Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 вересня 2017, 16:48

Дмитро Дубілет про валютообмін в Приват-24

На початку вересня ПриватБанк призупинив продаж клієнтам іноземної валюти через інтернет-банкінг і мобільний додаток. Фінустанова пояснила таке рішення необхідністю привести свої послуги у відповідність до законодавства. Про те, чи дійсно Приват порушував закони, продаючи валюту клієнтам онлайн, на своїй сторінці в Facebook написав екс-заступник голови правління ПриватБанку Дмитро Дубілет. «Мінфін» призводить скорочений варіант тексту.

З приводу новини про те, що ПриватБанк перестав нормально проводити валютообмін в Приват24.

Часто чую від колег-банкірів, що ПриватБанку було більше дозволено, ніж іншим банкам. Це повна маячня. Ці ж горе-банкіри розкажуть вам, що і рахунок в банку можна відкрити, не поставивши 65 підписів на тонні паперу.

Якщо ми бачили, що якийсь закон суперечить здоровому глузду, ми починали палити з усіх гармат, відстоюючи права клієнтів. Ми залучали дорогих юристів. Ми ходили в НБУ, як на роботу, беручи їх змором. Мало не приковуючи себе наручниками до батареї!

Читайте также: Галина Пахачук: через 3-5 лет будем показывать ПриватБанк покупателям

Заборонено проводити валютообмін, крім як в касовому блоці? А ну давайте глибше розберемося, що таке касовий блок? А давайте глибше зрозуміємо, що таке валютообмін в дистанційних каналах? А як відбуваються карткові транзакції? На жаль, в Приваті не залишилося бізнесменів, які зададуть сотню питань, перш ніж скласти лапки і погодитися на відключення важливого для клієнтів сервісу.

Будь-який закон має діапазон для трактувань, і ми використовували будь-який шанс, щоб отримати можливість трактувати його на користь клієнтів. Виключно в правовому полі.

Візьміть Uber, Gett та інші сервіси, які вчинили революцію в таксосервісі. Не минає й тижня, щоб в якій-небудь країні їх не заборонив суд, а їх водія не побили ліцензовані таксисти. Але вони борються за права своїх клієнтів, завдяки чому вся ця зашкарубла індустрія заграла новими фарбами, а ми, клієнти, отримали якісно новий сервіс.

Але найлегше, звичайно, скласти лапки. Навіщо потіти, якщо можна просто піти на чергову конференцію або влаштувати безглузду нараду, правда?

Коментарі - 10

+
+11
regrat
regrat
18 вересня 2017, 17:08
#
А вот интересно. В связи с данной темой вопроса. Если я гривневой карточкой VISA расплачиваюсь за границей (для простоты в США) в 21.00 по киевскому времени. Как проходит операция? Чем простая покупка в 21.00 онлайн долларов в приложении будет отличатся от этой?
+
0
jack26
jack26
18 вересня 2017, 21:11
#
Возможностью попросить доллары в кассе если они у вас есть на карте?
+
+9
yarg
yarg
19 вересня 2017, 0:56
#
Отличается всем.
При этой операции вы не покупаете доллары. Покупка — это вы отдаете гривну — получаете доллары. При платеже с карточки — вы отдаете своему банку гривну, он отдает доллары иностранному продавцу. т.е. вы доллары не получаете.
+
+9
Андрей Гуденко
Андрей Гуденко
20 вересня 2017, 7:28
#
Тем, что это платежное поручение в валюте через межд. платежную систему visa и т.д. Это не валютообмен
+
+20
AleksandrBank
AleksandrBank
18 вересня 2017, 17:09
#
«Дорогие юристы и то как вы добились своего»: вопрос — не могли потом были все банкиры остальные сослаться на Вас и сказать, согласно Вашему решению по Привату, и мы можем так валюту клиентам конвертировать, логично ?!
+
0
yarg
yarg
19 вересня 2017, 0:57
#
Не могли. обращались в НБУ. Там открытым текстом обьясняли — это запрещено. А то что приват делает — так знаете кому он на лапу заносил? самому арбузу. отож!
+
+9
jack26
jack26
18 вересня 2017, 21:09
#
Только я такой умный понимаю по какой причине осенью вдруг приостановлена продажа валюты через Приват24?
+
0
yarg
yarg
19 вересня 2017, 0:58
#
Все понимают. ведь курс же должен быть 50, а он не хочет. Вот масоны и жидовствуют.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
19 вересня 2017, 15:06
#
Наверное только ты.
Так как даже новый руководитель в Привате, при первом интервью не смогла ответить нормально насчет того что Привату позволена такая операция, а остальным нет.
И тут она, как экс-топ чиновник с Ощада, по дружбе с Пышным и под общим давлением колег — зарубила такую незаконную деятельность.
+
+9
Андрей Гуденко
Андрей Гуденко
20 вересня 2017, 7:24
#
Че ж вы сидели лапки сложив, когда минфин ваш чудный банк забирал
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися