Минфин - Курсы валют Украины

Установить
dikkens
Сергей Панасенко Записки dikkensa
Зарегистрирован:
31 мая 2010

Последний раз был на сайте:
20 апреля 2024 в 13:01
Подписчики (288):
svaer022
svaer022
meag
meag
50 лет, Вараш
ILONA2404
Ілона Мельник
45 лет
Zvzzz
Серый Петров
54 года
klienkatNadra
klienkatNadra
Kiev
naf422
naf422
24796230
IN GOD WE TRUST
belokyra
A ZART
44 года
slexus
slexus
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
57 лет, Киев
66550076
Антон Горячун
Index
Index
все подписчики
Сергей Панасенко — Записки dikkensa
31 мая 2012, 12:53

Голубов Дмитро Іванович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Нейтральність та неупередженість цієї статті є під сумнівом.

 

Дмитро Іванович Голубов (* 16 жовтня 1983Одеса) — український хакер і політик. Засновник і голова «Інтернет партії України».Життєпис

Феномен особистості Дмитра Голубова в масовій свідомості і культурі: зумів трансформувати імідж одного з найвідоміших у світі хакерів в старт та розвиток успішної політичної кар’єри. Проявив неабиякі лідерські якості та високі організаторські здібності в згуртуванні навколо своєї постаті української Інтернет-аудиторії віком від 13 до 30-ти років (за оцінками експертів, це більш ніж 200 тис. Інтернет користувачів). Частина свідомих користувачів стала не просто прихильниками «комп’ютерного генія», але й активними соратниками перспективного політика, склавши основну і вагому за масовістю частину активістів Інтернет партії України.

[ред.]Сім'я

Батько — Іван Васильович Голубов, музикант, голова обласного відділення Спілки композиторів України. Мати — приватний підприємець. Одружений. Має сина.

[ред.]Юні роки

У 1990 році пішов у школу імені П. Столярського, пізніше перейшов у середню школу № 27, яку закінчив у 2000 роціУ 2001 році вступив в Одеський національний університет ім. Іллі Мечникова на економіко-правовий факультет, який закінчив у 2007 році.


Справа «Хакер Script»


1.1 Американські спецслужби і правоохоронці з протидії кіберзлочинності і досі гадають, що Дмитро Голубов – це Script, котрий керував міжнародним злочинним угрупуванням, яке нараховувало понад 7000 членів, десятки хакерів, сотні спамерів, та тисячі кардерів. Зловмисники за підробленими кредитними картками здійснювали фінансові операції по всьому світу. За даними британської поліції, збитки світовим банкам, нанесені діяльністю кіберзлочинного ресурсу «Carderplanet.com» під керівництвом хакера «Script» та його спільниками, склав близько $11 млн. Хакер Скрипт проходив крізь електронний захист, та отримував доступ до надсекретних банківських серверів. За це світова преса і телевізійні ЗМІ наречуть його «хрещеним батьком кібермафії світу». Скрипт викрадав бази власників кредитних карток, з номерами рахунків, та пін-кодів від їх карток. Більше того, він вмів робити це непомітно, факту крадіжки ніхто не помічав, тому що він відшкодовував збитки простим американцям з рахунків американських політиків та торгівців наркотиками. Ніхто в світі досі не міг цього зробити, крім українця під загадковим ніком Скрипт, після чого, міжнародні експерти з протидії кіберзлочинності визнають, те що зробив Скрипт і його поплічники – це геніальне злодійство.


1.2. Діяльність «Carderplanet.com».

Інформації про чужі рахунки було безліч. Скрипт і його угрупування навіть не встигали нею скористатися. Щоб виготовити таку кількість підробних кредитних карток та зняти усі гроші з рахунків – потрібні були неабиякі технічні та людські ресурси. Саме тоді кіберсиндикат створює власний сайт міжнародного рівня діяльності. Через «сarderplanet.com» зловмисники продавали унікальну інформацію кардерам з усього світу. На сайті «сarderplanet.com», будь-який кардер міг придбати конфіденційну інформацію, щоб спустошувати електронні рахунки. На сайті було два форуми: російськомовний і англомовний. Здебільшого на останньому містилася інформація викрадена з банків, сайтів електронної торгівлі, держустанов США, Великобританії та Австралії. Потрапити на «сarderplanet.com» міг не кожен, щоб отримати доступ, на ринок цінної банківської інформації, треба було заплатити. Але інформація придбана скажімо за 10 тис. доларів давала можливість злочинцям швидко заробити 30 тис.


1.3. Міжнародний розшук.

Чотири роки поліція Великобританії разом з ФБР шукала центр, з якого координується робота кіберсиндикату «сarderplanet.com», саме тоді, коли десятки мільйонів доларів зникали все частіше. Хакера під ніком Script поліцейським здали американські програмісти. В повідомленнях ЗМІ з’явилися суперечливі дані. Так писали, що після чергової операції голова міжнародного кіберсиндикату вирішив віддати гроші у дитячий будинок. Це дуже неподобалось його спільникам, які врешті виклали в Інтернеті текст «Script — це Дмитро Голубов з Одеси».


1.4. Затримання.

У 2005 році Дмитра Голубова затримали працівники столичного УБОЗу, звинувативши його у підробці та крадіжці грошей з кредитних карток. Затримання відбувалося на одеській квартирі підозрюваного. На протязі 5,5 місяців знаходився у столичному СІЗО під слідством з обвинувачення у хакерському взломі американських банківських систем, а крадіжці 11 млн. доларів.


1.5. Судовий процес.

Обвинувачення ґрунтувалося на тому, що саме він є тим самим загадковим невловимим кібер-шахраєм. Це стало топ-новиною серед світових та українських ЗМІ. За різними оцінками, саме це і стало поштовхом до того, що справа хакера «Script» розсипалася у суді. Адже, про резонансну справу почули найвідоміші українські адвокати та депутати. Адвокат Дмитра Голубова – найдосвідченіший український юрист, віце-президент Спілки адвокатів України Петро Бойко. Не виключено, що саме цей факт зіграв на руку підозрюваному, так як суддя відмовила представникам компаній MasterCard і Visa виступати на суді, як громадським позивачам. Невдовзі з’ясувалося і те що, комп’ютер, котрий конфіскували у Голубова навіть не був підключений до Інтернету. В повідомленнях ЗМІ також фігурували версії, що Дмитра Голубова взяли на поруки два народних депутати від Партії регіонів – Володимир Демьохін та Володимир Макєєнко (заплативши по $50 тис. кожен). За гратами Дмитро Голубов просидів півроку. З тих пір про хакера під ніком Script нічого не чутно. Довести, що це Дмитро Голубов так ніхто і не зміг. 20 томів справи виявилися «голими». Сьогодні він повністю виправданий Солом’янським судом м. Києва, у зв’язку з відсутністю складу злочину.


2. Громадсько-політична діяльність.

У 2008 році Дмитро Голубов зареєстрував Всеукраїнську громадську організацію «Інтернет Парламент», котра об’єднала соціально активну молодь, що стало фундаментом для створення перспективної політичної сили. Дмитро Голубов створює і очолює політичної партії «Інтернет партія України», яку почав створювати 2008 року. Партія зареєстрована Мін'юстом 26 березня 2010 року. Інтернет партія України вигадана під час перебування під слідством за справою діяльності українських кардерів.

3. У 2005 році створений сайт партії з програмними пунктами щодо впровадження електронної влади та електронних держпослуг, комп’ютеризації державних установ, інтернетизації країни, безплатний Wi-Fi в навчальних закладах тощо.

4. У 2009 році, спільно з українським рухом активісток «FEMEN», розробив програму «Bordel.Net», котра дозволяє блокувати сайти, котрі пропагують насилля, тероризм, дитячу порнографію та продаж наркотиків.

5. У кінці 2009 році, проводячи масові акції протесту Інтернет партія України та її лідер Дмитро Голубов досягнув відміни «податку на Інтернет».

6. У 2010 році Дмитро Голубов спільно з Олексієм Гончаренко провів усестороннє розслідування за фактом впровадження в одеських школах проекту «Безпечна школа», у результаті котрого були розкриті шокуючи деталі. У даній справі політиків підтримали народні депутати Андрій Пінчук, Микола Джига, котрі підготували відповідні звернення у СБУ, прокуратуру, Міністерство освіти та МНС.

7. У 2010 році проект Блоку Юлії Тимошенко «Ідеальна країна», завдяки якому кожен громадянин країни міг запропонувати власний проект розвитку країни, викупила Інтернет партія України. Право на володіння інтернет-проектом «Ідеальна країна», який у минулому належав екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко було передано всеукраїнській молодіжній громадській організації «Молоді регіони». Це право було передане від Інтернет-партії України.

8. Протягом 2011 року Дмитро Голубов настільки активно критикував мера Одеси Олексія Костусєва, що той опинився у лікарні з гіпертонічним кризом. У 2011 роціГолубов постійно розкривав різноманітні корупційні схеми мера та його представників. Подейкували, що саме завдяки його зусиллям, Олексія Костусєва викликав на особисту розмову Віктор Янукович, і повідомив меру, що невдовзі на нього чекатиме звільнення з посади.

9. У 2011 році Інтернет партію України підтримав Голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін.

9.1. Високі організаторські здібності лідера партії. Кількість прихильників Інтернет партії України з 2005 року стрімко зростала. Після відкриття групи партії у соціальній мережі «В Контакте», через півроку близько 40-ка тисяч учасників підтримувало партію. Соціологічні дослідження по Україні засвідчують, що сьогодні Дмитра Голубова та його політичну силу підтримують більш ніж 200 тисяч українців, охоплюючи високий та середній клас соціально свідомих громадян та інтелігенцію. Її особливості: офіси розміщуються на квартирах активістів.


9.2. Інші громадсько-політичні досягнення лідера Інтернет партії України.

До 2010 року, лідер Інтернет партія України активно критикував колишнього мера Одеси Едуарда Гурвиця. У 2010 році Дмитро Голубов разом з Інтернет партією України підтримував на посаду міського голови під час місцевих виборів сина тодішнього голови Антимонопольного комітету України – Олексія Гончаренка. Після раптового зняття ним своєї кандидатури, Дмитро Голубов разом з членами партії цілеспрямовано і успішно просував Олексія Гончаренка у боротьбі за місце в Одеській обласній раді, після чого останній обраний заступником голови облради. Вже як соратник п-на Гончаренко, Дмитро Голубов розпочав активну критику мера Одеси Олексія Костусєва. Зарекомендувавши себе не лише головою власної політичної сили, але й як віртуозного та майстерного політтехнолога та піар технолога. Так, саме з ім’ям Дмитра Голубова українська преса та опоненти пов’язують наступну серію резонансних подій в Одесі:

Посилання на матеріали в ЗМІ. (інформаційні-війни Гончаренко-Костусєв, які пов’язують з ім’ям Дмитра Голубова)


Дружні зв’язки з народними депутатами: Андрій Пінчук, Володимир Макєєнко, Володимир Демьохін, Ірина Бережна, Микола Джига, Сергій Льовочкін.


Бізнес-діяльність.

Дмитро Голубов впевнено розвиває власний інтернет-бізнес. У 2008 році Дмитро Голубов організував фірму зі створення, просування та оптимізації сайтів «Web-Promo». Серед клієнтів фірми: «Брокбизнесбанк», турфірма «Гамалія» и готель «Спорт» та інші. Інтернет-реклама, просування у соціальних мережах також входить у сферу бізнес-діяльності Дмитра Голубова.

Просмотров: 388, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться