Минфин - Курсы валют Украины

Установить
LinkinPark
Зарегистрирован:
14 мая 2010

Последний раз был на сайте:
11 октября 2023 в 20:42
Подписчики (31):
ballistic
ballistic
3 года
maximrybalko
Maks M
35 лет, Киев
ellenkaz
ellenkaz
24 года, Киев
ESP
ESP
Admin
Admin
CLOH
CLOH
mixer
mixer
Киев
vladimir
vladimir
NSV83
NSV83
vadimstor1
vadimstor1
55 лет, Киев
Lima
Lima
39 лет, Днепропетровск
Lacky
Lacky
40 лет, Днепр
все подписчики
LinkinPark — У правди один шлях, у неправди їх багато. Характерники, Січ
24 сентября 2012, 13:50

Прошу допомогти унікальному хлопчику

Маленький одесит Толя Боровський – на сьогодні єдина у світі людина, котра живе без черепа. Він народився без черепної коробки. Після народження лікарі сказали, що малюк проживе не більше доби. За хлопчиком доглядає хрещена мама – Ганна Пузанова.

«Тося – син мого племінника Віті та його цивільної дружини Іри», – розказує жінка.

Вона живе у двокімнатній квартирі разом з мамою Катериною Григорівною, двома старшими дітьми – 12-річним Богданом та 7-річним Олексієм. Пояснює, що спочатку Віктор та Ірина жили окремо. Згодом Віктора оголосили у розшук. Дружину на четвертому місяці вагітності він привіз до тітки та бабусі.

«У пологовий Іру забирали з моєї квартири, – каже Ганна. – За 4 дні до пологів їй вперше зробили УЗІ. Тоді ми й дізналися, що Тося буде таким… Особливим».

Після пологів лікарі сказали, що хлопчик не житиме. Ірина вирішила його залишити.

«2,5 місяці Тося пролежав у лікарні, – розказує Ганна. – Рідна мама його не схотіла, але провідувала його, поки був у лікарні. Я теж його ходила провідувати – все-таки не чужий, рідна кров. Через півтора тижні ми його й похрестили в лікарні — прийшли у відділення для відмовників, була я, медсестра, лікар та батюшка. Я стала хрещеною, а хрещеним зголосився батюшка бути. А потім забрала хлопчика додому».

В інституті нейрохірургії імені Ромоданова в операції хлопчику відмовили. Пояснили, що в Україні дитині нічим не зможуть допомогти. Порадили шукати клініку в США.

«Мені сказали, що в мене надзвичайно сильний материнський інстинкт, – каже Ганна. – А я не розумію як це. По-моєму, материнський інстинкт або є, або його немає».

Ганна звернулася за допомогою до людей в соціальних мережах. Допомогли назбирати коштів та купити для малюка сонатор та кисневий концентратор.

«Концентратор допомагає дуже при судомах, – ділиться жінка. – У Толі вони через ураження центральної нервової системи, перепади температури, бо терморегуляції нема. Його уночі вкриєш – весь нагрівається, розкриєш – температура може упасти до 34 градусів».

Жінка пояснює, що хлопчика потрібно дуже акуратно підіймати та гратися з ним.

«Нігті зрізаю щодня, бо може почухати головку – і травмувати себе, – розказує Ганна. – А так у всьому іншому він звичайна дитина. Грається, вчиться сидіти, говорити. Мене просто обожнює – як я є в квартирі не хоче бути з моєю мамою. Гукає на всю квартиру „Мама!“ Мушу підійти. Старші мої його обожнюють. Гуляємо ми зазвичай у шапочці, а вдома – без шапочки, бо ж терморегуляції у дитини немає. Я його якимось не таким не вважаю – він просто особлива дитина. Просто догляд за ним специфічний».

Ганна просить допомогти малюкові. Реквізити: Приватбанк: 4149 4378 1251 2513 Пузанова Катерина Григорівна (мама Ганни)
Джерело: gazeta.ua/articles/life/_8-misyachnij-tolya-borovskij-zhive-bez-cherepa/456973»>Gazeta.ua

Просмотров: 942, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться