Минфин - Курсы валют Украины

Установить
PerezdeCuellar
Perez de Cuellar
Зарегистрирован:
21 марта 2018

Последний раз был на сайте:
25 февраля 2024 в 17:55
Подписчики (437):
DrSAD
DrSAD
KOPPEL
KOPPEL
viktor197
Viktor Petrenko
54 года, Хмельницкий
fso
fso
Pavel30
Pasha Chernihiv
39 лет, Чернігів
Banderivets
Banderivets
54 года
krukkanoe2008
петро Крук
38 лет, Рівне
22124571
22124571
Samsa
Samsa
54 года
Markus88
Виктор Маркин
35 лет
Kambo
Kambo
TimTaj
Тимур Заробов
54 года, Киев
все подписчики
До Перемоги!
5 декабря 2020, 4:23

USD/UAH Валютний ринок /Infochat/ 5-6 грудня.

Моє вітання товариство. Про поточну ситуацію на валютному ринку, а саме оперативна інформація змін МБ, а також готівкового ЧР, писатиметься в денних блогах у вигляді паралельно загальній стрічці. Культура ведення дискусії і взаємна повага вітається. Прошу панове, висловлюємо свої думки, прогнозування валютних рухів, очікування, також повідомлення з обґрунтуванням здійснених дій в обміні валют.

Просмотров: 632, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 52

+
+352
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
5 декабря 2020, 4:30
#


Доброго ранку панове. Було трохи часу проаналізувати валютний ринок, а саме, що відбувається взагалі на Мб, а також дії гравців. Помітив таку тенденцію, коли озвучуєш за тиждень-два періоди  для корекції, або початок «гойдалки» вгору, то останнього часу все відбувається трохи раніше на 3-4 дні. Чому так? Крупні гравці грають на випередження не чекаючи сприятливих часовий проміжків в датах, також досягнення цільових рівнів «гойдалки». Міркую, що по всіх сайтах з шаленою швидкістю розноситься інформація, тобто більшість проінформована і чекає саме того моменту, щоб діяти, але виходить «не так сталося, як гадалося», помітив це насправді. На прикладі, початок «гойдалки» очікували після 20-го листопада, але почали зростати з 16-го, також корекція повинна розпочатися з 5-го грудня, а по факту з 1-го. Наводить на мислення, що спекулюють на цьому декілька крупних гравців на Мб, маючи ресурс для керування процесом валютного ринку, також в зміні напрямку руху в одну, чи іншу сторону. Спекуляціями займається УкрГазбанк за вказівкою, також декілька «сірих» сателітів-гравців під завершення сесії вже на порожньому Мб, які створюють «погоду» між собою і під себе, малюючи картину для загалу.
+
+256
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
5 декабря 2020, 4:38
#
PS.Звісно контролює цей «бомонд» наш, так званий Регулятор, бо як бачимо останнього часу зовсім відсторонився з втручанням в Мб і виглядає, начебто ринок сам себе регулює, але це не так, втручання є і здійснюють «придворні», завдання яких полягає на тонкому ринку випередити передчасними своїми діями, що звісно не дає достатньо курсу піднятись, щоб далі потім було куди тиснути вниз і коридор для «маневрування» на зараз звужується. З одного боку курс потрібно підтягнути до закладеного в Бюджеті 29.10, а з іншого, дії МінФіна через УкрГаз притискають курс інтервенціями валюти. Ось така проблема. І що з цим робити, коли одна рука дає, а інша віднімає. Шевченко голова НБУ, який очолював раніше УкрГазбанк і зараз виглядає так, що пов‘язаний в ланцюгу, домислювати можна  багато чого, і заробляння таким чином  на валютних коливаннях у власну кишеню і інше, але Регулятор забуває про основне, своі функції Регулятора, тобто бути головним спекулянтом і «регулювати» ринок на власну користь, тобто потрібно інколи поповнювати час від часу ЗВР і мати курсовий прибуток, що при Шевченко повністю ігнорується. Це так виглядає і виникають питання, що ж воно таке «нетямуще», або є щось інше.
+
+185
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
5 декабря 2020, 4:58
#
PS.ps. Зараз курс знизився з 28.59мб, як «пік» гойдалки, до 28.27 Мб  і «танцюємо» другу сесію біля 28.30.  А що ж далі?  Вниз нижче 28.20, викличе неабиякий попит, бо ринок звик коливатись вже вище в межах 28.30-28.40 протяжний  період, Банки купували дорого валюту, якщо згадати, та й низький курс зараз тримати недоречно, бо шкодить і не відповідає проблемам в Бюджеті перед кінцем року.  Але й на чому зростати,  «шокових» і інших факторів для росту немає (значних погашень ОВДП), та й, як драйвер (паливо) потрібне для штовхання курсу, також задіяння  певних гравців, бо «недозагін» вже «обломили» передчасно, не дали достатньо відрости, а саме зсуву коридору для більш широкого потім гойдання, наприклад від 28.80-90мб до 28.20 Мб, Нерезиденти на сьогодні заспокоїлись, портфель ОВДП майже без змін, Банки і спекулянти теж на паузі і відчувається певна млявість на Мб, особливо у другій половині торгівлі сесії, тому починати знову «загін» вгору, якось виглядає не по фен-шуй, і період не підходить, такої думки.
+
+204
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
5 декабря 2020, 5:04
#
PS.ps. Згаданий раніше «придворний» УкрГазбанк  продавав поспіхом валюту МінФіна, або як пишуть однієї Держ.компаніі Нафтогаз для перерахування гривні тому ж МінФіну, або купівлю тих самих ОВДП, кінцевий отримувач не змінюється, пояснюється тим, що є нагальна потреба в гривні для здійснення поточних видатків Казначейства, що змушувало так діяти УкрГазбанк і курсу не дали достатньо відрости. По графіку торгів Мб, коли проглядався реальний дефіцит валюти, відкупались  нерезиденти через Сіті, також Альфа Банк, та низка інших гравців, але періодично з‘являлась звідкілясь пропозиція, така тенденція прослідковувалась впродовж декількох сесій підряд, починаючи з минулої п‘ятниці і до вівторка поточного тижня, навіть «придворний» УкрГаз доливав   $10млн. вже на падінні курсу. Гравці таку ситуацію вирахували відразу і припинили накочувати попит на зростання курсу, тобто зрозуміли, що їх «вмощують» на моменті в дорогий доляр і «загін» зупинився .
+
+219
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
5 декабря 2020, 5:07
#
PS.ps. Що ж буде далі, на наступному тижні. Намірів Регулятора у поповненні ЗВР не прослідковуються, тобто навіть немає натяків, щоб штовхати курс в запланованому напрямку для відкупу надлишку валюти, бо маємо зупинку два дні і втрачається динаміка корекції, також і пропозиція надлишкової валюти. Якщо залишити регулювати процес самим ринком, то на рівні 28.20 Мб гравці почнуть жвавіше діяти, що звісно не дає далі курсу знизитись, нижче, тим паче товчемось другу сесію біля 28.30 +-5коп., що вже насторожує. Наступний аукціон з ОВДП МінФчн пропонує валютні папери, тобто гравцям потрібно валюту докупити на Мб, а так, як майже тиждень коригуємо, то у понеділок і вівторок можливий відскок курсу від попиту самих Банків, які купуватимуть потім валютні облігації. У висновку, наступний тиждень немає на чому суттєво зростати, а також і куди далі вниз знижуватись, що натякає на боковий рух в межах коливання в коридорі 28.20- 28.40 і як завершення тижня в коридорі 28.30-28.35.
Дякую за увагу.
+
+84
Igorini81
Igorini81
5 декабря 2020, 8:12
#
Добрый день!Очень рад вас снова видеть! Если представить вариант,что в валютные овгз зайдут нерезы с валютой,а может и гривневые тоже? И плюс выход экспортеров с валютой,так как прошлую грн. израсходовали,новых возмещения не будет,плюс фон евробондов и вырисовуется цель отката выкуп НБУ лишнего...п.с. тоже думаю,что укргаз льет валюту минфина....
+
+22
Igorini81
Igorini81
5 декабря 2020, 8:30
#
Ещё может есть в запасе валюта Нафтогаза, возможно от плат за транзит, а так же планы по уплате налогов наперед крупными компаниями, в прошлом году проплатил Нафтогаз… отсюда вырисовывается план НБУ сейчас держать курс 28,20-35, чтоб потом при проседании откупить валюту Нафтогаза в резерв по низшему курсу, допустим 28,05-10? Ваше мнение?
+
+179
meag
meag
5 декабря 2020, 5:18
#
Вітаю, пан Перес! Радий бачити Вас у гілці, зачекались Вашої аналітики.

На мою думку, глибокого дна не побачимо. У тих, хто керує — усе під контролем. Через велике напруження в економіці, ЧР не дозволяє собі ризикувати значним просіданням.
Тому вважаю, що при нинішньому курсі ЧР можна починати заходити в доляр.
+
+130
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
5 декабря 2020, 5:34
#
Вітаю Вас теж пане meag. Читав кожного, дякую що продовжували писати на гілці.

Є одне мислення, що відбуватиметься через тиждень, тобто з 14 грудня і до НР, так як з‘являються додаткові фактори. Це заява Шмигаля про можливе розміщення МінФіном Євробондів на $1млрд. на зовнішніх ринках і перенесення запровадження «локдауна» на початок січня, тобто з 2-3-го. Що звісно впливатиме зміною і в курсових рухах «загін»/відкат.
+
+91
Serg2346
Serg2346
5 декабря 2020, 8:48
#
С возвращением, тяжело без вас было. Сейчас откупил по 28.39. Полностью с написанным согласен, что будем +- на одном месте.
+
+15
SergiyA
SergiyA
5 декабря 2020, 8:02
#
Доброго ранку.
якщо не секрет де так пропадали?
Я так розумію ще й без інтернету. :)
+
+97
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
5 декабря 2020, 10:25
#
Доброго. А який секрет.
Ви ж знаєте самі, чому припиняють писати на форумах, бо в одну мить постає питання, а навіщо?
Був бан на 2 дні, потім достроково скасований, але ж осад залишився. Тому Перес вирішив самостійно тиждень помовчати, а не якусь там добу.
+
+30
mkarpenko
mkarpenko
5 декабря 2020, 9:25
#
В среду. 9 декабря погашение ОВГЗ на 10 миллиардов
+
+22
Igorini81
Igorini81
5 декабря 2020, 9:38
#
Не исключен вариант их перевложения в овгз...
+
+55
Igorini81
Igorini81
5 декабря 2020, 10:15
#
Меня пока только настораживает прогноз Козырева на коридор мб 28,3-7 до 9 декабря,он неглупый человек,знает намного больше чем ему положено говорить.....хотя его первоначальные объяснения снижения курса это втюхивание для новичков...
+
+37
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
5 декабря 2020, 12:30
#
На момент запису відео виглядало так, що курс не провалиться нижче 28.40 Мб, а відскочить і повернеться вище в коридор 28.40-50, тобто виникне пастка для висадки пасажирів в «загоні» і рух вгору продовжиться до рівня Мб 28.70 принаймні до 8 грудня.  Але до кінця поточного тижня стало більш все зрозумілим, корекція поглибилася  і досягнути тепер до 9 грудня 28.70мб шансів майже немає. Все швидко змінюється, тому передбачити настрій ринку інколи немає можливості.
+
+55
mkarpenko
mkarpenko
5 декабря 2020, 10:28
#
Да. плюс активизируются импортеры когда вероятность локдауна на новый год будет падать
+
+55
Invesa
Invesa
5 декабря 2020, 10:44
#
Доброго дня Пан Перес,  приєднуюсь до того доброго,що про вас пишуть..з поверненням...
+
+45
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
5 декабря 2020, 18:11
#
Дякую. Я слідкував з Вашою  активністю  на гілці. Продовжуйте писати думки по рухам і напрямку курсу.
+
+30
mkarpenko
mkarpenko
5 декабря 2020, 10:45
#
Есть еще один важный фактор последних недель - появление альфы на скупке валюты.
альфа это хищный зверь, опытный спекулянт. 
они обыграют и сити и регулятора на раз. 
может это и объяснение почему все предсказанные тенденции сбываются на несколько дней раньше
+
+90
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
5 декабря 2020, 11:04
#
Ви очікуєте на «ракету», знову швидкий ріст до 28.60-70, приводячи фактори впливу на зростання курсу. Але на мою думку їх замало, щоб розпочати новий «загін» відразу після «загону» і в цей період декади місяця, коли Мб ринок завжди  на млявотечіі. Відскок  можливий до 28.40 Мб, але тиждень виглядатиме, як рух в боковому напрямку. Схиляюсь більше до такого варіанту.
+
+30
sasok33
sasok33
5 декабря 2020, 11:07
#
Всем доброго дня) Мне вот интересно сколько этот откат может продлиться? По идее у нас скоро налоговые платежи за мес и год, и многие захотят ранее продаться ибо понимают что потом может быть дешевле, но тут Минфин надумал продавать валютные ОВГЗ, что может сменить тренд даже с понедельника, есть часть финансов в ГРН, (долг вернули) вот думаю или сейчас впрыгнуть или еще покурить в стороне, наблюдая ситуацию на рынке, покупать буду в этот раз онлайн, ибо черный держит высокий курс, что также настораживает. Обсудим аргументы по тренду на следующую неделю?)
+
+15
Invesa
Invesa
5 декабря 2020, 11:17
#
Купувати потрібно на рості...альфа влазить і получається хибний ріст...дивимся , що буде понеділок після обіду....успіху всім та здоров,я( три раза повторювався день четвертий може не повторитись...пульнуєм)
+
+30
Igorini81
Igorini81
5 декабря 2020, 11:36
#
У меня по альфе есть предположения,что через нее будет заходить кто-то из внутреннего,внешнего бомонда в валютные овгз,хотя может спрос на валюту клиентами на закупку товаров перед НГ....типа совпадение...
+
+148
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
5 декабря 2020, 11:39
#
Припустимо, у вівторок МінФін перепозичить 9 млрд. щоб розрахуватись в середу, також традиційно залучить близько $100млн. по валютним ОВДП. Тиждень проходимо +-10коп, від сьогоднішніх позначок Мб. Але через тиждень з 15-18 грудня можливий випуск євробондів на $1млрд. Де буде курс в цій ситуації? Мабуть близько до 28, бо валюта зайшла в Країну на латання діри Бюджету. Далі завдання МінФіну полягає в тому, щоб продати її дорожче, а не по 28 і потрібен «загін». І його можна влаштувати перед НР за тиждень на страху перед локдауном з 2-3 січня, що сприятиме зростанню курсу і тиждень після НР на конвертації гривневої виручки бізнесом отриманої на Свята. Тобто традиційний новорічний загін повинен відбутись. А чи помацаєм 29, то вже залежить, як бачимо від УкрГазбанку, за яким стоятиме МінФін.
+
0
Igorini81
Igorini81
5 декабря 2020, 12:04
#
Под этот сценарий возможен и план НБУ откупа в резерв валюты Нафтогаза для продажи на высоких уровнях для стабилизации курса и выручки...просто пытаюсь понять цель отката,если НБУ и минфин могли пролить валюту удерживая коридор 45-55 сейчас и начать ещё с прошлой недели.
+
+65
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
5 декабря 2020, 12:53
#
Я сам не можу зрозуміти ціль відката, коли вигідніше було б від 29 тиснути вниз, а не від 28.59. Принаймні перехід на рівень 29 вже проситься, а от як тепер курс загнати туди? Це вже питання. На мою думку потрібно Регулятору штучно тягнути за «вуха» курс, бо сам ринок не витягне, замало драйверів для такого підйому.
А курс 29 з НР вже потрібен, бо Регулятор почне чавити валюту вже під час локдауну при анабіозі бізнесу і падінні попиту на Мб. Чому 29? Бо, якщо розпочати тиснути вниз з сьогоднішніх рівнів 28.30, то на цілковитому «цвинтарі» курс впаде до 27. А чи відповідатиме такий курс січневим реаліям? Звісно ні. Тому щоб кудись протяжно знижуватись і поповнювати ЗВР потрібно піднятись, а потім в прийнятному коридорі чавити валюту впритул до 28. Така стратегія була б розумною, але ж ми розуміємо вже по діях, що з себе представляє Шева, тому як завжди побачимо «клоунаду» в регулюванні.
+
+35
Igorini81
Igorini81
5 декабря 2020, 13:08
#
Думаю как бы не было все намного проще,Шева и минфин выполняют обещания овгзшникам выходить дешевле в валюту из ранее выплаченных овгз,жертвуя валютой минфина по заниженной у курсу.....тогда это печально для бюджета))
+
+30
15872787
15872787
5 декабря 2020, 14:03
#
Доброго здоров'я, Перес!
З поверненням!

На мою думку, Шева щось має учудити з курсом. Все це не спроста локдаун переноситься на після НР, маючи «дірку» в бюджеті - пару сот млрд. гривень.
Питання тільки: «Коли?»
+
+30
Все буде Україна
Все буде Україна
5 декабря 2020, 14:20
#
Доллар падае у всих.Дира в бюджетi теж у всих.Локдаун, запроваджений у більшості країн світу навесні 2020 року, був екстраординарною подією, яка вимагала не менш екстраординарної реакції для підтримки економіки. У США цією реакцією стала масштабна програма економічної підтримки обсягом 2 трлн дол.
Профінансувати ці заходи допомогла Федеральна резервна система. Масштабні програми емісії долара спричинили його знецінення. Політика низьких ставок у США, яка, імовірно, буде тривати і в 2021 році, стимулюватиме інвесторів виходити з доларових активів, що ще більше вдарить по вартості американської валюти.
+
0
Igorini81
Igorini81
5 декабря 2020, 14:46
#
Поэтому,ещё плюс вакцины от вируса,политическая неопределенность в США,инвесторы готовы вкладывать в рисковые активы с большим доходом....так,что можно в ближайшее время ожидать каких,то сюрпризов у нас....
+
+75
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
5 декабря 2020, 17:57
#
В приватному листуванні запитували мене, чи здійснював я злив на цій гойдалці. Ні, бо міркував, що відбувається хибна корекція. Міг злити валюту максимум опт по 28.54/...  , але порахував не діяти цього разу, тобто почекати передноворічний загін. Зараз знаходжусь  20/80    грн/дол.
Хто, як діяв панове?
+
+15
Дмитрий Мал
Дмитрий Мал
5 декабря 2020, 18:24
#
Тоже пропустил момент слива. ~10грн/90$
+
+15
Igorini81
Igorini81
5 декабря 2020, 18:29
#
Грн полностью по 55,половина во вторник,половина среда утро,сейчас ЧР 30-35 на себя....
+
+28
any4key
any4key
5 декабря 2020, 18:21
#
Злився по 28.50
+
+45
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
5 декабря 2020, 19:01
#
Курсову різницю вже маєте 10-15коп.
Коли плануєте відкупатись панове?
Якщо відбудеться відскок в понеділок-вівторок до рівня 28.40 мб і не встигнете відкупитись, Банки швидко переставляться на .../28.50, а ЧР вже майже поруч. Все ж таки ризиковано залишатись в «папері».
+
+30
Serg2346
Serg2346
5 декабря 2020, 19:24
#
Вчера даже немного было конфликта с форумчанами у меня. Понимаю причину ,сейчас 60% вверх и 40% вниз. Вообщем шансы почти равны. Но правильно пишите ,иногда просто нет возможности откупиться.
+
+15
StasRst
StasRst
5 декабря 2020, 19:34
#
18 листопада писав свої думки щодо напрямку курсу, аргументуючи виключно купівельними настроями. Притримуюсь тієї ж думки і чекаю на вигідний «вхід». До цього - депо. 

https://minfin.com.ua/blogs/perezdecuellar/159146/#com3990696
+
+15
Igorini81
Igorini81
5 декабря 2020, 20:10
#
Если в понедельник выше 35 не залезет,а поле обеда откатиться,жду до вторника,хочется верить,что откат преследует более глубокие цели,во вторник хочется проанализировать аукцион и собрать ещё доп.инфу что происходит....если до вторника все пойдет не так,то поменяю,короче все по ходу,поменять и фиксануть 10-15коп делов 1 минута....то есть готов потерять если что 5 коп ....а так,то поддерживаю СтасРст и думаю сейчас будет большое движение валюты на сдачу и ЧР тоже заинтересован подобрать дешевле,как и НБУ и все остальные...
+
+37
Serg2346
Serg2346
5 декабря 2020, 20:23
#
Мои расчёты по парам и индексу.  То что мы наблюдаем была обычная коррекция. То есть  скорость падения доллара была больше чем грв. Если глянуть после 17:00 в пт,то индекс доллара пошёл вверх.
+
+67
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
5 декабря 2020, 21:33
#
Згоден. Якщо долар продовжуватиме міцнішати в світі, то відскок отримаємо відразу на нашому Мб, так як в пріоритеті у гравців буде долар, а не євро. Або, принаймні спостерігатимемо боковий рух, тобто зупинку корекції в понеділок.
+
+52
mkarpenko
mkarpenko
6 декабря 2020, 8:56
#
Индекс доллара (Блумберг) упал на 2.7% за последний месяц. 
с марта он упал на 12 %
+
0
Igorini81
Igorini81
5 декабря 2020, 21:27
#
В среду кабмин огласит свое решение по локдауну,понятно что его до НГ не будет,уже даже Зеленский похвастался этим,но слухи ходят что сильного локдауна и после не будет,просто пожосче карантин,такого как весной не будет...
+
+68
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
5 декабря 2020, 21:52
#
Якщо боротимуться напів мірами в січні, то отримаємо третю хвилю на кінець лютого-березень. Прийдеться вводити жорсткий локдаун, що співпаде з рішенням фінансової верхівки про кратну девальвацію гривні якраз в цей період.
+
+78
Igorini81
Igorini81
5 декабря 2020, 22:15
#
Я не считаю ограничение общественного транспорта,закрытие мелких магазинчиков,сферы услуг,рынков и т.п. мерой ...мое мнение,что это увеличит больных,никто сидеть дома не будет,надо за продуктами ходить,все большие магазины будут забиты народом,очереди на остановках и т.д...я сторонник увеличения количества транспорта,работа всего и даже больше,с соблюдением мас.режима и дистанций,это разгрузит скопление людей....
+
+30
Serg2346
Serg2346
5 декабря 2020, 22:25
#
Вы правы на 100%.  Ведь все было именно так,большие очереди в супермаркете, транспорте. Чем больше мы хотим чего-то избежать, это и происходит с нами.  Закономерность.
+
+75
K0211
K0211
6 декабря 2020, 15:02
#
Нафтогаз злився 2.12, діви відкупились на цьому тижні, імпортери закриватимуть контракти до 20.12, ПДВ очікують в грудні раніше, ніж як завжди.
  16.12 погашення на 12млрд.,тобто чекаємо рефінанс на таку суму, якщо викупати буде придворний, або підйом ставок для «не придворних», щоб залучити такі гроші.
Ось такі чинники на курс гривні, не враховуючи якісь Шмигальні залучення в грн. та 1млрд $( в чому сумніваюсь, бо дуже мало часу залишилось). Ще, 10.12 НБУ ставку оголосить( мабуть оставить як є).
+
+90
Serg2346
Serg2346
6 декабря 2020, 16:04
#
Ставка имеет большое значение.
+
0
Igorini81
Igorini81
7 декабря 2020, 7:06
#
Запущена инфа везде про слив Нафтогаза через укргаз,но я предполагаю,что это валюта минфина от ранее выпущенных овгз.....
+
+67
zorroo5555
zorroo5555
6 декабря 2020, 19:25
#
Вітаю пане Пересе знову на Вашій гілці. Гарного тижня і гарних профітів.
+
+30
Pasha Chernihiv
Pasha Chernihiv
7 декабря 2020, 8:14
#
Доброго ранку, пане Пересе. Вітаю Вас з поверненням. Всі вже зачекалися!
+
0
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
7 декабря 2020, 8:24
#
Продовження обговорення

https://minfin.com.ua/blogs/perezdecuellar/160314/
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться