Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Demchak
Руслан Демчак
Зарегистрирован:
19 августа 2011

Последний раз был на сайте:
11 октября 2023 в 21:15
Подписчики (36):
buratinko
buratinko
Украина
71529233
Sanuxa Gogoman
vista1
vista1
himik23
himik23
olexch
Александр Чернов
41 год
Nline
Nline
AndreyM
Andrey M
45 лет, Киев
elvalery
elvalery
Киев
romava
romava
khortiza7777
khortiza7777
55 лет
Aristarkh
Aristarkh
Мироновка
anzevs
Влад Великолепный
Киев
все подписчики
Народний депутат Верховної Ради України VIII скликання
30 августа 2011, 10:54

«Неліцензованим конвертерам» стає важче

Керівники податкової не втомлюються стверджувати про зменшення кількості перевірок підприємств. Свіжий приклад – доручення голови ДПСУ працівникам ДПА в Києві інспектувати господарські суб’єкти тільки у випадку встановлення ризиків несплати податків. Проте з початку року по результатам перевірок було донараховано 5,4 млрд. грн.

З моменту набуття чинності Податкового кодексу, фіскали винайшли декілька способів штучного збільшення штрафних санкцій та донарахування платежів. Наприклад, визнання угод недійсними по результатам перевірок компаній-посередників, в яких підприємство купило товар. При цьому працівники ДПСУ часто не обтяжують себе виписуванням податкового повідомлення-рішення (ППР) на підставі акту перевірки. Позбавляючи тим самим підприємство можливості оскаржити свої дії. Адже акт не є рішенням, а тому не тягне за собою ніяких правових наслідків для підприємства. Проте він може бути причиною порушення податковою міліцією кримінальної справи по відношенню до керівників компанії за ознаками злочину, передбаченого ст.212 КК (Ухиляння від сплати податків). Чим податківці і користуються, так як норми Податкового кодексу (п.58.4) виписані таким чином, що при порушенні справи підприємство можна покарати вже тільки після того, як судом буде визнана вина керівників компанії. Але проблема в тому, що керівники як раз і позбавлені можливості що-небудь доказувати податковій, так як їм нічого оскаржувати.

Необхідно оскаржити постанову про порушення кримінальної справи в судовому порядку та звернутись в прокуратуру з вимогою призупинити кримінальну справу в зв’язку з невірним застосуванням норм ПК.

Також планується затвердити «карту тіньової економіки» України, на якій буде видно, де переховуються ухильники. Ця інформаційна база даних, де по кожному регіону (аж до населених пунктів) щомісячно буде відображатись загальна сума податкового кредиту та його одержувачі, а також відслідковувати дисбаланс між сплатою податків та об’ємом оборотних коштів.

Кільце звужується. Місце на ринку залишили тільки для «ліцензованих конвертаторів». Але схема збору легально нелегальних доходів тріщить по швам, бо її ламають самі місцеві податкові чиновники – немає мотивації підтримувати цю схему, бо відсторонені від особистих доходів, а жити хочеться як і раніше добре.

Просмотров: 1262, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться