Мінфін - Курси валют України

Встановити

Помогите написать заявление

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
без оцінки
kucherlviv1979 9 грудня 2014, 11:23
По окончании строка банк отказался отдать депозит в валюте. Сказал, что деньги упали на карточку, с которой ничего нельзя снять. Предлагали партнерский 15/85 — отказался. Как результат — деньги зависли на карточном счету. Очень убеждали на партнерский, но после того как за вкладом № 2 в октябре целый месяц ходил, чтоб отдали 15 %, больше не хочу каждый день ходить и звонить, клянчить свои деньги назад. Банк —… Потому написал заявление в банк на отдачу депозита.
Скиньте образец заявления в НБУ об невозврате депозита.
Подскажите, можно ли как-нибудь выводить свои деньги. Согласен даже гривнами. Или вариантов пока НЕТУ? Посоветуйте, может есть какието-либо способы забирать частями?

Коментарі - 6

+
0
xacik
xacik
9 грудня 2014, 13:35
#
Пример №1 в НБУ (вроде нашел на этом сайте)

СКАРГА
про порушення законодавства у сфері банківської діяльності банком «Фінансова ініціатива»
21.09.2014 року термін дії депозитного договору №81-в-17/224970 від 16 вересня 2013 року СПЛИВ, а кошти – …. $ США і частину відсотків – … $ «Фінансова ініціатива», вул. Щорса, 7/9, м. Київ, телефон: 593-60-93, 0-800-60-60-60, ЄДРПОУ 33299878 НЕ ПОВЕРНУВ.
ВВАЖАЮ, ЩО ТАКІ ДІЇ БАНКУ Є ГРУБИМ ПОРУШЕННЯМ УКЛАДЕНОГО ЗІ МНОЮ ДОГОВОРУ ТА ЧИННОГО ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ.
Відповідно до ст..55, 58 Закону України «Про банки та банківську діяльність», відносини банку з клієнтом регулюються законодавством України, нормативно-правовими актами НБУ та договорами між клієнтом та банком, а банк відповідає за своїми зобов’язаннями всім своїм майном.
Також звертаю увагу НБУ на МАХІНАЦІЙ вищого керівництва банку «Фінансова ініціатива», а саме НЕЗАКОННОГО УТРИМУВАННЯ ДЕПОЗИТНИХ КОШТІВ ТА ВИМУШЕНЕ ПЕРЕУКЛАДАННЯ ДОГОВОРІВ (вкладник
+
0
xacik
xacik
9 грудня 2014, 13:42
#
...(вкладникам нічого не залишається, як погодитися на це) або їх пролонгація.
Оскільки порушення мають СИСТЕМНИЙ ХАРАКТЕР, прошу у своїй відповіді не посилатися на те, що НБУ не може втручатися в діяльність комерційного банку та не рекомендувати звертатися до суду, бо суд вже виніс багато рішень на користь вкладників але виконавча служба не може стягнути борг за відсутністю коштів у банка. Банк банкрот і не виконує своїх зобов’язань, тому саме НБУ має розібратися та припинити зазначені порушення або звернутися до правоохоронних органів для порушення кримінальної справи відносно керівників банку «Фінансова ініціатива» за ознаками злочину, передбаченого статтями:
190 – Шахрайство; 191 – Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; 192 – Заподіяння майнової шкоди шля
+
0
xacik
xacik
9 грудня 2014, 13:44
#
...192 – Заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою; 220 – Приховування стійкої фінансової неспроможності; 364 – Зловживання владою або службовим становищем, Карного Кодексу України.
Керуючись ст.66, 67 Закону України «Про банки та банківську діяльність», прошу:
1. Здійснити перевірку дотримання банком «Фінансова ініціатива» банківського законодавства, виконання нормативно-правових актів НБУ та ВИМАГАТИ від банку УСУНЕННЯ ЗАЗНАЧЕНИХ У ЦЬОМУ ЗВЕРНЕННІ ПОРУШЕНЬ.
2. ЗВЕРНУТИСЬ ДО ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ для порушення кримінальної справи відносно керівників банку «Фінансова ініціатива» за ознаками злочину, передбаченого статтями: 190-192, 220, та 364 Карного Кодексу України.
+
0
xacik
xacik
9 грудня 2014, 13:44
#
Пример №2 в НБУ (подавал сам, но пришел ответ — отписка: НБУ не вмешивается в отношения между банком и клиентом, имеете право подать в суд)
Начальнику Управління Національного
банку України в Сумській області ФІО

ФІО (в родовому)
мешканця:
паспорт:
т.моб.

СКАРГА
Згідно до положень Конституції України, Закону України «Про банки і банківську діяльність», Закону України «Про Національний банк України», інших законодавчих актів України та нормативно-правових актів Національного банку України прошу надати допомогу в отриманні депозитних коштів, розміщених у банку ПАТ КБ «Фінансова ініціатива», договір розміщення банківського вкладу №____ від «__» ___ 201__р., згідно моїх заяв та звернень до банку щодо:
— повернення суми вкладу згідно договору та у терміни передбачені договором;
— забезпечення готівковими коштами видачу депозиту в повній сумі вкладу;
— видачі коштів відповідно до умов договору та чинного з
+
0
xacik
xacik
9 грудня 2014, 13:45
#
...- видачі коштів відповідно до умов договору та чинного законодавства України;
банк відмовляється повертати кошти, посилаючись на відсутність готівки у касі.
Жодної письмової відповіді на подані до банку заяви не отримував.
У зв’язку з неможливістю отримати готівку в касі банку (частково згідно чинного законодавства в еквіваленті 15000 грн. по курсу НБУ), сума вкладу та нараховані відсотки були перераховані на поточний рахунок №___ у ПАТ КБ «Фінансова ініціатива» відкритий згідно договору №__ від «__» ____ 2014 року.
Прошу допомогти повернути власні кошти, оскільки маю податкові зобов’язання перед бюджетом України (_______) та кредитні зобов’язання перед іншою банківською установою, котрі передбачають (при несвоєчасній оплаті) штрафи та пені, відповідно до укладеного кредитного договору та чинного законодавства України.

Додатки: копії поданих до банку 3 (трьох) заяв.

«___» _____ 2014р. ___________
+
0
prudens
prudens
10 грудня 2014, 23:37
#
Могу выслать шаблоны в в Word (В сам банк, НБУ, Милиция, общество по защите прав). Пишите в личку электронку.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися