Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Blagoofficial
Зарегистрирован:
11 марта 2021

Последний раз был на сайте:
18 августа 2022 в 10:40
Blagoofficial — офіційний блог фінансової компанії "Благо"
5 мая 2021, 12:52

Основні терміни, які варто знати при оформленні позики в МФО

Нерідко клієнтам буває досить складно розібратися в усіх фінансових термінах зазначених у договорі. Тому пропонуємо разом з «Благо» поповнити свій багаж знань основними термінами, які зустрічаються на шляху в усіх користувачів мікрофінансових позик.

Анкета – заява на кредитування – заяву майбутнього позичальника на отримання кредиту, що надається в кредитну установу, яка включає інформацію про позичальника.

Позичальник – юридична (підприємство) або приватна (фізична) особа, якій на підставі договору кредитування кредитна організація надає в позику грошові кошти.

Позика (кредит)– фінансові кошти, що надаються кредитором позичальнику на визначений договором період часу і на обговорених умовах. Надання кредитування є основним напрямком діяльності кредитно фінансових організацій.

Платою за використання позикових коштів є обумовлена договором процентна ставка. Всі основні умови кредитування відображаються в кредитному договорі.

Тіло кредиту — основна сума боргу за кредитом (без відсотків), воно є ключовим параметром, за яким, власне, будуть нараховуватися усі відсотки, комісія, штрафи та пеня.

Процентна ставка – це вартість користування кредитом. Дана величина обчислюється у відсотках від суми позики. Вона буває щоденною, щомісячною та щорічною.

Штраф – фінансова санкція, що накладається на позичальника кредитною організацією за недотримання умов кредитного договору. Зазвичай штраф нараховується через несвоєчасне внесення чергового платежу.

Часткове погашення кредиту – це неповна виплата кредиту і нарахованих на нього відсотків. Порядок погашення кредиту повинен проводитися відповідно до вимог кредитного договору та графіку погашення платежів.

Пролонгація кредиту — це продовження його терміну і нарахування відсотків без стягування основної суми позики

Погашення кредиту – повна виплата позичальником боргу за кредитом з урахуванням відсотків за користування ним. Повне погашення кредиту передбачає, що сума позики і відсотки за користування ним виплачені в повному обсязі

Кредитний договір — угода, відповідно до якоїфінансова установа зобов’язується надати грошові кошти (кредит) позичальникові в розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов’язується повернути кредит і сплатити проценти. Оформлений онлайн-договір рівноцінний звичайному паперовому договору — за законом однотипний пароль має таку саму юридичну силу, як і власноручний підпис чи кваліфікований електронний підпис.

Просмотров: 119, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться