Минфин - Курсы валют Украины

Установить
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
Зарегистрирован:
6 мая 2019

Последний раз был на сайте:
19 апреля 2024 в 19:29
Подписчики (38):
55629297
Alexander Kostenko
tcr
Робин Гуд
34 года, Одесса
braintest
braintest
54 года
madalex
madalex
kt3rnc
kt3rnc
bii
bii
Alexvalco
Алексей Валко
42 года, Киев
tobefreeforever
tobefreeforever
Igoc1975
Патріот України
48 лет, Львів
044blog
044blog
36 лет, Киев
duke34
duke34
Киев
NFH
NFH
35 лет, Харків
все подписчики
14 октября 2021, 13:11

Коло осіб, які мають право на податкову амністію, розширяють: кого ще до неї допустять

Все становится «на свои места»....

Депутати дійшли згоди дозволити чиновникам, які не були національними публічними діячами, взяти участь у податковій амністії.

Відповідні правки були внесені в законопроект № 5600 від 02.06.2021 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», який підготовлений до другого читання.

Згідно із поправкою № 134 в остаточній редакції порівняльної таблиці до законопроекту (затверджена рішенням Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики) абзац третій пункту 3 підрозділу 94 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України викладається в такій редакції:

«Декларантами також не можуть бути особи, які за будь-який період, починаючи з 1 січня 2010 року, виконують або виконували в Україні публічні функції, передбачені пунктом 37 частини першої статті 1 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

У пункті 37 частини першої статті 1 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» перелічено особи, які є національними публічними діячами.

До національних публічних діячів цим законом віднесені:

— Президент України, Прем’єр-міністр України, члени Кабінету Міністрів України та їх заступники;

— керівник постійно діючого допоміжного органу, утвореного Президентом України, його заступники;

— керівник та заступники керівника Державного управління справами;

— керівники апаратів (секретаріатів) державних органів, що не є державними службовцями, посади яких належать до категорії «А»;

— Секретар та заступники Секретаря Ради національної безпеки і оборони України;

— народні депутати України;

— Голова та члени Правління Національного банку України, члени Ради Національного банку України;

— голови та судді Конституційного Суду України, Верховного Суду, вищих спеціалізованих судів;

— члени Вищої ради правосуддя, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, члени Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів;

— Генеральний прокурор та його заступники;

— Голова Служби безпеки України та його заступники;

— Директор Національного антикорупційного бюро України та його заступники;

— Директор Державного бюро розслідувань та його заступники;

— Директор Бюро фінансових розслідувань та його заступники (????);

— Голова та члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Голова та члени Антимонопольного комітету України, Голова Національного агентства з питань запобігання корупції та його заступники, Голова та члени Рахункової палати, Голова та члени Центральної виборчої комісії, голови та члени інших державних колегіальних органів;

— надзвичайні і повноважні посли;

— начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України, командувачі Сухопутних військ Збройних Сил України, Повітряних Сил Збройних Сил України, Військово-Морських Сил Збройних Сил України;

— державні службовці, посади яких належать до категорії «А»;

— керівники органів прокуратури, керівники обласних територіальних органів Служби безпеки України, голови та судді апеляційних судів;

— керівники адміністративних, управлінських чи наглядових органів державних та казенних підприємств, господарських товариств, державна частка у статутному капіталі яких прямо чи опосередковано перевищує 50 відсотків;

— члени керівних органів політичних партій.

Тобто, якщо сесійний зал підтримає поправку, то участь в податковій амністії візьмуть ті особи, які працювали на державній службі або був національним публічним діячем з 2005 до 2010 року. Сьогодні їм це поки ще заборонено.

Нагадаємо, що першого вересня розпочалася так звана «податкова амністія» (одноразове (спеціальне) добровільне декларування). Протягом одного року, до 1 вересня 2022, громадяни можуть задекларувати активи, з яких не були сплачені податки або які взагалі не були задекларовані.

Проте держава дозволила «амністувати» свої доходи не всім.

Під заборону подавати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію потрапили:

— особи, які станом на дату початку періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування є малолітніми/неповнолітніми або недієздатними особами і при цьому перебувають на повному утриманні інших осіб (у тому числі батьків) та/або держави, або є особами, дієздатність яких обмежена і над такими особами встановлена опіка/піклування;

— особи, які за будь-який рік, починаючи з 1 січня 2005 року, подавали або мають подавати декларації відповідно до законів, що визначають чи визначали правові та організаційні засади у сфері запобігання корупції (крім тих, які претендували або претендують на зайняття посад, перебування на яких вимагає чи вимагало від особи подання відповідної декларації, та не були призначені або обрані на відповідні посади);

— особи, стосовно яких з боку України застосовані спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно до Закону України «Про санкції».

Крім обмеження права подавати декларацію, держава наклала на осіб, які подавали або мають подавати декларації відповідно до законів, що визначають чи визначали правові та організаційні засади у сфері запобігання корупції, ще й заборону безпосередньо або через інших осіб одержувати від членів сім’ї такої фізичної особи першого та другого ступенів споріднення (батьки, чоловік або дружина, діти фізичної особи, у тому числі усиновлені, рідні брати та сестри, баба та дід з боку матері і з боку батька, онуки) подарунки, які є активами, включеними до одноразової (спеціальної) добровільної декларації, протягом п’яти років з дати закінчення строку подання декларацій з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Такі зміни були внесені в частину першу статті 23 Закону України «Про запобігання корупції». Щоправда, така заборона стосується лише тих осіб, які мали відповідний статус, починаючи з 2010 року (а не з 2005 р.).

Крім того, ДПС заборонила декларувати криптовалюту, а походження доходів, отриманих при ліквідації (припиненні) іноземної юридичної особи, буде перевірятися в повному обсязі.

Просмотров: 189, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 9

+
+30
044blog
044blog
14 октября 2021, 13:33
#
Прогнозовано)
+
+41
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
14 октября 2021, 13:35
#
И не только! Теперь стоимость недвиги в Киеве еще подскочит, столько бумажек достанут с под матраца !
+
+15
044blog
044blog
14 октября 2021, 13:41
#
Як казав Ніконов — найбільша проблема в нерухомості фінмон . І депутати з комітету «регіонбуду» потрішки вирішують це питання.
+
+30
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
14 октября 2021, 13:44
#
Это смешно, но смешно в коротко срочной перспективе, а если в нормальном разрезе, то все очень печально!
Отсутствие заинтересованности в проживании в стране в которой работаешь и зарабатываешь — основная проблема наших и чиновников и разного рода «предпринимателей»!
+
+45
Anko
Anko
14 октября 2021, 21:00
#
Читал недавно — за 2021 год 600 тыс. украинцев получили вид на жительство в странах ЕС. Цифра дико удивила…
+
+15
Anko
Anko
14 октября 2021, 20:40
#
Хана этой стране — наворовал 100 мил. — уплатил 5% в бюджет — получил белые деньги
+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
15 октября 2021, 5:14
#
А почему 100 млн, это так на «орехи»!
+
+15
NFH
NFH
14 октября 2021, 21:27
#
Ппц… даже я такого не ожидал
+
+45
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
15 октября 2021, 5:15
#
А что вы ожидали?, с 2014 года Украина превратилась в страну с безграничными возможностями, главное вовремя оказаться в нужном месте в нужное время!
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться