Минфин - Курсы валют Украины

Установить
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 апреля 2020

Последний раз был на сайте:
14 марта 2023 в 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
23 декабря 2020, 13:13

Які вимоги та документи потрібні, щоб відновити водійські права?

Втрата водійського посвідчення – це серйозна проблема для автомобіліста та його сім’ї. Адже без прав людина позбавляється надійного засобу пересування. Це стосується процедури відновлення документа, отримати дублікат посвідчення не так вже й складно, якщо не піддаватися паніці та слідувати чітко встановленим правилам.

 

Багато водіїв переживають за те, що під час втрати водійських прав доведеться заново складати іспит на знання правил дорожнього руху. Але це не так. Законом передбачено те, що навіть під час оновлення прав у яких закінчився термін придатності, іспит складати не потрібно.

Щоб відновити водійські права, необхідно надати:

  • Довідку з ДАІ.
  • Паспорт громадянина України або будь-яке інше посвідчення, яке підтверджує особу водія.
  • Ідентифікаційний податковий номер власника транспортного засобу.
  • Бланк, в якому стоїть відмітка про отримання водійських прав.
  • Довідка від лікаря, яка є підтвердженням того, що ця людина може керувати транспортним засобом.
  • Фотографії встановленого зразка (3х4 на матовому папері).
  • Довідка з МРЕВ про те, що права не були вилучені інспекторами дорожньої служби. Важливо відзначити, що отримання цього документа є платним.
  • Якщо була зміна прізвища, необхідно пред’явити свідоцтво про шлюб.

Після збору всіх перерахованих довідок та подачі повного пакета в адміністративну службу, водієві буде виданий тимчасовий документ з відміткою «дублікат». Що стосується нового водійського посвідчення, після обробки запиту, тимчасові права будуть замінені постійними.

Важливо відзначити, що до 2016 року за втрати водійських прав повторне складання іспиту була обов’язковою. На сьогодні для отримання нових прав ця умова не є обов’язковою.

Якщо говорити про терміни отримання нового посвідчення, довідка з поліції про те, що права не були вилучені їх співробітниками видається протягом п’яти робочих днів. Якщо всі інші документи за цей час знаходяться на руках водія, загальний час очікування становить не більше семи днів. Важливо також відзначити, що тимчасове посвідчення водія видається відразу після подачі заяви водія про втрату документа.

Просмотров: 1273, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться