Минфин - Курсы валют Украины

Установить
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 апреля 2020

Последний раз был на сайте:
14 марта 2023 в 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
5 октября 2020, 17:29

Способи вдало інвестувати кредитні кошти

Заощаджуючи, ви можете зберегти гроші на «чорний день», але ви не можете збільшити свій капітал таким чином. Це правда, що ви можете вносити кошти на банківський депозит і таким чином отримувати прибуток, але він буде невеликим. Тільки точні інвестиції можуть дати реальний дохід. Щоб інвестувати, вам не потрібно мати великі суми. Досить – незначної суми грошей, трохи знань і трохи удачі. У що можна інвестувати гроші і який ризик?

Що таке інвестування визначення
Інвестування передбачає виділення певної суми грошей (фінансового надлишку) протягом певного періоду часу для отримання відшкодування в майбутньому плюс компенсацію за:

  • час витрачений на інвестування;
  • інфляцію;
  • інвестиційний ризик.

Гроші вкладаються в активи, які, за прогнозами, з часом будуть збільшуватися, що дозволить отримувати прибуток. Інвестування спрямоване перш за все на те, щоб убезпечити гроші від наслідків інфляції, тобто зниження їх вартості з плином часу.



Основні принципи, які відрізняють інвестування
Є кілька основних принципів, які характеризують інвестування:

  • Кожна інвестиція повинна відповідати стратегії, заснованій на правилах.
  • Інвестиційна стратегія повинна вести до прибутку.
  • Ви ніколи не можете бути впевнені, що інвестиції принесуть прибуток або збиток.
  • Повинен бути обраний звітний період.
  • Звітний період повинен бути прибутковим.
  • В результаті має бути інвестиційний результат.

Вибір активів, на які будуть виділятися кошти, повинен бути усвідомленим, обґрунтованим і продуманим. Ми стаємо справжнім інвестором тільки тоді, коли знаємо можливий ризик, пов’язаний з інвестуванням, і приймаємо цей ризик. Знаючи ризики, ви можете контролювати їх та швидко реагувати за необхідності.



Як ви можете вкласти свої або кредитні гроші?
Є багато способів інвестувати вільний капітал. Деякі менше ефективні, інші більш ефективні. Вивчіть кращі практики множення своїх грошей:

  • Ощадний рахунок – це основний інструмент для вкладення коштів. Недоліком ощадного рахунку є низька відсоткова ставка.
  • Депозит – має відносно низьку процентну ставку, але вище, ніж ощадний рахунок. Є короткострокові та довгострокові депозити, але чим довше депозит, тим вище прибуток.
  • Інвестиційні фонди – рекомендуються людям без досвіду і знань в області вкладення грошей. У цьому випадку фахівці фонду збирають капітал в інвесторів, щоб інвестувати його далі. Прибуток розподіляється між власником грошей та інвестором. Найбільший недолік інвестиційних фондів полягає в тому, що фонд піклується не про прибуток або безпеку клієнта, а про інвестування, тому він буде продовжувати інвестувати, навіть якщо це спричинить втрату капіталу. Тут варто дуже виважено підходити до вибору інвестиційного фонду.
  • Облігації – емітенти облігацій зобов’язуються викуповувати їх у визначений час та на визначених умовах. Вони випускаються конкретними організаціями, в тому числі банками, юридичними особами, муніципалітетами, що здійснюють підприємницьку діяльність.

Куди вкласти гроші?

  1. Фондова біржа – якщо ви розраховуєте на прибуток, перевірте можливості інвестування на біржі. Для цього вам знадобляться знання, тому що без них ви можете втратити більше, ніж отримати. Ви можете придбати акції компанії чи скарбничі облігації на біржі. Щоб почати інвестувати у фондовий ринок, ви повинні спочатку створити інвестиційний рахунок.
  2. Інвестування в нерухомість – це безпечний спосіб збільшити свій капітал і отримувати стабільний довгостроковий дохід. Надалі ви можете розраховувати на збільшення вартості квартири або будинку, а завдяки її перепродажу ви можете отримати пристойну суму. Ця опція призначена для людей з великим капіталом, а також знаннями та досвідом у сфері купівлі нерухомості. Якщо коштів недостатньо – інвестувати в нерухомість можна разом з родичами або близькими друзями.
  3. Валюта – торгівля валютою передбачає купівлю валюти у банку або обміннику валюти, а потім перепродаж її, коли обмінний курс досить високий, щоб окупитися. Досвідчені інвестори можуть спробувати свої сили на форексі, тобто на світовому валютному ринку.

Чи є інвестування грошей ризиком?
На жаль, так – ризик є невіднятною частиною інвестування. Ризик означає максимальний потенційний збиток, який може бути зафіксований у даній інвестиції. З іншого боку, чим вище рівень ризику, тим вищий потенційний прибуток, який можуть принести інвестиції.

Інвестиції можуть бути розділені за рівнем ризику:

  • практично без ризику (банківські рахунки, банківські депозити, скарбничі облігації);
  • низький ризик (корпоративні облігації, фонди облігацій) – ризик становить лише кілька відсотків;
  • середній ризик – можливі втрати можуть досягати приблизно 20-30% в довгостроковій перспективі, у той час, є можливість вийти з інвестицій раніше, щоб мінімізувати втрати;
  • високий ризик (акціонерні фонди, інвестування в акції) – необхідно враховувати втрату значної частини капіталу в короткостроковій перспективі, а також втрату всього капіталу в разі краху компанії.

Ризик, пов'язаний з інвестиціями, ніколи не може бути повністю усунений – він завжди буде супроводжувати будь-які вкладення. Основою безпечного інвестування є інвестування в різні місця.

Просмотров: 2329, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться