Минфин - Курсы валют Украины

Установить
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 апреля 2020

Последний раз был на сайте:
14 марта 2023 в 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
6 января 2021, 11:57

Тепло не означає дорого - як скоротити витрати на опалення

Зима холодна, і ми хочемо, щоб було тепло, хоча б в наших будинках. Однак ми знаємо, що тепло коштує грошей. Це дійсно так, і це добре відчувається щозими, особливо тим, кому доводиться опалювати квартиру або будинок самостійно. Але є способи. Звісно не чарівним чином і витрати на опалення нікуди не дінуться, але їх можна значно знизити.

Напевно кожен з вас чув модне слово термомодернізація? Чи замислювалися ви, що це означає? Це перелік заходів щодо зниження енергоспоживання будинком, тим самим зниження рахунків за тепло і власне підвищення рівня комфорту мешканців.

Перевірити герметичність вікон і дверей
Чим більше холодного повітря надходить до вашого будиноку, тим більше його залишається. Перевірте вікна і двері. Як це зробити? Найпростіший спосіб — спробувати вставити жорсткий лист паперу між рамою і стулкою. Якщо лист вставляється, однозначно пора замінити ущільнювачі. Окрім того, не забудьте добре закрити інші отвори, наприклад, для кабелів, провідних назовні.

Не закривайте радіатори
Плануючи або змінюючи облаштування кімнати, категорично не варто закривати радіатори меблями. Те ж стосується штор і фіранок, а також повішеної на них білизни для сушки. Це створює перешкоду для тепла, яке не може «поширюватися» по кімнаті.

Налаштуйте температуру в кожній кімнаті
Подумайте, в яких кімнатах ви часто буваєте і вам потрібна більш висока температура, а де не обов’язково. Тепло обов’язково має бути у ванній, але не обов’язково на кухні і в спальні, і не тільки з точки зору економії, ви набагато краще спите з трохи прохолодним повітрям. Для спальні оптимальна температура повітря близько 18 градусів. Якщо ви плануєте тривалу поїздку куди-небудь повністю вимкніть на цей час вентиль радіатора. Порожня квартира тепла не потребує. Звичайно регулювати тепло в радіаторах можна тільки тоді, коли ви поміняли всі батареї на нові з можливістю регулювання вентилем.

Прикривайте двері в тих кімнатах, де встановили більш низьку температуру
Не залишайте двері відкритими в неопалюваних приміщеннях. Коли відкриті двері, то тепло з більш опалювальних кімнат виходить і нагріває ті приміщення, які повинні бути більш прохолодними.

Свіже повітря ненадовго
Взимку в квартирі теж знадобиться свіже повітря, так що не варто відмовлятися від нього. Широко відкрийте всі вікна, не забудьте спочатку вимкнути радіатори. Через деякий час закрийте вікна та знову увімкніть тепло. Завдяки цьому способу з’явиться свіже повітря у вашому будинку.

Тримайте жалюзі і віконниці закритими якщо у вас вони є
Так, вони теж сприяють збереженню тепла всередині квартири. Вночі, вони створять ще один бар’єр (крім самого вікна), який запобігатиме потраплянню холодного повітря всередину і витіканню теплого повітря.

Не грійте стіну
Встановіть за радіатором від зовнішньої стіни так званий екран радіатора. Це лист алюмінієвої фольги, який можна купити за невеликі гроші, наприклад, в будівельних магазинах. Конструкція запобіжить проникненню непотрібного тепла в стіну і змусить його відбиватися і «поширюватися» по кімнаті.

Замініть опалювальне обладнання
Це останній засіб, але перевірте, чи працює ваше обладнання (плита, обігрівачі) на 100%. Якщо щось вийшло з ладу, радіатор погано нагрівається, грубку неможливо відрегулювати, може виявитися, що замінити її буде вигідніше, ніж продовжувати її використовувати.

Утепліть своє житло зовні
Як варіант збереження тепла в приміщенні, треба утеплити квартиру або будинок зовні. Утеплення допоможе зберегти тепло і тим самим скоротити витрати на опалення.

Просмотров: 1252, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться