Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 вересня 2017, 12:42

The Pirate Bay змусив комп'ютери користувачів добувати криптовалюту

Торрент-трекер The Pirate Bay помістив програмний код на деяких сторінках, який змушує комп'ютери відвідувачів добувати криптовалюту. Про це повідомляє BBC.

Торрент-трекер The Pirate Bay помістив програмний код на деяких сторінках, який змушує комп'ютери відвідувачів добувати криптовалюту.
Фото: cryptocurrencyinvestments.org

Код навантажує процесори комп'ютера користувача, щоб використовувати їх потужність для отримання винагороди (майнінга) в формі цифрових монет Monero.

Адміністрація сайту розповіла, що включення коду стало експериментом, мета якого — з'ясувати, чи зможе ресурс отримувати достатньо прибутку без використання онлайн-реклами.

Але багатьом відвідувачам не сподобалося, що їх не попередили заздалегідь про наявність коду на сайті.

Нинішня вартість однієї монети Monero дорівнює приблизно 100 доларам.

Адміністрація сайту підкреслила, що код знаходиться в стадії доопрацювання, при цьому попросивши користувачів надсилати коментарі по роботі сервісу.

«Ви хочете рекламу або кожен раз при відвідуванні сайту ви готові пожертвувати декількома циклами роботи свого процесора?» — так звучить питання користувачам.

У повідомленні Pirate Bay зазначається, що через помилки в коді для видобутку цифрових монет процесор відвідувачів завантажувався на повну потужність.

Однак зараз, як підкреслила адміністрація сайту, помилка виправлена, і процесор тепер може бути використаний максимум на 30%.

Pirate Bay використовував для тестування код компанії-розробника Coin-Hive.

Принцип дії багатьох криптовалют полягає в тому, що комп'ютери обробляють код про вже проведені операції по розподілу електронних грошей.

Цей процес називається майнінг і винагороджується новими цифровими монетами. Він також забезпечує захист від повторного витрачання одних і тих же одиниць криптовалюти.

Програми, які забороняють інтернет-сторінкам запускати програмний код — зокрема блокують рекламу, — також зупинять роботу і цього коду, повідомила адміністрація інтернет-порталу.

За повідомленням сайту Torrent Freak, тест проводився 24 години у вихідні дні, але вже встиг викликати невдоволення багатьох користувачів.

Деякі кристувачі закликали Pirate Bay відключити код.

Знайшлися й ті, хто вважав майнінг цікавою ідеєю, але розкритикували сайт за те, що він не попередив про тестування коду.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися