Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Rebel
Rebel
Зарегистрирован:
27 ноября 2009

Последний раз был на сайте:
11 октября 2023 в 20:40
Подписчики (88):
05091972lmd
05091972lmd
Ramo
Ramo
Sofiaz
Sofiaz
viktory2001
viktory2001
18 лет
987
987
meag
meag
50 лет, Вараш
Mandarinka2013
Mandarinka2013
93 года, Киев
uliymua
uliymua
yakost
yakost
slexus
slexus
shtanc
shtanc
Oksana77777
Oksana77777
45 лет
все подписчики
IT
18 сентября 2017, 11:31

План «Барбаросса»

Навіяно опублікованою тут на вихідних обіцянкою Саакашвілі змінити країну за 70 днів (трохи більше, ніж за 9.5 тижнів). З одного боку, те що він описує, це не популізм, а реально корисні речі. З іншого — у нас їх нереально здійснити у зазначений термін. Нижче поясню чому.

Аксіома: швидко змінити щось у країні можна лише маючи диктаторські повноваження.

Саме такі повноваження і мав Міхо у Грузії. Тому реформи йшли швидко і ефективно. І саме з цього свого досвіду він виходить обіцяючи щось аналогічне в Україні. ІМХО, обіцяє цілком щиро але… помиляється.

Чому у нас не працюватиме диктатура?

1) Модель диктатури органічно підходить для Московії (рабське населення), чи Грузії (середньовічне патріархальне суспільство), чи Чеченії (мабуть ще менш прогресивне суспільство ніж грузинське), чи Туреччини (знову середньовіччя), Кореї, Сингапуру. Населення цих країн (хтось більше, хтось менше) звикло ходити строєм і виконувати команди авторитета.
Для України це не підходить, бо наш народ глибоко анархічний, ІМХО, один з найбільш схильних до анархії у всьому світі. Тому весь ефект швидкості та централізованості прийняття рішень розіб'ється об наш менталітет.

2) (В принципі, випливає з п.1) Ця анархічність властива в т.ч. й еліті, яка, ніби, мала б тяжіти то централізації управління.
Уявімо ситуацію: якимось дивом Саакашвілі стає президентом із повноваженнями диктатора. Хто знаходиться одразу під ним? Прем'єр. Так от, вже починаючи з прем'єра, відбуватиметься саботаж рішень «диктатора». На рівні заступників прем'єра те саме. І так далі, аж до самого низу. Тотальний саботаж, бо кожен сам собі гетьман.
Теоретично ця проблема вирішується шляхом заміни основних кадрів. Але у Міхо просто не вистачить людей замінити всіх у масштабах такох величезної країни. З аналогічною проблемою свого часу стикнулась значно чисельніша та організованіша структура — більшовики. Вони проблему вирішили, але ви хочете впровадження їхнього підходу до «вирішення проблеми»?

3) Головний мінус диктатури: залежність від особистості диктатора. Щойно змінюється диктатор, одразу змінюється вся політика.Оскільки люди чесні і добрі являють собою абсолютну меншість, не важко спрогнозувати, що до влади швидко прийде якесь хло.

Висновок: план Саакашвілі — нереальні фантазії, отже готуємось до повільного еволюційного шляху.

Просмотров: 680, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 3

+
+60
Justiceofnation
Justiceofnation
21 сентября 2017, 14:14
#
В Украине уже сейчас вполне свободно и безнаказанно работает диктатура, пока еще не так нагло и ярко выражено как в России, но стэп бай стэп як то кажуть. А выводы каждый сделает сам, я надеюсь. Не идти же на поводу у «статеек».)
+
+45
Rebel
Rebel
21 сентября 2017, 16:51
#
Це не так.
У нас є Порошенко, який окрім грамотної роботи на Заході, всередині країни займається дурнею намагаючись відновити кучмівську модель управління. Тут нічого не поробиш — людина все своє життя не бачила нічого окрім цієї моделі та її модифікацій.
Але навіть система Кучми, вже не кажучи про Порошенка, дуже далека від диктатури. Це складна система противаг, де лише за виглядом фасаду може скластись враження ніби президент тут — це цар-самодержець. Така собі ілюзія всесильності і контролю.
Реальну диктатуру намагався організувати Янукович, але йому не вистачило чи то клепки, чи то нахабності, чи то жорстокості. Або всього одразу. :)
А Порошенко своєю тупою внутрішною політикою підминання всіх під себе лише прискорить свій виліт із політики.
+
+15
Andrey M
Andrey M
18 декабря 2018, 13:21
#
+15
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться