Минфин - Курсы валют Украины

Установить
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 апреля 2020

Последний раз был на сайте:
14 марта 2023 в 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
16 июня 2021, 15:27

Що таке WeChat Pay і як він працює

WeChat Pay є однією з найпопулярніших платіжних систем в Китаї. Месенджер WeChat був розроблений компанією Tencent і з’явився в Китаї у 2011 році. Месенджер дуже швидко став дуже популярним в Китаї. До 2013 року кількість користувачів WeChat перевищила 300 млн користувачів (70 млн за межами Китаю). Через 5 років кількість активних користувачів WeChat перевищила 1 млрд.

WeChat є таким собі аналогом вітчизняного Телеграм. За допомогою WeChat можна відправляти текстові повідомлення, відео, картинки, робити розсилки, знайомитися. WeChat інтегрований з Фейсбук. У WeChat можна здійснювати автоматичний переклад з однієї мови на іншу.

WeChat Pay є платіжною системою, яка інтегрована в месенджер. WeChat Pay дуже швидко набрав популярність, у 2017 році WeChat Pay користувалися понад 600 млн осіб. Треба визнати, що переважна кількість фінансових транзакцій (близько 80%) за допомогою WeChat Pay, не перевищує 1000 юанів. Але, це лише підкреслює масову популярність WeChat Pay в Китаї. Розплачуватися за допомогою WeChat Pay можна практично скрізь: на ринках, в метро, ​​в таксі, в лікарнях.



Як користуватися WeChat Pay
Принцип роботи WeChat Pay дуже простий. Сам платіжний сервіс інтегрований в месенджер WeChat, тому, на будь-якому смартфоні, де є WeChat, є і WeChat Pay. Сервіс настільки популярний в Піднебесній, що близько 90% смартфонів, проданих в Китаї, вже продаються зі встановленим WeChat. Все, що потрібно клієнтові, завести собі обліковий запис в WeChat, після чого налаштувати WeChat Pay, для цього знадобиться паспорт, номер банківської карти, і номер мобільного телефону. У тому випадку, якщо опція «Wallet» не з’являється в меню WeChat, необхідно зайти в налаштування смартфона, змінити мову на китайську, і назад, після чого кнопка Wallet з’явиться.

Важливий момент, щоб реєстрація в WeChat Pay пройшла успішно, абонент повинен використовувати банківську карту китайського банку або територіально перебувати в Китаї. Про успішну активацію WeChat Pay свідчитиме перша фінансова транзакція – WeChat Pay зніме незначну суму з картки клієнта, і поверне її назад, тим самим протестувавши правильність прив’язки карти.



Як оплачувати WeChat Pay
WeChat Pay підтримує різноманітні способи оплати:

  • Швидка оплата – необхідно піднести QR-код клієнта до екрана сканера, і потрібна сума буде списана з карти.
  • Оплата по QR-коду продавця – зворотна операція – своїм смартфоном клієнт сканує QR-код товару продавця, вводить суму для оплати, підтверджуючи її паролем.
  • Оплата на сайті продавця, підключеного до WeChat.
  • Оплата в додатках, інтегрованих з WeChat Pay SDK.

Наприклад, для того, щоб оплатити поїздку в метро, ​​клієнт повинен піднести до термінала, вбудованому в стійку турнікета метро, ​​піднести свій QR-код (швидка оплата). Поїздка в таксі оплачується або через сканування QR-коду водія, з подальшою вказівкою суми та введенням пароля, або в самому гаманці. У магазинах, ринках, інших торгових точках для оплати товару треба просканувати QR-код продавця, ввести суму і підтвердити паролем.

WeChat Pay за кордоном
Зовсім недавно в WeChat Pay з’явилася можливість підв’язувати кредитні карти банків інших держав. Але, для виконання цієї процедури необхідно перебувати на території Китаю. Після того, як карта буде підв'язана, можна буде проводити оплату покупок товару і послуг, але виводити гроші на карту не можна. На території Росії WeChat Pay можна користуватися через платіжну систему Sendy.

Просмотров: 5527, сегодня — 4
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться