Минфин - Курсы валют Украины

Установить
AndreyM
Зарегистрирован:
29 ноября 2012

Последний раз был на сайте:
19 февраля 2024 в 09:36
Подписчики (211):
044blog
044blog
36 лет, Киев
20388156
Kyleta 12
Полтава
viktory2001
viktory2001
18 лет
987
987
notslave
notslave
Харьков
bonv
bonv
Калуш
jurius
jurius
24 года
Zukker
Zukker
Kharkivcity
Kharkivcity
dix7888
dix7888
pysarev
Олексій Писарев
Tolk96
Tolk96
все подписчики
Andrey M — Умом кацапов не понять, Аршином общим не измерить. Лавров сказал: «Дебилы, бляТь». И в это надо, только верить.
27 ноября 2020, 11:41

Закоханим в Совок невігласам присвячується

Автор: Горький Лук | 08.09.2020 09:20

Умиляют совковые ностальжисты по тем временам, когда «дома строились, поликлиники работали, в космос летали…»

Надо понимать что когда поликлиники летали в космос, дома строились сами по себе – или джиннами из лампы.

То есть не люди их строили, с мизерной запплатой, дефицитом продуктов и гнилыми зубами. А как-то иначе, но более лучше чем сейчас.

Так вот, когда строились дома я был студентом. Пять раз отработал в колхозе при зарплате где-то бублей в двести, естественно не получил нефига. Итого на косарь отрабствовал в пользу Самовкусного Мороженого (тм). Причем не столько на уборке овощей, сколько на ремонтах домов, укладке полов, уборке мусора и асфальтировании коровников.

Так что я вас уверяю – коровники не асфальтировались. Их асфальтировали. Будущие филологи, психологи, биологи и философы. Сначала ждали машину с горячим асфальтом, потом разбрасывали его лопатами, разравнивали и укатывали таким себе ручным бубном.

Я бы сейчас за такую работу не взялся даже за тройную зарплату. А тогда куда ты *** денешься – тебя выгонят из института.

В качестве отдыха предлагался спорт и чтение книг. Причем спорт предлагался малозатратный, оптимально – бег трусцой и футбол на асфальте. Поработал руками – для баланса побегай ногами.

Примерно так дома строились, водка лилась, картошка колосилась а девки ***. Сами по себе. Без участия ностальгирующих по советскому союзу бывших библиотекарш с начесами и сопливых хипстарз 2000 года рождения. Ну логично, они же не грузили вручную цемент в машину – 200 мешков по 50 килограммов, после чего одежду приходилось выбрасывать. Не укатывали асфальт ручным катком, угорая от жары и битумной вони.

И даже Беломорканал не копали.

А работали младшими перекурщиками на лестничных площадках НИИ.

И входили в касту нищих паразитов в лучшем случае. А в худшем – знают об СССР от мамы и папы, которые теперь о сексе знают только то, что его не было.

Кстати, почему в СССР не было секса? Потому что при тогдашнем уровне контрацепции и гигиены в стране секс часто заканчивался триппером. А последствием триппера было не просто лечение, а постановка на учет в КВД. Государство не поощряло соитие, оно поощряло труд. И я уже много читал про карательную стоматологию без анестезии – но знаете ли вы что такое в совке был аборт? Прыжок с парашютом.

Дома не «строились». Их строили уставшие и *** люди, с тройным перерасходом труда из-за древних технологий и нулевой производственной культуры, которые запросто обедали кефиром с батоном, а ужинали чем бог пошлет или килькой в томате.

Интернета при Сталине не было, согласен. Но моя семья в очереди за обычным стационарным телефоном стояла 15 лет. И получила один на двоих с соседями. Напомню, что телефон был даже до Ленина, еще при царе.

И так во всем. Надо было вкалывать на уровне Стаханова и питаться на уровне блокадника. Все остальное называлось «устроиться».

Хотите чтобы дома строились как при СССР? Да не вопрос. Выходите из офисов и клубов и проситесь к таджикам в строительную бригаду. Там, конечно, не Советский Союз – дрели уже не ручные а электрические. И обедают они не только кефиром.

Но эмуляция будет приличной.

Просмотров: 496, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 34

+
0
Tisha ™
Tisha ™
28 ноября 2020, 11:55
#
«Кстати, почему в СССР не было секса?»
… а вот и ответ — https://varlamov.ru/3161350.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=28_11_20_Saturday&media
+
+15
Rebel
Rebel
28 ноября 2020, 14:41
#
Це чувак ще непогано працював і має можливість розповісти.
А було багато рабів на великих довоєнних будівництвах - не всі вони вижили.
Коли питаю - «а чи не хочеш разом з усією своєю сім’єю на таке будівництво поїхати», то відповіді «так» ще не чув. Дивина.
+
0
kingcity
kingcity
28 ноября 2020, 15:49
#
Цікаво, про які роки пише автор.
Якщо це роки довоєнні-повоєнні, то напевне дійсно так сумно було.

Я пам`ятаю студентські будзагони - на літо немало студентів старалось туди попасти (це я говорю про 70-і  - поч. 80-х). Це була можливість непоганого заробітку. Я сам у такому загоні не був, але коли я ще вчився в школі, то старший брат мого однокласника (на той час студент львівського політеха) заробив за літо у такому загоні трохи більше 900 крб. - непогані гроші, як на той час.
А «на картоплю» ми теж всім курсом їздили (після 1-го курсу). Вдень  у полі працювали, багатьом з нас, «дітям асфальту», на початках дійсно важкувато було, але потім втягнулись.Умови життя були спартанські - жили у сільській школі, спали на матрацах.Але якось тоді особливо цим і не переймались. Розваги різні були - і у сільський клуб ходили і самі собі дискотеки влаштовували і самогоночку місцеву потягували... Не обійшлось, щоправда, без кількох дрібних конфліктів з «мєстними пацанами», але то таке... В цілому весело було. До речі, у нас 2 дві студентські сім`ї утворились після цієї поїздки - дві пари там «зав`язали стосунки» і потім поженились. Щоправда, працювали ми там безкоштовно.
+
+30
Rebel
Rebel
28 ноября 2020, 18:26
#
Умови життя були спартанські - жили у сільській школі, спали на матрацах.Але якось тоді особливо цим і не переймались. Розваги різні були - і у сільський клуб ходили і с ... Не обійшлось, щоправда, без кількох дрібних конфліктів з «мєстними пацанами», але то таке... Щоправда, працювали ми там безкоштовно.

Ну от і пропонуйте такий метод «індустріалізації» мілленіалам любителям Совка. І спостерігайте за їхньою реакцією.
+
0
kingcity
kingcity
28 ноября 2020, 19:56
#
До чого тут індустріалізація ?

Зрештою, я нікому нічого не пропоную, це просто спогади...
+
0
Rebel
Rebel
28 ноября 2020, 20:28
#
я нікому нічого не пропоную, це просто спогади...

А дарма. За відсутності документів та спогадів у декого з’являються неадекватні фантазії.
+
0
kingcity
kingcity
28 ноября 2020, 20:52
#
У мене є і документи і спогади... Навіть деякі речі збереглися. А фантазії - у кожного свої, зрештою у здатності фантазувати нічого поганого немає. От коли фантазія у «вільне плавання» йде, не рахуючись ні з логікою, ні з реальністю - це проблема. Але за цим кожен сам слідкувати повинен.

Взагалі тему спогадів ми з вами не вперше зачіпаєм.Мене це все більше підштовхує до того, щоб систематизувати якось свої спогади і у своєму блозі викласти.Може так і зроблю...
+
+45
Qwerty1999
Qwerty1999
5 декабря 2020, 12:46
#
kingcity
«Щоправда, працювали ми там безкоштовно.»


Бесплатный труд для СССР было ключевым фактором «экономического» роста.

Откуда бывшим школьникам знать, что в СССР в то время было более двух миллионов заключённых, которые работали на экономику страны исключительно за еду.

Когда молодые ребята — студенты, осенью едут бесплатно работать в колхозы копать картошку, собирать свеклу или яблоки — это ещё куда ни шло.
Но ведь не только студентов отправляли на ежегодную борьбу за урожай — большинство предприятий страны должно было отправлять своих штатных сотрудников на уборку урожая с сохранением зарплаты.
И в тоже самое время, в стране не хватало жратвы и зерно закупалось за валюту у злейшего врага СССР — США.

Прошло время, Украина из социалистической страны стала на рельсы капитализма и частной собственности и сейчас наши сельхозпроизводители выращивают на тех же площадях намного большие урожаи и их хватает не только на прокормить местное население но и продавать на экспорт.

У большинства живших в те времена ностальгия по совку — это ностальгия по своей молодости, у меня же память о совке — это упущенные возможности творчества и самореализации в командно-административной системе управления, которая всех подгоняла под стандарты и шаблоны, а кто не вписывался в шаблоны — вбивала в эти шаблоны со всей дури…
+
0
kingcity
kingcity
5 декабря 2020, 16:03
#
Qwerty1999

Відчувається,шо написано людиною з покоління «зроблених в СРСР»  : ))
Згідний, вірно сказано.Треба додати,що зеки і зараз працюють безкоштовно (чи за символічну оплату, така і в СРСР була).
На картоплю відправляли не тільки студентів та працівників підприємств - навіть працівники наукових та дослідних установ змушені були їхати на поля, «где колхозники помогали работникам умственного труда собирать урожай» - здається так говорив в одній із своїх гуморесок Г.Хазанов.І разом з тим купували зерно у «вероятного противника» - США. За валюту, велика частина якої була отримана від тих же США за радянську нафту.Це був наслідок економічних реформ Хрущова, «кукурузної кампанії», екстенсивних методів господарювання та й багатьох інших причин.
Щодо продуктового дефіциту - в 70-і це ще не особливо відчувалось, а от у 80-і так, це явище вже було масштабним.
Так, ви вгадали, я теж деколи відчуваю легку ностальгію.Тільки звичайно не за командно-адміністративною системою, яка прагнула виховати «новую общность - советский народ», людей без роду і племені («мой адрес не дом и не улица, мой адрес - Советский Союз» - пам`ятаєте пісню ?), безликих «участников производственного процесса». Це дійсно ностальгія за тим періодом життя, коли «і небо блакитніше і трава зеленіша». І навіть поїздка на картоплю залишила позитивні спогади - це сприймалось тоді скоріше як довготривалий пікнік, а не як обтяжлива повинність.Зрештою, були тоді і свої радощі... Але це окрема історія.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
5 декабря 2020, 18:41
#
kingcity
«Треба додати, що зеки і зараз працюють безкоштовно»


На 2020 год в украинских тюрьмах сидит 52,6 тысяч заключённых по всей стране или 148 зеков на 100 тысяч населения

В РФ соответственно 340 зеков на 100 тысяч населения
а всего по стране 491,6 тысяч заключённых…

И даже в те времена, которыми многие пенсионеры так гордятся и о которых постоянно ностальгируют, жизнь в победившем СССР была намного хуже, чем в проигравшей Германии, как в ГДР так тем более в ФРГ…

«позитивні спогади»

Позитивные эмоции и воспоминания бывают даже у приговорённых к пожизненному заключению, но это не повод восхвалять «тюрьму народов» только за то, что на её территории ночь периодически сменялась на день, а после зимы наступала весна а затем и лето…
+
0
kingcity
kingcity
5 декабря 2020, 19:17
#
Qwerty, у вас сьогодні щось «мысли слегка путаются».

1. Яким боком зеки до пенсіонерів і тим більше до рівня життя в НДР та ФРН ?

2. Де ви у мене «восхвалєніє» побачили ?

Візьмусь я таки якісь свої спогади написати... Там і поговорим на ці теми ширше.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
5 декабря 2020, 19:52
#
Зря вы тратите на оппонирование
по любому вопросу
своё драгоценное время…
+
+15
kingcity
kingcity
5 декабря 2020, 22:07
#
Даремно ви постійно тратите час на перекручування слів співрозмовника ... Особливо, коли по суті сказати нічого...

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 декабря 2020, 11:16
#
У нас всего-лишь разные точки зрения
на одни и те же события...

И разное отношение к тем или иным личностям...

P.S. Я был бы несказанно рад, если бы в Украине всего два человека, я и Пётр Алексеевич, очень сильно отличались от остальных сорока миллионов - честных, неподкупных, любящих свою страну, соблюдающих законы и платящих налоги, никогда и нигде ни разу не совравших и не сделавших в своей жизни ничего предосудительного или противоречащего общепринятым нормам морали...

Но у меня есть предчувствие, что это не так...
+
0
kingcity
kingcity
6 декабря 2020, 12:19
#
Тема була про радянське минуле. Я навіть погодився зі сказаним вами. Але ж ви дихати рівно не можете - наговорили купу різної беліберди, щоб вчергове звинуватити мене у якихось «кознях». Що у вас за натура...
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
6 декабря 2020, 13:29
#
kingcity
«Тема була про радянське минуле.»


Первое же предложение в данной публикации почему-то противоречит вашему тезису, цитирую:

«Умиляют совковые ностальжисты по тем временам»

Насколько я смог понять копипаст «Горький Лук» — автор критикует сегодняшних любителей «совка» как пенсионного возраста, так и молодёжи, которая никогда этого совка не видела в глаза, но по непонятным причинам мечтает о его возвращении…

+
+15
kingcity
kingcity
6 декабря 2020, 16:25
#
Якщо прочитати трохи далі 1-ї фрази, то можна побачити, що автор власне описує радянське минуле, роблячи це в саркастично-критичній манері.
+
0
kingcity
kingcity
6 декабря 2020, 17:42
#
А взагалі а і сам з деяких нинішніх молодих «всезнайок» просто млію - одні з піною на губах критикують «совок», інші за ним ностальгують. І це при тому, що ні одні ні другі при цьому «совку» ні дня не прожили.
+
0
Rebel
Rebel
6 декабря 2020, 20:20
#
Є така штука.
Я от не хочу жити у Північній Кореї - хоча ніколи там не бував.
Дивно, скажіть?
+
0
kingcity
kingcity
6 декабря 2020, 21:54
#
І я у Північній Кореї не був. І теж жити там не прагну. І нічого дивного. За сучасним життям у ті й же Кореї ми можемо спостерігати, нехай і зі сторони — через ЗМІ, інтернет і т.д. А от минуле — воно в минулому, про далеке минуле ми з книжок лише можемо знати, а от про недалеке — зі слів очевидців.
Повертаючись до Кореї — хоч ми й маємо можливість спостерігати за її дійсністю, але все-таки напевне найкраще уявлення про життя там отримає людина, яка там побувала.Дивно було б, якщо б той хто ніколи там не був, став би розказувати «як воно там» тому хто там був. Прислів`я «краще один раз побачити, ніж сім разів почути» недаремно придумали.
Хто знає — може і ви би свої уподобання змінили, як би там побували:. Жарт, звичайно. Хоча… Донька мого товариша кілька років пропрацювала у Китаї, хоча ніколи не прагнула там жити і працювати (на основі її розповідей я писав свій блог про Union Pay). Лише пандемія змусила її повернутися. Тепер чекає-не дочекається, коли знову зможе туди повернутися. Не дивлячись на їхню тоталітарну, комуністичну систему.
+
0
Rebel
Rebel
6 декабря 2020, 22:51
#
Прислів`я «краще один раз побачити, ніж сім разів почути» недаремно придумали.

Угу, потрібно обрати «Зе» аби зрозуміти, хто він такий - бо так не зрозуміло.
Ще можна потикати пальцями в розетку.
Або розповідати, що не все було так однозначно у німецьких концтаборах - адже мало хто із сучасників там був. Можливо в'язням непогано жилось. А газ був не отруйним, а веселим.
Все могло бути.
Ми ж там не були.
+
0
kingcity
kingcity
6 декабря 2020, 23:02
#
Не треба все в одну купу мішати.

Вибори взагалі і вибір Зе зокрема - це взагалі окрема тема.

А як було у концтаборах - це ми власне зі слів тих, хто там побував і знаємо. І кому як не їм, цим небагатьом сучасникам (якщо ще такі залишились) це знати найкраще.

+
0
Rebel
Rebel
7 декабря 2020, 9:26
#
А як було у концтаборах - це ми власне зі слів тих, хто там побував і знаємо.

Ну так ви потрапляєте у ту ж саму категорію «молодих «всезнайок»» які у цих концатаборах «ні дня не прожили». І, мабуть, «маєте нахабність» робити висновки про концтабори.
+
+15
Andrey M
Andrey M
7 декабря 2020, 9:28
#
«Прислів`я «краще один раз побачити, ніж сім разів почути»» - Ви серйозно? Мені достатньо розповідей від бабусі та дідуся про голодомор, про страх перед косуністичною владою, да й я 12 років пожив за Совка і щось пам"ятаю. Навіть якби сам не застав - то не хотів бит на власні очі побачити 32-33, репресії і т.д. щоб пересвідчитись в правдивості про людожерскький радянський режим. Все ж таки бажаєте особисто пересвідчитись в цьому?
+
0
kingcity
kingcity
7 декабря 2020, 14:04
#
Andrey M
Rebel


Напевне ви не до кінця вловили той посил, який я хотів  донести. Ну може і з мене «донощик» не дуже добрий...Всі ми вивчали історію, знаємо про факти історично доведені, знаємо про минуле і з розповідей наших предків - батьків, дідусів та бабусь. І напевне вони краще знають про життя в їхню епоху, ніж ми. Коли ми (Andrey M, Rebel, я) говоримо про ті ж концтабори чи голодомор, ми знаходимось на рівних - ми не були свідками цих подій і знаємо про них з книжок та з розповідей предків, які пережили ці події.Інша ситуація, коли дискусія йде між сучасником якогось періоду чи епохи і людиною наступного покоління, яка знає про ті часи з книжок та розповідей. Погодьтесь, що неправильно було би якщо б ми почали розказувати нашим попереднім поколінням про життя в концтаборах, чи про жахи голодомору. Аналогічно, напевне мені, людині народженій і прожившій значну частину життя в епоху «пізнього СРСР» краще відомі реалії 70-х-80-х, ніж деяким нинішнім 20-річним «всезнайкам». Тому й смішить мене, коли 20-річний розуник починає говорити про «ностальгію» по СРСР. Ностальгувати можна по тому, що пережив особисто, а не по тому, про що прочитав чи почув.І трохи дратує, коли та ж 20-річна «недоросль» з амбіціями як мінімум кандидата історичних наук, розказує про те, як жилось у ті роки, як діяла тоді політична система, яким був побут, уклад і рівень життя і т.д.
Сподіваюсь, що на цей раз свою думку доніс вірно, перепрошую, якщо неточно сформулював її на початку.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
8 декабря 2020, 0:50
#
kingcity

Могли бы, ради соблюдения рамок приличия, перечислить всех участников этой дискуссии.

Хотя о чём это я - возможно на меня
ваша культура интернет-общения не распространяется. 

+
0
kingcity
kingcity
8 декабря 2020, 10:26
#
Qwerty1999

Приношу свої вибачення, не мав на меті вас проігнорувати чи проявити некоректність.Просто невелике непорозуміння в одному моменті виникло у нас з Rebel, до його обговорення підключився Andrey M. Тому у першу чергу їм адресував свій коментар. Сподіваюся, що ясність внесено.Але звичайно, вас, як повноцінного учасника дискусії мій коментар теж стосується, хоча може і у меншій мірі. Тому вношу поправку у заголовок мого коментаря:

Rebel
Qwerty1999
Andrey M


Щоб зберегти нейтральність - розставив ніки учасників у тому порядку, у якому вони підключались до дискусії - першим з перерахованих дописувачів коментар у цій темі написав Rebel, далі ви, останнім Andrey M. 

P.S. «возможно на меня ваша культура интернет-общения не распространяется» - вас хлібом не годуй, дай лише поязвити у сторону співрозмовника  : )
+
0
Andrey M
Andrey M
8 декабря 2020, 16:10
#
А чому не в алфавітному порядку?:)
Тепер я образився:) ) )
+
0
Rebel
Rebel
8 декабря 2020, 16:28
#
розставив ніки учасників у тому порядку, у якому вони підключались до дискусії

А я вже подумав, що у зворотньому алфавітному. )
+
0
Andrey M
Andrey M
8 декабря 2020, 17:33
#
Мій блог - мої і правила! :) - тому лише в алфавітному порядку!:) ) )
+
0
kingcity
kingcity
8 декабря 2020, 18:02
#
О-о, це вже авторитаризмом попахує !  : )
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
8 декабря 2020, 20:21
#
Andrey M

Смотрю, что народ стал заказы делать,
вот и я решил озвучить свою просьбу:

- можно как-то название публикации
подкорректировать, чтобы не терялся
оригинальный смысл заголовка...
+
0
Andrey M
Andrey M
16 декабря 2020, 8:56
#
Ваша пропозиція щодо назви?

Мене Мінфін блоканув за вживання в блозі ненормативної лексики:)
+
0
kingcity
kingcity
8 декабря 2020, 18:16
#
Всі побажання щодо формування переліку нікнеймів почуто і буде враховано. У блозі Andrey M буду розташовувати по алфавіту, у блозі Rebel - у зворотньо-алфавіті. Від Qwerty1999 чекаю його побажань.У моєму блозі дозволяю розташовувати як завгодно, хоч по діагоналі, хоч по алфавіту суахілі.
На майбутнє пропоную розглянути такі критерії черговості в переліку:
по кількості букв у нікнеймі:
по віку;
по знаку Зодіака;
по фазі місяця 

Н-да, панове, з вами не заскучаєш ...   :  )))
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться