Минфин - Курсы валют Украины

Установить
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 апреля 2020

Последний раз был на сайте:
14 марта 2023 в 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
11 января 2022, 10:35

Що таке криптовалюта і чому вона стала такою популярною?

Криптовалюти з’явилися вже досить давно, але кілька років тому вони привернули до себе багато уваги. Спочатку, це були тільки біткоїни, але сьогодні є вже сотні різних криптовалют, які використовуються для купівлі різних товарів (і не лише в інтернеті) або заробітку для трейдерів. Але що являє собою криптовалюта? Чому біткоїн настільки популярний? І чому про криптовалюту досі не забули?

Що таке криптовалюта?

Криптовалюта – це криптографічна валюта, зашифрований електронний актив. Ця валюта є по суті набором коду, вона не має фізичного втілення, її не можна взяти до рук. Крім того, криптовалюта – це також не аналог електронних грошей, хоча багато в чому схожа.

Заробляти чи точніше добувати криптовалюту можна за допомогою майнінгу – процесу, під час якого майнери використовують свої комп’ютери для обробки комп’ютерного коду криптовалюти та як нагороду отримують монети.



Криптовалюти працюють в мережі блокчейн – це технологія розподілу даних, коли всі активи містяться на одному сервері (класичний спосіб зберігання інформації), а частинами коду відразу на багатьох. Саме комп’ютери майнерів і є елементами блокчейна, це допомагає працювати всій системі.

Як працює криптовалюта? Майнер зі своїм обладнанням підключається до спеціальної програми, використовує обчислювальні потужності комп’ютера та може заробляти крипту (монету чи частину монети). Вона зберігається в електронному гаманці, звідки її вже за фактом можна перекладати, продати в обмін на звичайні гроші, грати з нею на криптобіржах або використовувати для інших цілей.

Перша криптовалюта, популярний сьогодні біткоїн, з’явилася 2008 року. Сатоші Накамото, творець біткоїну, опублікував в інтернеті концепцію та принцип роботи цифрової валюти, яка може повністю змінити банківську систему та устрій всього фінансового світу. Від початку до криптовалюти особливо серйозно не ставилися, хоча багато хто бачив її потенціал, але вже через пару років вона стала способом заробітку тисяч людей по всьому світу, також вона регулярно застосовується для здійснення покупок (як і звичайні гроші), а також увійшла до ТОП-5 найбільших валют світу.



Але разом із цим перша популярна криптовалюта дуже швидко встигла стати проблемою:

  • багато хто ще не розуміє принципу її роботи;
  • така валюта може зруйнувати роботу сучасного ринку;
  • вона використовується для купівлі незаконних товарів в інтернеті, тому її не можна нормально відстежити та контролювати;
  • багато країн усе ще працюють над тим, як її легалізувати чи заборонити криптовалюту, тому статус та перспективи не зовсім зрозумілі.

Чому криптовалюта залишається популярною?

Біткоїн – це найперша і найпопулярніша криптовалюта, хоча на ринок регулярно виходять нові види криптовалют (альткоїни). І здавалося б, що за ці роки інтерес до цифрової валюти вже має зникнути, але це зовсім не так.



Серед причин попиту та попиту криптовалюти можна відзначити:

  1. Дуже широке поширення та універсальність. Розібратися у принципах роботи валюти, встановити гаманець, стати майнером – це зовсім не складно.
  2. Всі операції та перекази зберігаються фактично у відкритому доступі в архіві (хоча і без прив’язки до конкретного прізвища), тому жодна валютна операція не загубиться.
  3. Дуже високий рівень безпеки валюти.
  4. Можливість здійснення анонімних платежів, за цим типом валюти неможливо простежити.
  5. Можливість отримати і заробити криптовалюту, причому майже нічого не вкладати, а використовувати для цього свій комп’ютер.
  6. Криптовалюта все ще залишається найперспективнішою валютою майбутнього, вона має безліч переваг, але й недоліків у неї достатньо. Сьогодні ж багато хто може заробляти на цифрових валютах – інвестувати свої гроші, грати на біржі, займатися майнінгом, консультувати новачків у різних сферах.
Просмотров: 2847, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться