Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Rebel
Rebel
Зарегистрирован:
27 ноября 2009

Последний раз был на сайте:
11 октября 2023 в 20:40
Подписчики (88):
05091972lmd
05091972lmd
Ramo
Ramo
Sofiaz
Sofiaz
viktory2001
viktory2001
18 лет
987
987
meag
meag
50 лет, Вараш
Mandarinka2013
Mandarinka2013
93 года, Киев
uliymua
uliymua
yakost
yakost
slexus
slexus
shtanc
shtanc
Oksana77777
Oksana77777
45 лет
все подписчики
IT
13 мая 2020, 16:22

Симетрична ілюзія

Абсолютна більшість нашого населення звинувачує у війні Путіна, люди проклинають його, обзивають поганими словами, бажають йому смерті а головне — вірять, що піде Путін і «все стане добре», «відносини нормалізуються», «війна припиниться». Ба, дехто навіть думає (я вважаю, що це таки більше переконання аніж брехня на публіку) що і сам Путін не такий вже й поганий і з ним можна домовитись — «припинити війну за 2 тижні», «надо просто пєрєстать стрєлять» або щось там «бачать у нього в очах». Останні цитати, як ви знаєте, взяті не з розмов на кухні, вони належать топ-менеджменту держави. І це дуже сумно. Позитив тут хіба у тому, що попередній топ-менеджер щось таки зрозумів, і досить швидко, а от поточний, схоже, просто безпросвітно тупий і так нічого і не зрозуміє, ніколи.

А зрозуміти потрібно головне — Путін не поганий і не добрий, він просто виконує свою роботу — роботу володаря імперії. Nothing personal, just business. Я не погоджусь із Потапенком, який каже, що після Путіна обов’язково стане гірше (для нас), але вже давно вважаю, що Путін — це подарунок для України: якби замість цього тупого, неосвіченого і лякливого х-йла з вузьким кругозором імперією керував якийсь талановитий безжалісний авантюрист типу Володимира Ілліча, то Україні було б значно важче. Тому не варто очікувати моменту, коли Путін піде — зовсім не факт, що йому на зміну прийде хтось ще тупіший чи більш миролюбний. Навпаки, наступником може стати хтось жорстокий (умовний Сталін) або розумніший і одягнений у маск-халат «ліберал» (типу Навального).

Відмовтесь від ілюзії «після Путіна все стане добре». Ймовірність цього дуже й дуже низька.

А позитив для нас у тому, що і влада Московії очікує, що ось наступний Президент України ну точно вже підпише капітуляцію України. І вони теж помиляються. Бо навіть Зеленський досі не зміг капітулювати, оскільки його постійно пресують патріоти України: це і мирні акції, і тиск у парламенті (особливо ефективний зараз, коли парламент майже припинив бути придатком президента) і досить агресивні дії проти колаборантів (наприклад, проти Сивохо). Така історична логіка — нема у нашого Президента опції капітуляції, як би він про неї не мріяв. А якщо він вважає що така опція у нього є, тоді президент зміниться.

У чому саме позитив, можете ви запитати? Адже ми, ніби, завмерли на місці і не рухаємось у правильному напрямку («Геть від Москви!»). А позитив у часі. Час існування незалежної України навіть у такому недоформованому вигляді має критичне значення. Так само як реальний жах Другої Світової стерся з пам’яті учасників процесу «побєдобєсія», для яких війна — це не гори трупів і ешелони калік, а ефектна відео-картинка зі спецефектами і красиві різнобарвні стрілочки на політичній чи військовій мапі, так і у головах наших майбутніх поколінь вже не виникатиме питання щодо того, є Україна чи її нема, що таке незалежність і т.п. — бо держава, яка існує довгий час, сприймається як аксіома а не як теорема, яку потрібно доводити.

Ось така спільна ілюзія, для когось корисна, для когось шкідлива.

Просмотров: 76, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 3

+
+30
Tisha ™
Tisha ™
14 мая 2020, 19:00
#
Тот случай, когда готов подписаться под каждым словом. С одним «но». К сожалению, по прошествии некоторого времени, время будет работать уже против нас. Сорри, за тавтологию. Длительное бездействие не продвинет нас вперед. Скорее наоборот. Так что, считаем, одну каденцию мы таки потеряли. Надеюсь, это урок...
+
0
Rebel
Rebel
19 мая 2020, 9:37
#
Час завжди працюватиме на Україну. Тому що зменшуватиметься % людей які мислять у московському контексті: https://minfin.com.ua/blogs/rebel/141572/
+
0
Tisha ™
Tisha ™
20 мая 2020, 11:18
#
Мне добавить к этому нечего :(
https://minfin.com.ua/blogs/55956947/141712
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться