Мінфін - Курси валют України

Встановити
nepran
Михаил Непран
Зареєстрований:
13 липня 2011

Останній раз був на сайті:
18 серпня 2022 о 15:43
Підписчики (41):
naf422
naf422
GRAFOLEG
GRAFOLEG
Херсон
maestromaestro
maestromaestro
тернополь
rudaka
rudaka
infopotok
infopotok
54 года, Киев
indagame
IndaGame Games
34 года, Киев
ellenkaz
ellenkaz
24 года, Киев
voronov
voronov
inner
inner
veyricewatch
Любим Карпец
41 год
sorochan
sorochan
kornellio
Роман Корнилюк
38 лет, Київ
всі підписчики
бизнес-аналитик
25 липня 2011, 21:23

Про інвестиції, інновації та віце-прем’єрські ілюзії

Клюєв розкритикував недостатню роботу чиновників з інвесторами. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у середу, повідомляє прес-служба уряду.

«Причин такого стану декілька. Серед них слід назвати також і пасивність цілої низки центральних органів виконавчої влади, покликаних за своєю компетенцією стимулювати процеси інноваційної діяльності. Перший віце-прем'єр доручив міністерству освіти і науки разом із Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації, Мінекономрозвитку, Мінфіном, іншими зацікавленими центральними органами виконавчої влади, академіями наук активізувати свою роботу.

Традиційне повідомлення кабміновської прес-служби викликали в мене спогад про трохи іншу за змістом та однакову по формі ситуацію. Десь в середині дев'яностих один із заступників мера Києва вирішував проблему з бродячими собаками, яких тоді як і зараз розвелося на вулицях столиці. Вирішував у кращих бюрократичних традиціях — зібрав нараду та й роздав доручення! Пройшов час — на черговій апаратній мер задав питання заступнику — чого собаки все ще по Хрещатику бігають? На що заступник з щирим обуренням відповів: не може бути — я ж провів нараду и доручення дав! От вона — свята віра в силу доручень!

Так і з повідомленням прес служби кабміну — невже і Андрій Петрович щиро повірив у чудодійну силу  доручення? Ну звичайно — всі вказані виконавці відпрацюють і нададуть відповідь у встановлені терміни, Мінфін навіть пообіцяє передбачити в проекті бюджету на 2012 рік кошти. Правда потім по традиційній формулі у звя'зку з напруженим бюджетом нічого не дадуть. Інші міністерства дадуть шаблонну відповідь на вже далеко не перше таке доручення — впевнений що у них заготовлені шаблони. Тільки поміняють дати та прізвища — і повний бюрократичний цикл завершиться! От тільки результат — нуль.

Між тим, недавно розказали, як любив писати вождь пролетаріату В.І. Ленін, архитипову ситуацію для нашої бізнес діяльності. Український підприємець, скажімо, з німецьким домовились про спільний бізнес, наприклад СТО. Наш ввійшов приміщенням, ніцець — обладнанням чи, як тепер модно говорити, технологіями. Все було добре, бізнес процвітав і розвивався, поки в один прекрасний день німця не пустили на поріг фірми! Що трапилось, думаю, ви без проблем здогадались. Рішення суду, зміни держреєстратора, міліцейська охорона і інвестор виявився чужим. Чим закінчилися його скарги в прокуратуру, міліцію, суд, райдержадміністрацію — розповідати не треба. І поїхав наш інвестор додому з твердим переконанням, що Україна — бандитська держава, і буде він скаржитись Мінекономіки Німеччини, Торгово-промислову палату, бізнесові об'єднання і так далі.

Ситуація цілком типова! І, на жаль, далеко не поодинока. І можна давати сотні доручень, розміщувати статті про світле майбутнє, писати програми, знімати ролики  й проводити роуд-шоу — а от така сурова дійсність зведе нанівець всі намагання!

І що робити в цій ситуації, скажете ви? Критикувати воно завжди простіше, та й нічого нового я не відкрив — описав типову ситуацію!

Працювати! Жорстко і конкретно розбиратися по кожній такій ситуації! Карати винних! Не просто карати — а зразково-показово. Скористатися досвідом Могильова — пам'ятаєте ютуб із даїшниками? У нього було два варіанти — або тупо захищати честь мундира, або жорстко реагувати на кожний факт. І обраний ним другий шлях себе виправдав — звільнення не тільки героя відео, а й його керівника дало свої результати. Так і Вам, Андрію Петровичу, доведеться розбиратися в таких конфліктах! І чим раніше, тим краще — бо поїдете Ви на засідання україно-німецької міждержавної комісії, і там німці, народ педантичний, покладуть Вам на стіл список таких конфліктів і будуть задавати неприємні запитання. Бо для них держава Україна — це Ви, а не суддя, який теж іменем України прийняв рішення, не прокурор з іншими чиновниками, вони в цей час будуть з насолодою „праведно“ заробленим розпоряджатися. А Вам доведеться пояснювати. Ну звичайно, Мінекономіки, Мінюст, Секретаріат Кабміну довідку Вам підготують, де все опишуть, і про незалежність суду від виконавчої влади вкажуть! Тільки навряд там у це повірять! В кращому випадку кисло посміхнуться, в гіршому — більше справи мати не будуть.

Один знайомий сбу-шник розповідав, що в рамках обміну інформацією наші передають китайцям відомості про факти бізнесових порушень громадянами Китаю в Україні. Потім через певний час приходить відповідь — кого посадили, кого розстріляли. Я не кровожерливий та й смертної кари в нас немає. От тільки економічні успіхи Китаю вражають!

Переглядів: 1709, сегодня — 1
Стежити за новими коментарями

Коментарі - 3

+
+6
sla
sla
25 липня 2011, 21:48
#
«Потім через певний час приходить відповідь — кого посадили, кого розстріляли»
++
+
+1
vintaliy
vintaliy
26 липня 2011, 16:28
#
Гірш за все в згаданій «архитиповій» ситуації, що хто би не почав розбиратись з розбійниками, що викинули «німецького» інвестора, Кожен державний орган напише щось про 124 ст. Конституції України, про обовязковість виконання судових рішень, про необхідність вирішення питань виключно в судовому порядку…
А отже висновок: до тих пір поки «німці» не почнуть передбачати у своїй інвестиційній програмі витрати на «вирішення» питань у українських судах та органах державної влади, буде «німцям» складно ; а це в свою чегу не може покращити інвестиційний клімат.
+
+1
Михаил Непран
Михаил Непран
28 липня 2011, 17:04
#
Дякую за коментар! дуже влучне зауваження-є над чим подумати! планую розвинути цю тему далі!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися