Мінфін - Курси валют України

Встановити

Наслідки компромісу.

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
без оцінки
klien123 22 березня 2015, 14:03
Все вже проходила в Дельта банку. З 2009 року я була VIP клієнтом, дуже задоволена сервісом і відношенням. А у березні 2014 почалось неповернення доларів. Я повірила, що це тимчасово і продовжила депозит. Прозріла влітку, коли почалися проблеми з гривню, але було надто пізно. В результаті 03.03.15 ввели ВА на 3 місяці. Якщо її не продовжать, може отримаю кошти. Та сама ситуація була і в банку Форум і у VAB. Сценарій падіння в усіх банках однаковий. Спочатку проблема з валютою, потім з svift, потім з гривню, а через 3-9 місяців вводять ВА. Нажаль незворотній процес в Платники банк розпочався. Нові клієнти до них вже не прийдуть — навіщо йти в проблемний, якщо є багато банків, які наразі віддають валюту? Це ж не єдиний банк в країні.
Платинум Банк
Відповідь банку
25 березня 2015, 11:48
Доброго дня.
Ми розуміємо Ваше занепокоєння.
Проте складнощі із валютою у банку обумовлені досить конкретними причинами.
Основними шляхами залучення валюти банком є: залучення валютних коштів від фізичних та юридичних осіб, погашення валютних кредитів, купівля валюти на міжбанку. Валютних ресурсів, одержуваних від депозитів і погашень на даний момент недостатньо, а покупка на міжбанку була утруднена ще до 3/03/15 (до вступу в дію постанови НБУ №160) оскільки останнім часом ситуація на ринку складається так, що попит на валюту в 10-15 разів перевищує пропозицію. У поточній ситуації банкам вкрай складно управляти потоками валюти, а Постанова НБУ №160 ще більше обмежила інструменти залучення валюти.
Ця тенденція спостерігається не лише у нашому банку, а на рівні усієї банківської системи.
Щодо інших банків. Багато із них належать до міжнародних банківських груп, в силу чого має доступ до міжнародних валютних ринків. Також деякі з них мали великі надходження валютних коштів завдяки обслуговування великих експортоорієнтованих корпорацій і продажу ними валютної виручки. Завдяки цьому вони сформували певний запас, який дав їм можливість на якийсь час не зупиняти проведення платежів в іноземній валюті та видачу валюти в касі, користуючись накопиченим запасом. У той час як ми, маючи іншу бізнес-модель, змушені всі засоби для проведення платежів купувати на міжбанку, операції на якому 160 Постанова НБУ і обмежила.

Коментарі - 1

+
0
19ALEX62
19ALEX62
22 березня 2015, 17:05
#
Поэтому есть смысл, выводить валюту в гривне по курсу до 200 тыс., а дальше уже каждый решает сам что делать, продлевать или забирать. Я лично так и делал в прошлом, и оказался прав, иначе потеряете больше.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися