Минфин - Курсы валют Украины

Установить
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 апреля 2020

Последний раз был на сайте:
14 марта 2023 в 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
13 января 2022, 10:26

Що таке eSim карта?

Поступово багато активів стають електронними. Спочатку у нас було золото, потім паперові гроші, зараз всі переходять на електронні платежі, але вже є криптовалюта. Те саме стосується і сім-картки: раніше були великі ID-картки, які використовувалися для дзвінків, потім з’явилися персональні сім-картки, вони ставали все менші і менші, а зараз поступово більшість гаджетів переходить на eSim. Що це таке і як вона працює? Як встановити та активувати eSim?

Історія появи та розвитку eSim

Щоб розібратися в тому, чому технологія eSim так швидко розвивається, треба загалом пройтися шляхом SIM-карток. У перших мобільних телефонах не було карт взагалі – це завдання виконував оператор, який програмував аналог карти і номер міг залишатися в телефоні. Поміняти номер чи оператора тоді було майже неможливо, це викликало масу проблем та питань, тому у 1991 році було запропоновано рішення – SIM-картки.

У SIM-картці прив’язка йде до номера, а не оператора, тому кожен міг легко змінити оператора на послуги іншого і при цьому залишити номер. Тоді картка виглядала як сучасна банківська картка. Згодом вона (як і мобільні) стала меншою і меншою, і на деякий час процес зупинився на Micro-SIM, які протрималися до 2013 року. Потім і ця карта почала зменшуватися до nano-SIM, який зараз використовують майже всі сучасні телефони.



Тоді ж з’явилися і повністю електронні сім-картки. Пов’язано це зі зростанням попиту на так званий «інтернет речей», коли активи та ресурси переходять у віртуальний світ, але при цьому залишаються реальними. Майже вся техніка зменшується, і кожен міліметр місця в ній неймовірно цінний, особливо це стосується смартфонів. У великі телефони можна вставити сім-карту, але в смарт-годинник її вже не під'єднаєш. Як і у телефони майбутнього.

Тому з’явилася віртуальна сім-карта – eSim, яка по суті, є повним аналогом звичайної, тільки працює вона в інтернеті.

Плюси та мінуси eSim

Подібні сім-карти тільки почали входити в обіг. Серед позитивних моментів eSim можна відзначити:

  • Можна краще використовувати місце всередині телефону – виробники можуть додати нову функцію або поставити більше пам’яті замість самої сім-карти.
  • Сам корпус телефону більш захищений, тому що в ньому менше отворів та роз’ємів.
  • Змінити оператора або перейти на інші умови ще простіше.
  • Одна картка дозволяє одночасно підключати кілька номерів.

  • eSim вже вмонтована в багато смартфонів – її не потрібно вставляти самостійно.
  • Є можливість підключення одного номера на кілька телефонів, хоч цей функціонал ще не працює повноцінно в Україні.
  • З eSim набагато зручніше мандрувати. Ще вдома ви можете вибрати місцевого оператора тієї країни, куди ви їдете, все самостійно під'єднати та отримати можливість безперешкодно користуватися номером та послугами за кордоном.
  • Навіть якщо телефон вкрадуть, то злодій не зможе викинути сім-карту (щоб пристрій було складніше відстежити). Також він не зможе використовувати ваш номер або дані, тому що картку можна заблокувати віддалено.

Але є і мінуси нової системи. Зокрема це стосується того, що eSim використовується не на всіх смартфонах. У майбутньому планується випускати нові телефони із цією функцією, але сьогодні їх не дуже багато. Крім того, в Україні поки що обмежений функціонал та можливості eSim, хоча вже є оператори, які надають послугу.

Які оператори підтримують eSim?

Віртуальна сім-картка поки що в Україні від таких операторів, як Lifecell, Київстар, Vodafone, ТриМоб. В операторів може відрізнятися вартість карта та тарифні плани. На сьогодні eSim все ще здається новинкою, але в майбутньому всі смартфони та подібні пристрої перейдуть на віртуальну картку. Тому з часом в Україні з’явиться більше операторів, які надають таку послугу.

Просмотров: 801, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться