Минфин - Курсы валют Украины

Установить
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 апреля 2020

Последний раз был на сайте:
14 марта 2023 в 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
15 февраля 2021, 10:06

Прострочили виплати по кредиту — всі варіанти розвитку подій

День, коли ви повинні були виплатити позику, як було погоджено, давно пройшов, і небанківська компанія почала робити кроки по поверненню боргу. Однак ви постійно не вживаєте дій на запити про оплату. Варто змінити підхід до проблеми, і провести переговори з кредитором про можливість пролонгації.

Не тікайте ​​від відповідальності
У ситуації, коли ви не зможете виконати кредитний договір, найгірше рішення — втекти від проблеми. Використовуючи метод закапування голови в пісок і очікування закінчення терміну боргу або того, що кредитор якимось чином перестане вимагати заборгованість, ви можете бути впевнені в одному — ваш борг значно збільшиться. Це пов’язано з тим, що кожне нагадування, запит на платіж або дія компанії зі стягнення боргів, якій небанківська установа продала вашу неоплачену позику, пов’язане зі значними комісіями.

Зв’язатися з кредитором в разі виникнення прострочення
Найголовніше, щоб ви перестали уникати контактів з кредитором та знімали трубку або відкривали двері. Ви отримаєте ще кращу переговорну позицію, якщо самі проявите ініціативу, тобто звернетеся до кредитора. Почніть з пояснення причин невиплати кредиту. Зосередьтеся на тому, щоб якомога докладніше уявити своє поточне фінансове становище. За небанківською установою або навіть компанією по стягненню боргів є люди, які піклуються про мирне вирішення справи та пошук рішення, яке задовільнить обидві сторони.

Водночас до проблеми потрібно підходити раціонально, усвідомлюючи, що переговори можуть бути неприємними і важкими, оскільки кредитор діє відповідно до процедур і правил. Важливо проявити ініціативу. Однак пам’ятайте, що ніхто не повірить красивим словам і буквам, повним запевнень, поки не отримає реальне підтвердження того, що боржник хоче співпрацювати. Йдеться про виплату частини заборгованості. Або про прохання пролонгації кредиту.

Варто домовитися про умови погашення
Уникайте вимогливого підходу, не плутайте, не говоріть неправди. Адже ви ж не хочете, щоб судовий пристав з’явився біля дверей вашого будинку і позбавив вас електроніки, побутової техніки або інших цінних речей для покриття боргу. Що ж тоді може бути предметом переговорів за умовами виплати боргу? Одним з виходів із ситуації може бути пролонгація кредиту.

Пролонгація позики — це продовження терміну погашення кредиту, перенесення на більш пізній час. Пролонгація ніяк не вплине на кредитний рейтинг позичальника, але істотно спростить йому життя у важкі фінансові часи.

Не втомлюємося повторювати — беріть у борг відповідально
Замість того щоб розв'язувати проблеми з поверненням кредиту, краще їм запобігти. Вибір кредитної пропозиції є ключовим моментом у цьому питанні. Тож радимо обирати перевірені компанії, які давно працюють на ринку та актуальні ліцензії на здійснення фінансових послуг.

Просмотров: 759, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться