
Я более десяти лет работала в европейской фарм. корпорации. По объемам , последних цифр не знаю, но первое или второе место в мире. 
Сколько мы не убеждали головной офис, что для Украины нужны другие правила работы, никто и пальцем не пошевелил что-то менять. Доводы: мы не будем что-то менять для !! микроскопического рынка Украины и получать возможность из-за этого терять лицо. В итоге компания не выдерживала конкуренции с более мелкими и гибкими конкурентами. Но европейцев это не заботило, не те объёмы.
Ситуация схожая с банками, как мне кажется.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
26 мая 2020, 13:41
#
kingcity

Если нужна супернадёжность — используйте в своей работе украинские государственные банки — они не хуже «европейских» по надёжности, а возможно даже лучше.

Если нужен приличный уровень сервиса и широкий спектр услуг — используйте банки с украинским акционерным капиталом — им не надо оглядываться на европейские материнские структуры при внедрении новых услуг и сервисов.

Пример супернадёжного банка Аваль меня сразил наповал, особенно если не знать что все карточные проекты всех Авалевских региональных банков, вплоть до материнской структуры обслуживается в Киеве на украинских ИТ-ресурсах,
а точнее в частной компании «Украинский Процессинговый Центр»:

АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ»
RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL (Австрія)
RAIFFEISEN BANK ALBANIA (Албанія)
RAIFFEISEN BANK HUNGARY (Угорщина)
RAIFFEISEN BANK CZECH REPUBLIC (Чеська Республіка)
RAIFFEISEN BANK SERBIA (Сербія)
RAIFFEISEN BANK KOSOVO (Косово)
RAIFFEISEN BANK CROATIA (Хорватія)
TATRA BANKA SLOVAKIA (Словаччина)
RAIFFEISEN BANK BULGARIA EAD (Болгарія)
+
0
kingcity
kingcity
26 мая 2020, 15:01
#
За інформацію по Авалю - дякую, дійсно цікаво, не знав цього. 

Щодо всього решта - моїми основними банками на сьогодні є Альфа-банк і Монобанк. 
Їхні умови і тарифи для мене на сьогодні є найбільш привабливими, по якості обслуговування теж особливих претензій не маю. В запасі є ще карти кількох банків, але на першому місці - вищеназвані. Коли знайду у тому ж Авалі якісь переваги для себе - відкрию там рахунок, але поки що їх не бачу. А по надійності та ж  Альфа на сьогоднішній день у мене ніяких побоювань не викликає.
+
0
Elena1997
Elena1997
26 мая 2020, 18:23
#
У друзей был кредит в грн в Авале, покупка квартиры
Когда курс прыгнул до 28-30, в 14-15гг Аваль не стал пересчитывать кредит. В 2016 они быстренько его погасили досрочно и до сих пор радуются, что брали при курсе 8, а отдавали при курсе 28 (плюс-минус)
+
0
kingcity
kingcity
26 мая 2020, 18:27
#
Повезло людям .  Якби то вміти ще такі курсові скачки передбачати...
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
26 мая 2020, 23:46
#
«У друзей был кредит в грн в Авале, покупка квартиры»

У моего юрлица тоже были кредиты  как в гривне так и в валюте - и банки тоже ничего не пересчитывали...

Так что Аваль в этом смысле не является каким-то уникальным банком...
+
0
Andrey M
Andrey M
27 мая 2020, 9:28
#
«Так что Аваль в этом смысле не является каким-то уникальным банком...» — все вірно, просто Олена являється унікальним всезнаючим фінансистом-істориком фармацевтичного напрямку:) ) )
+
0
Elena1997
Elena1997
27 мая 2020, 14:05
#
Андрей, я, как и многие форумчане, благодарна Вам за те знания из области финансов и банковского дела, которыми Вы делитесь. Как врач по первому образованию, также поделюсь с Вами некоторыми знаниями, которые Вас могут заинтересовать. Мы же должны помогать друг другу.
+
0
Elena1997
Elena1997
27 мая 2020, 14:06
#
Паранойя – психическое расстройство, которое проявляется как излишняя подозрительность, мнительность. Она возникает при целом ряде заболеваний и расстройств мозга. У больного нарушается логика мышления, возникают бредовые и навязчивые идеи.
Причины:
Болезнь чаще диагностируется у молодых мужчин. Выделяют следующие причины параноидального расстройства:
наследственность;
алкоголизм;
наркомания;
болезни, нарушающие нормальную работу мозга (болезнь Альцгеймера, болезнь Паркинсона и др.);
депрессивное расстройство;
трудности с социализацией;
старость;
психологические травмы;
травмы головы;
посттравматический синдром.
Симптомы:
Характерные для паранойи симптомы:
галлюцинации;
бредовые идеи;
негативные эмоции по отношению к окружающим (обидчивость, враждебность, патологическая ревность);
мания величия;
неспособность воспринимать критику и адекватно оценивать себя;
снижение умственных способностей.
+
+15
Andrey M
Andrey M
27 мая 2020, 14:51
#
Вибачте, забув вказати що ви крім «видатних» знань в фінансовому секторі та історії, ще й «видатний» медичний діяч:)

Чому  ви раніше не вказали свій діагноз? Було б відразу зрозумілі ваші алогічні дії та оцінки ваших видатних знань з різних напрямків та неадекватнічть реакції на зауваження та критику.

Дякую що внесли ясність, буду надалі більш поблажливо відноситися до дурниць що ви пишете:)
+
0
Elena1997
Elena1997
27 мая 2020, 17:26
#
На осознание моей правоты у Вас обычно уходит четыре года. Звоночки есть, и их всё больше. Рекомендую прислушаться к той информации, что я изложила лично Вам, раньше, чем через четыре года. Потом может быть уже поздно. 
+
+15
Andrey M
Andrey M
28 мая 2020, 9:40
#
«осознание моей правоты» - ви як «видатний медик» не маєте бажання розглянути варіант наявності «мания величия» у особи яка думкою богатіє що хтось чотири роки намагається «осознать ее правоту»?:) ) )
+
+15
Andrey M
Andrey M
27 мая 2020, 9:27
#
«Когда курс прыгнул до 28-30, в 14-15гг Аваль не стал пересчитывать кредит.» - ану «великий фінансист» Олена поясніть на якій основі Аваль мав перерахувати гривневий кредит при девальвації? Що ви тут мали на увазі? Навіть якби в договорі була плаваюча ставка - то вона приміняється лише для залишку. Тому варіант швидко погасити достроково на тих же умовах у них залишився.

Да, за вас фінансист як і історик:) ) )
+
0
Elena1997
Elena1997
27 мая 2020, 13:58
#
Спасибо, Вы мне открыли глаза, срочно отзываю резюме на должности  министра финансов и декана исторического факультета :)
+
0
Rebel
Rebel
27 мая 2020, 14:11
#
Ех, змушений вимкнути сповіщення про нові коментарі. :( А цікава була тема. :) Поки не прийшло ...
+
0
kingcity
kingcity
27 мая 2020, 14:26
#
Дякую, що оцінили саму тему, хоч ми і не дійшли згоди по ній. Але у будь-якому випадку, якщо хтось визнає твій допис цікавим - це є стимул для написання наступних. Щодо всього решта - може угомоняться, надоїсть їм одне другого «кусати»  : ).

Andrey M,  Elena1997 - завершуйте обмін «дифірамбами», від мене скоро підписники почнуть втікати, не буде кому мою «творчість» оцінювати. : )
Краще поганий мир, ніж добра війна - навіщо час на такі контрпродуктивні речі тратити ?
+
0
Elena1997
Elena1997
27 мая 2020, 17:41
#
Я ни с кем не воюю, даже помочь решила. И это не шутка. Да и хорошо видно, что не я здесь зачинщик оффтопа с личностными выпадами.
Что касается пана Ребеля и угроз отписаться — думаю, это, во-первых нечестный и не законный приём манипуляции, а во-вторых, показывает его истинное отношение к автору блога.
Не законный и не честный приём — по причине того, что Украина это демократическая страна, где Конституцией гарантировано право каждого гражданина публично высказывать своё мнение, если оно не противоречит УК. И правилам Минфина в нашем случае.

+
0
kingcity
kingcity
27 мая 2020, 18:34
#
Elena1997

Я не хочу з`ясовувати «а кто был первый» (здається, так Ви в одному з своїх коментарів написали). Я поважаю і Вас і Ваших опонентів і радий інтересу до моїх дописів. Але хотів би, щоб коментарі читачів моїх дописів стосувались власне теми допису (у даному випадку- це аспекти обслуговування у банках з європейським походженням), а не відхилялись на теми сторонні і вже точно не переходили у політичні, чи якісь особисті. Досі я не видаляв жодного коментаря у цій темі (все що видалено - видалено модератором). Але надалі буду це робити, якщо коментарі не будуть стосуватись теми допису чи будуть містити особисті «уколи» .
Все сказане стосується також Andrey M i Ballistic.
Якщо вже так необхідно з`ясувати, хто порохобот а хто ватник, хто мислить вузько, а у кого психічний розлад - думаю, найкраще це у приватних повідомленнях робити. 
Щиро сподіваюсь, що ви всі, як розумні і ерудовані люди, віднесетесь до сказаного з розумінням.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться