Минфин - Курсы валют Украины

Установить
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 апреля 2020

Последний раз был на сайте:
14 марта 2023 в 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
25 января 2021, 10:28

Який вибрати код КВЕД для України?

Класифікатор видів економічної діяльності (КВЕД) – це цифрове значення, яке вибирається під час первинної реєстрації підприємства для визначення основних видів підприємницької діяльності. У тому випадку, якщо підприємець вирішив почати роботу в новому напрямку, але у нього немає відповідного КВЕД, це не проблема. За потреби його легко змінити. Класифікатори також впливають на бухгалтерські дані, розмір збору до Фонду соціального страхування, отримання ліцензій, сертифікацію і так далі.

Помилки при виборі КВЕДів

  1. Неправильне трактування підприємницької діяльності. Наприклад, вказується товар, яким торгують (автомобільні деталі, взуття, харчові продукти), але не вказується місце, де проводиться реалізація (онлайн-магазин або спеціалізована торгова площа).
  2. Опт і роздріб. Помилка полягає в тому, що багато підприємців пов’язують цей показник з кількістю реалізованого товару. Опт – це посередник між виробником і кінцевим споживачем. Отже, якщо було продано 20 м’ячів школі, це ще не говорить про те, що компанія займається оптовою торгівлею.
  3. Відсутність будь-якого коду. Наприклад, в накладній вказується інформація про товар та пакування, але немає даних про транспортування. Щоб не виникло проблем з податковою, краще перестрахувати себе і позначити всі КВЕДи, які можуть бути будь-яким чином пов’язані з отриманням доходу.
  4. Важливо розуміти, що підч час реєстрації приватного підприємства може бути вказано декілька класифікаторів. Однак, це не говорить про те, що доведеться займатися всім перерахованим.

Особливості отримання КВЕДів в Україні
Для того, щоб правильно вибрати код КВЕД в процесі реєстрації суб’єкта господарювання, необхідно визначити передбачувані види діяльності та прогнозувати їх обсяги (для визначення основного виду). За допоміжної діяльності в реєстраційній картці можна вказати більшу кількість кодів. ФОП, юридичні особи та інші організації, які займаються комерційною діяльністю, під час реєстрації суб’єкта господарювання, отримують коди за чинним класифікатором. При заповненні реєстраційної картки, в спеціальному розділі про види економічної діяльності, необхідно вказати КВЕД і назву майбутньої діяльності компанії.

Що стосується зміни кодів, така необхідність виникає під час вирішення підприємцем зайнятися іншим видом економічної діяльності. Наприклад, якщо раніше ви займалися виключно роздрібною торгівлею, але з розвитком компанії вирішили також зайнятися оптом. В цьому випадку до роздрібних КВЕД доведеться ще додати коди опту.

Для того, щоб змінити КВЕДи для підприємства, потрібно зробити такі кроки:

  • Зібрати необхідний пакет документів (Свідоцтво про держреєстрацію, установчі довідки, довідки зі статистики).
  • Оплатити держмита та бланк нового свідоцтва про реєстрацію.
  • Реєстрація змін у держреєстратора.
  • Повідомлення органів статистики про зміну кодів класифікатора.
  • Повідомлення співробітників податкової про зміну КВЕДів.
  • Отримання нової довідки з державного реєстру.
Просмотров: 2714, сегодня — 3
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться