Минфин - Курсы валют Украины

Установить
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 апреля 2020

Последний раз был на сайте:
14 марта 2023 в 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
21 апреля 2021, 13:23

Як перевірити свій страховий стаж

Сучасне суспільство в розвинених країнах влаштовано таким чином, що на плечі працездатного населення покладено тягар утримання дітей і людей похилого віку. Перші перебувають на утриманні у своїх працездатних батьків, інші – отримують пенсію, яка їм відраховується державою з бюджету, який формується працездатним населенням. У різних країнах встановлені різні терміни виходу на пенсію. За часів Радянського Союзу пенсійний вік чоловіків становив 60 років, жінок – 55 років. Деякі категорії йшли на пенсію раніше. Все залежало від місця та умов роботи. Наприклад, на пенсію раніше йшли шахтарі, металурги, поліцейські, військові, балерини.

Після розпаду Радянського Союзу поступово пенсійний вік громадян багатьох країн колишнього пострадянського простору став збільшуватися, також був змінений принцип розрахунку і нарахування пенсій. Встановлено мінімальний розмір пенсії, отримати яку можна лише за наявності мінімального трудового стажу. При цьому зовсім неважливо, скільки відпрацював працівник, важливо, скільки за нього відраховував роботодавець в пенсійний фонд податків. Чим більше податків відраховувалося, і чим більше трудовий стаж, тим на більш високий розмір пенсії може розраховувати людина, яка виходить на пенсію.



Де можна перевірити свій трудовий стаж
Багато людей протягом своєї робочої кар’єри неодноразово міняли своє місце роботи, отримували різну зарплату, і не можуть реально оцінити свій страховий стаж. Зробити це можна, відвідавши сайт електронних послуг Пенсійного фонду, попередньо пройшовши процедуру реєстрації. Зробити це можна двома способами.

  1. Перший спосіб полягає в отриманні спеціального реєстраційного коду в територіальних органах Пенсійного фонду. Для цього необхідно написати відповідну заяву. Отриманий код необхідно ввести на сайті ПФУ, пройшовши за посиланням Реєстрація. Єдина незручність цього методу полягає в тому, що реєстраційний код можна отримати тільки в тому територіальному відділенні Пенсійного фонду, в якому зареєстрована людина. Потрібно знайти час, щоб відвідати відділення, написати заяву та отримати код.
  2. Другий спосіб передбачає наявність ЕЦП (електронного цифрового підпису), за допомогою якого можна підписувати будь-які електронні документи. ЕЦП можна отримати в будь-якому центрі акредитування, який займається видачею ЕЦП. Найпростіше це зробити через сервіс Приват24.

Як перевірити трудовий стаж
Після того, як пройдена реєстрація на сайті Пенсійного фонду, потрібно зайти в свій особистий кабінет, де знаходиться вся інформація. Дані про страховий стаж знаходяться за посиланням, яке розташоване в лівому меню. Чим вище стаж і розмір зарплати, тим вище буде нарахована пенсія. Тому, спочатку слід вивчити дані про свій стаж та розмір зарплати.

Найбільш повну інформацію можна отримати з довідки «форми ОК5», в якій є дані про майбутню пенсію, стаж, страхові внески. Дану форму можна знайти в розділі «Страховий стаж» на вкладці «Відомості, що враховуються для визначення пенсії в розрізі підприємств».

Просмотров: 1829, сегодня — 2
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться