Минфин - Курсы валют Украины

Установить
jaglex
Александр Cлободян Блог Александра Слободяна
Зарегистрирован:
18 октября 2011

Последний раз был на сайте:
11 октября 2023 в 21:18
Подписчики (18):
AndreyM
Andrey M
45 лет, Киев
baraibal21
baraibal21
Kiruha
Kiruha
Lemon75
Lemon75
48 лет, Киев
pointOFview
pointOFview
sorochan
sorochan
sancho
sancho
киев
Shevchuk
Pavlo Shevchuk
49 лет, Київ
stasymoos
stasymoos
AllaNovickaya
Алла Новицкая
41 год, Киев
PSheva
Петр Шевченко
Киев
Ceme4kin
Ceme4kin
Днепропетровск
все подписчики
Александр Cлободян — Блог Александра Слободяна
Директор юридической консалтинговой компании «САЛЕКС»
31 октября 2011, 13:57

Ты виноват уж тем, что хочется мне кушать

Не знаю, як Вам, а мені Україна стає схожою на індійського бога Шиву. За двадцять років незалежності в неї виросло багато рук і кожна хоче їсти. Особливо гостро відчувають на собі це підприємці. Апетити ростуть. Наприклад, отримати свідоцтво платника ПДВ в окремих районах м.Києва «коштує» близько 3 тис. дол. США.

Підприємництво – то лище частина соціального устрою. Процес поїдання УРКАїною мадян розпочинається ще до їх народження. Якщо за народження не заплачено, дитина може не з’явитись на світ. Хто нещодавно став батьком або матір’ю, мене зрозуміє. Влаштувати своє чадо в дитячий садочок можна, сплативши вступний внесок. Для фінансового забезпеченя дитячих садківстворюються спеціальні батьківські фонди (по Києву щомісячний платіж становить в середньому 50 грн.). На початку кожного нового року батьки отримують список із близько 20 позицій, які необхідно придбати для повноцінного перебування малюка і т.д… У школах ситуація аналогічна. Про побори у вітчизняних вузах краще промовчу.

Згоден, будь-яка праця має оплачуватись. Закономірно постає питання, який моральний рівень має бути у випускника «вишу», якщо його від народження супроводжують різноманітні побори ?

Якось до мого колеги звернулись власники одного підприємства з проханням розробити таку систему контролю за діями директора, яка би унеможливила крадіжки. Колега запитав: «Яка зарплата у директора»? Відповіли, що три тисячі гривень. Зрозуміло, що жоден локальний акт підприємства не вбереже його майно від підприємливого директора. Столичний податківець або міліціонер, отримуючи шалену зарплатню — 3 тис. грн. (оренда однокімнатної квартири у «стольному граді»), не можуть бути чесними. Можна прийняти 12 редакцій Закону «Про боротьбу із корупцією» N356/95-ВР, прийнявши потім новий закон. Можна регулярно «садити» чиновників. Утім, державно-владний механізм себе відживає. Авторитет будь-якої влади тримається на двох ключових факторах – повазі або страху. Зверніть увагу, обидва поступово зникають. Не відомо, як щодо поваги, але страх зникає навіть у чиновників. Ось і нещодавно одного із керівників податкової в Києві впіймали на «гарячому». Важко сказати, яким має бути універсальний рецепт боротьби із корупцією. Та очевидно одне – чиновники чітко усвідомлюють, що настає найтемніший період української ночі перед світанком. Саме через невпевненість в майбутньому їхні апетити ростуть і втрачається обережність.

Тепер влада навіть придумала спеціальний документ. Інформаційна довідка про корупцію (довідка про корупцію, довідка про відсутність корупційних правопорушень – це документ, який надається на бланку Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в АРК, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі за зверненням фізичної особи (уповноваженої нею особи) на отримання відомостей про себе з реєстру та свідчить про наявність або відсутність відомостей про таку особу в реєстрі.

Перепечатка данного материала разрешена исключительно со ссылкой на сайтЮридической консалтинговой компании «САЛЕКС» http://salex-lcc.com.ua/index.php/features-4/menu-types-2/dovidka-korupcia

Просмотров: 1909, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 7

+
0
gricyk5
gricyk5
1 ноября 2011, 8:30
#
Ви ще не згадали медицину та похорони -просто мабуть ще не стикались…
Пам«ятаєте як писав Шевченко-
»І на оновленній землі врага не буде -супостата
А буде син і буде мати
І будуть люди на землі"
Так от враг-супостат-це наша держава і ті що стоять при її «рулі»-коли їх не стане-будуть люди і земля оновиться…
+
0
Александр Cлободян
Александр Cлободян
1 ноября 2011, 9:34
#
Хто ж не стикався з нашою «доблесною» медициною -не хворіють тільки мертві Скажу більше, податківця легше «посадити», чим медика. Там колосальна кругова порука. Свого часу я трудився в управлінні охорони здоровя однієї із київських райдержадміністрацій.
+
+6
Евгений Исаев
Евгений Исаев
1 ноября 2011, 11:27
#
Не знаю, как насчет ночи перед рассветом, но явно одно — коррупция убивает страну с самого верха донизу. Чиновники же воспринимают свой пост как узаконенную кормушку, и к сожалению на сегодня единственный верный способ бизнеса в стране это «распил» бюджета и коррупция :( И так власть настроена, таков принцип построения государства. И чем больше смотрю, тем больше опасаюсь что эволюционно эту ситуацию не изменить
+
0
Александр Cлободян
Александр Cлободян
1 ноября 2011, 12:02
#
И чем больше смотрю, тем больше опасаюсь что эволюционно эту ситуацию не изменить

Згоден. От і новина в тему — «Ликвидаторы пошли на штурм Рады» www.dni.ru/polit/2011/11/1/221509.html
+
0
Евгений Исаев
Евгений Исаев
1 ноября 2011, 12:22
#
Мда, это было бы весело, если бы не было так грустно.
Сегодня смотрел как нашего Президента везут. Уже не просто кортеж, бронированный мерс идет в коробке из джипов с охраной с открытыми окнами!!! Это говорит о том, что на полном боевом везут, с защитой от профессионального нападения группой лиц с мощным стрелковым оружием (президентский мерс стандартный патрон АК74 не берет). Это кого же так надо опасаться в стране, стоящей в стороне от терроризма и не ведущей ни с кем вооруженной борьбы????
+
+5
Valery123
Valery123
2 ноября 2011, 9:54
#
Я сторонник доверять всяким народным мудростям. они вне времени и вне личностей. так что в предвзятости их не обвинишь. а на этот раз мудрость такая:
всякий народ имеет ту власть, которой он достоин.

если у народа не хватило мозга выбрать нормальную власть, то пусть получит урок. может чему и научится.
а что касается «умников», читающих и пишущих на этом форуме, то надо было вести постоянную разъяснительную работу с окружением, чтобы не наступило то, что мы сейчас имеем.
этот аргумент относится и ко мне. я — тоже умник и тоже не вел разъяснительную работу.
победил принцип «моя хата скраю». только как-то не думалось, что после этого можно остаться без хаты.
вот мне и урОк. возможно дальше буду умнее.
+
0
mixer
mixer
2 ноября 2011, 10:36
#
«победил принцип «моя хата с краю», только как-то не думалось, что после этого можно остаться без хаты.» — УДАЧНО ПОДМЕЧЕНО!!!
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться