Минфин - Курсы валют Украины

Установить
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 апреля 2020

Последний раз был на сайте:
14 марта 2023 в 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
15 марта 2021, 15:51

Що таке лізинг?

Сьогодні в умовах складної та нестабільної економічної ситуації, складно вибрати певну суму грошових коштів і відразу придбати нерухомість або автомобіль. На допомогу приходить лізинг (фінансова оренда). Лізинг – це вид інвестування, коли лізингодавець сам купує у постачальника нерухомість, обладнання або транспортні засоби, а потім здає їх в оренду лізингоодержувачу. Така здача відбувається на певних умовах, на встановлений термін, за обумовлену плату. Після закінчення терміну оренди предмет лізингу переходить у власність клієнта.

Поняття та особливості терміна лізингу

В системі лізингу беруть участь лізингодавець, постачальник товару і клієнт, які бажає даний товар придбати. Всі дії виконуються згідно з договором лізингу, в якому прописані всі основні моменти – предмет фінансової оренди, графік виплат, умови угоди. Лізинговою компанією в основному виступають банки і юридичні фірми, які мають ліцензію на даний вид діяльності.

Для юридичних осіб предметом фінансової оренди можуть бути об’єкти основних засобів – нерухомість, транспортні засоби, машини та обладнання. Згідно з чинним законодавством до предмета лізингу не можуть належати природні об’єкти, земельні ділянки, різні майнові комплекси підприємств та їх окремі філії. За допомогою такої фінансової оренди юридичні особи можуть провести вдосконалення власних основних фондів, не привертаючи свої ресурси та оптимізувати оподаткування.

Переваги, відмінності та види лізингу

Фінансова оренда для юридичних або фізичних осіб передбачає здачу в оренду предмета лізингу на певний час з подальшим переходом права власності до клієнта. Оформлення договору лізингу відбувається так:

  1. Клієнт звертається в лізингову компанію або банк із заявкою на придбання певного майна.
  2. Запит обробляється лізингодавцем, при цьому враховується платоспроможність клієнта, оцінюються можливі ризики операції.
  3. Оформляється договір фінансової оренди, за яким зараз власником майна виступає лізингова компанія.
  4. Лізингоодержувач бере в користування дане майно, розпоряджається ним, виконуючи при цьому всі умови договору.

Зараз найпопулярнішим вважається фінансовий лізинг, при якому клієнт згодом може викупити орендоване майно. Деякі підприємства використовують для своєї економічної вигоди зворотний лізинг, при якому власник є одночасно і лізингоодержувачем. Ще є оперативний і банківський лізинг.

Відмінність фінансової оренди від кредиту

  • Лізинг, як вид інвестиційної діяльності, має певні відмінності від кредиту:
  • Для оформлення лізингу клієнту знадобиться мінімальний початковий капітал.
  • Обов’язкові реєстраційні платежі розбиваються на весь період, страхові виплати можна погасити протягом першого року. Під час оформлення кредиту, клієнт всі необхідні платежі сплачує самостійно в день укладення договору.
  • Рішення в лізингових компаніях приймається набагато швидше.
  • Лізингоодержувач отримує майно в користування в найкоротші терміни.
  • Нема потреби у заставному майні.
  • Процентні ставки цікаві для клієнта.
  • Всі питання, що стосуються капітального ремонту обладнання, наслідків ДТП для транспортних засобів, вирішує лізингодавець.

Сьогодні лізинг – це реальна можливість через певний час стати власником квартири, будинку або транспортного засобу.

Просмотров: 737, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться