Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 вересня 2017, 12:13

Аналітичний огляд на 15.09.2017

В четвер фондові індекси Америки єдиної динаміки не показали і закрилися у різних напрямах. За повідомленням головного аналітика компанії Global FX, Dow Jones виріс на 0.20% (22203.48), S&P 500 опустився на 0.11% (2495.62), Nasdaq просів на 0.48% (6429.08). Європейські ринки торгувалися з єдиною негативною динамікою і закрилися в червоній зоні. Німецький індекс DAX знизився на 0.10% (12540.45), британський індекс FTSE 100 впав на 1.14% (7295.39).

На сьогодні запланований ряд публікацій макроекономічних даних, а також виступи представників монетарної влади, які можуть вплинути на рішення учасників ринку впродовж торгових сесій.

О 01:30 Індекс ділової активності у виробничому секторі PMI Нової Зеландії за серпень

О 11:15 Виступ члена ЄЦБ Лаутеншлегер

О 12:00 Рівень заробітної плати Єврозони за другий квартал

О 12:00 Сальдо торгового балансу Єврозони за липень

О 13:00 Засідання Єврогрупи

О 15:30 Базовий індекс роздрібних продажів США за серпень

О 15:30 Обсяг роздрібних продажів США за серпень

О 16:15 Обсяг промислового виробництва США за серпень

О 17:00 Індекс настроїв споживачів від Мічіганського університету за вересень

О 20:00 Число бурових установок від Baker Hughes

В середині цього тижня основним чинником тиску стала геополітика. У відповідь на нові санкції від ООН КНДР погрожує «втопити Японію і побити США як скаженого собаку». На цьому фоні більшість основних індексів пішли в мінус, але серед них можна відмітити зростання KOSPI, бенчмарка Південної Кореї. Президент цієї країни зробив заяву про те, що не готовий підтримувати розміщення ядерної зброї з побоювань гонки озброєнь в регіоні. Таким чином, Південна Корея виступає проти гонки озброєнь для вирішення цього конфлікту. Цей крок говорить про можливе прагнення наблизити мирне вирішення конфлікту.

Макростатистика по Європі не принесла сюрпризів. Зростання індексу споживчих цін у Франції за серпень склало 0,5%, аналогічний показник по Італії продемонстрував зростання 0,3%. Обидва індикатори вийшли відповідно до очікувань, що сприяло зниженню інфляції на ринках європейських країн. На їх фоні виділилася Англія, національний індекс якої продовжив зниження вже третю сесію підряд. Учора Центральний банк країни залишив ключову ставку без змін на рівні 0,25%, а також і параметри викупу активів. Незважаючи на це з протоколів засідання регулятора ясно, що більшість членів комітету з кредитно-грошової політики виступають за згортання заходів стимулювання найближчими місяцями, оскільки явно видно відновлення у виробничій сфері.

Для Американських ринків вчорашній день був нейтральним. Геополітичний негатив був згладжений хорошими новинами з ринку праці. Число первинних звернень за посібниками з безробіття показало зниження з 298 тисяч до 284 тисяч, що істотно краще за прогноз 300 тисяч. Також базовий індекс споживчих цін за серпень вийшов у рамках очікування.

Покупці нафти активно обіграють прогноз МЕА про збільшення попиту на енергоносії наступного року. На моменті вартість нафти досягала максимумів за квартал. Також драйвером зростання виступає доповідь про збільшення ефективності виконання віденського договору ОПЕК+, завдяки якому в 2018 році можливе досягнення балансу попиту і пропозиції.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися