Мінфін - Курси валют України

Встановити

Вкладники 200+ банка ФіК стали заручниками політичних розбірок та корупційних наїздів влади на бізнес К.Жеваго!!!Продовження..

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
без оцінки
Sergiyr 23 вересня 2015, 10:06
Проте різка зміна в тональності заяв НБУ за останні кілька тижнів (враховуючи в т.ч. згадане вище скорочення портфелю інсайдерських кредитів на 3 млрд грн) та акцент на необхідності продажу Костянтином Жеваго активів тільки підливають олії у вогонь поширеної версії/чутки на ринку, що його «особливо смачні активи» не отримали деякі «сірі кардинали» нинішньої влади, які нібито дуже цього прагнули. От, мовляв, і планують «надолужити» під час ліквідації банку…
У будь-якому разі нагадаємо, що «Фінанси та кредит» сам зізнався у звітності за ІІ квартал, що його значення нормативу максимального розміру кредитного ризику за операціями з пов’язаними особами становило 142,81%, при тому, що визначений Нацбанком допустимий максимум – 25%. Але це був далеко не найвищий показник у банківській системі – як де-юре (деякі банки зізналися в ще гірших показниках), так і де-факто (більшість учасників ринку «інсайдерські» портфелі поки що адекватно не «засвітили»). Крім того, як запевняли редакцію Finbalance у фінустанові ще в липні, НБУ надав «Фінанси та кредит» трирічний термін для проведення роботи по реструктуризації кредитного портфелю банку і приведення у відповідність показників звітності банку. І регулятор цю інформацію не спростовував, до речі.
У релізі НБУ також вказується, що акціонер банку «Фінанси та кредит» не зміг виконати «свої письмові зобов’язання щодо підтримки ліквідності та нормативів банку в узгоджені строки, зокрема не досягнув рекомендованих показників обов’язкового резервування, достатності регулятивного капіталу та ліквідності».
Безумовно, не виключено, К. Жеваго не вдалося, наприклад, остаточно домовитися з необхідною кількістю вкладників про конвертацію їх депозитів у капітал, які, як повідомляла В. Гонтарева, мали забезпечити докапіталізацію банку на 1,5 млрд грн. Разом з тим збори акціонерів «Фінанси та кредит» тільки 17 серпня ухвалили рішення про відповідне збільшення активів… але… продовження буде…

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
Головна / Банки України 🏦 / Банк Фінанси та Кредит 💰 / Відгуки про Банку Фінанси та Кредит 📝 / Вкладники 200+ банка ФіК стали заручниками політичних розбірок та корупційних наїздів влади на бізнес К.Жеваго!!!Продовження..