Минфин - Курсы валют Украины

Установить
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 апреля 2020

Последний раз был на сайте:
14 марта 2023 в 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
22 марта 2021, 10:25

Як дізнатися, чи є кредит у людини в Україні?

Оскільки шахрайство в кредитній сфері сьогодні є досить поширеним явищем, багато громадян України намагаються регулярно моніторити стан своєї кредитної історії. Відстеження цього показника також буде не зайвим, якщо у людини є один або кілька кредитів в банках або МФО.

Що таке кредитна історія?
Кредитний рейтинг – це відповідальність людини перед кредитними організаціями. Історія по кредитах в обов’язковому порядку перевіряється, якщо людина звертається в банк або МФО з метою оформлення нової позики. Що стосується формування рейтингу, відомості про позичальника фіксуються при найпершому зверненні у фінансову організацію.

Своєчасна виплата кредитів – це запорука формування позитивного кредитного рейтингу. Якщо позичальник не має прострочень, це значно підвищує його шанси на оформлення нової позики під час наступного звернення до мікрофінансової компанії або банку.

Що стосується поганої кредитної історії, рейтинг може погіршуватися тільки у тому випадку, якщо позичальник не робив виплати вчасно або регулярно зривав домовленості з кредитними організаціями. Такі недобросовісні клієнти кредитних сервісів часто потрапляють під підозру і, як правило, у видачі нових кредитів їм відмовляють.

Важливо розуміти, що виправити кредитний рейтинг практично неможливо. Все, що ви можете зробити – це дізнатися стан своєї кредитної історії та намагатися не порушувати умови Договору з банком або МФО.

Як перевірити стан свого кредитного рейтингу?
Якщо ви коли-небудь зверталися в банк або МФО з метою отримання кредитних коштів, інформація про вас обов’язково потрапить до бази Бюро кредитних історій. Що стосується банку-кредитора, під час оформлення нової позики цю інформацію з більшою ймовірністю вам не нададуть.

Щоб дізнатися чи є у вас кредити або просто стан кредитного рейтингу, можна скористатися такими способами:

  • Один раз в 12 місяців кожен повнолітній громадянин України має можливість подати запит в Бюро кредитних історій абсолютно безкоштовно.
  • У тому випадку, якщо ви використали свій шанс, повторно дізнатися цю інформацію можна тільки на платній основі. Дізнатися кредитний рейтинг за гроші в УБКІ можна необмежену кількість разів. Сучасний ритм життя настільки швидкий, що немає часу відстоювати довгі черги у відповідних інстанціях з метою уточнення кредитного рейтингу. В цьому випадку позичальникам пропонується завантажити додаток УБКІ в свій смартфон. Якщо будуть відбуватися якісь зміни з кредитною історією, вас будуть повідомляти в повідомленнях.
  • Замовити довідку про стан кредитного рейтингу можна в банку, де позичальник обслуговується. Найчастіше ці дані запитуються для того, щоб оформити рефінансування наявної позики.

Що робити, якщо позичальник у чорному списку?
Якщо ви маєте непогашені кредити, варто подбати про їх якнайшвидше закриття. Зробивши це, ви зможете поліпшити свій кредитний рейтинг і підвищити шанси на отримання нового кредиту. Оформляючи мікропозики, перш за все необхідно оцінювати свої можливості.

Що стосується швидкого способу поліпшення кредитної історії – це отримання мікропозик на невеликі суми в МФО і їх своєчасне погашення. Таким чином, ваш рейтинг зрушиться з місця, приховуючи старі не дуже хороші дані.

Просмотров: 721, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться