Минфин - Курсы валют Украины

Установить
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 апреля 2020

Последний раз был на сайте:
14 марта 2023 в 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
11 января 2021, 12:16

Короткострокова і довгострокова позика - в чому різниця і що краще?

У вас виникли непередбачені витрати, і ви хочете взяти позику. Починаєте шукати пропозиції й зустрічаєте терміни, які вам нічого не говорять. Довгострокова, короткострокова позика, позика до зарплати. Що все це означає?

Багато людей розмірковують над питанням, в чому різниця між позиками до зарплати і довгостроковими позиками. Як випливає з назви, різниця полягає в терміні погашення, але не тільки! Такі позики істотно розрізняються по вартості. Як правило, короткострокові позики беруться на термін менш як 12 місяців, хоча найчастіше на погашення позики йде від 30 до 60 днів. Своєю чергою, до довгострокових кредитів відносять ситуації, коли термін погашення кредиту перевищує рік.

Довгострокові кредити
Безкоштовних пропозицій за довгостроковими кредитами немає ні від банків, ні від небанківських кредитних компаній. Однак, у цьому випадку річні витрати діляться на рік у вигляді відсотків, доданих до щомісячного внеску.



Позики до зарплати відрізняються тим, що, чим коротше термін позики, тим вище витрати. Таким чином, з позикою на 30 днів ви можете платити дуже високі відсотки, не кажучи вже про те, що комісія за видачу позики така ж як і за довгострокову

Для багатьох найзручнішими є довгострокові позики, з помісячною виплатою. Під час подачі заявки на довгострокову позику в банку необхідно бути готовим до більш ретельної перевірки в базах даних і можливості відхилення заявки через негативний кредитний рейтинг. Банкам потрібні документи, тому клієнту необхідно буде відправити скан або фотографію підтвердження свого доходу на адресу електронної пошти банку або принести у відділення особисто, наприклад фотографію трудового договору, виписки за наявними рахунками та інше. Клієнту з «високим ризиком» для отримання такого кредиту в банківській організації може знадобитися поручитель.

Короткострокова чи довгострокова позика?
Короткострокові позики вигідні тим, що практично у кожної мікрофінансової компанії є пропозиція щодо першого безвідсоткового кредиту, а саме під 0,01%. Це означає, що клієнт повертає рівно стільки, скільки взяв, за умови, що не перевищує дату погашення. Звичайно, можна знайти і позики з відсотками. Особливо, якщо вирішите продовжити термін погашення кредиту, вам доведеться понести додаткові витрати.



Якщо ви правильно керуєте своїми коштами і можете погасити суму кредиту за 30 днів, то безкоштовна короткострокова позика стане для вас найкращим рішенням. Навіть якщо ні одна з них не відповідає вашим фінансовим потребам, пам’ятайте, що ви можете одночасно скористатися двома або трьома безкоштовними позиками від різних компаній.

Вся процедура отримання кредиту в небанківських організаціях проходить швидше, тому що обсяг позики невисокий, зазвичай до 5000 гривень для нових клієнтів, тому компанії не вимагають підтвердження доходів документом. Сама процедура перевірки заявки займає до декількох хвилин, тому можна сказати, що за умови дотримання вимог щодо правильного оформлення заявки та правильного заповнення інформації можна відразу отримати кредит.

Просмотров: 5162, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться