Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 вересня 2017, 13:10

Нацбанк розкрив структуру операцій з платіжними картами

Національний банк починає регулярне оприлюднення інформації про розподіл обсягів та кількості безготівкових операцій з використанням платіжних карт.

Нацбанк розкрив структуру операцій з платіжними картами
Фото: kp.ua

Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Згідно з повідомленням, публікація буде здійснюватися на сторінках офіційного інтернет-представництва НБУ щоквартально.

Інформація буде надаватися за типами безготівкових операцій в такому розрізі: перекази з карти на карту; операції мережі інтернет; розрахунки в торговельній мережі; операції на пристроях самообслуговування.

Як повідомляє регулятор, за підсумками I півріччя 2017 року найбільше операцій з картами пройшло в торговій мережі (536,9 млн транзакцій) — 50,9% від загальної кількості, однак в грошовому вираженні (119,3 млрд грн) це було всього 34, 3% транзакцій.

Велика сума (131,4 млрд грн, або 37,8%) в грошовому вираженні припала на операції в мережі інтернет. Хоча за кількістю операцій (433,8 млн шт.) цей сегмент займав друге місце з часткою в 41,1%.

На третьому місці за обсягом і кількістю операцій знаходяться перекази з карти на карту, на четвертому — операції в пристроях самообслуговування.

«Розширення обсягу відомостей за операціями з платіжними картами в Україні дозволить учасникам платіжного ринку більш детально аналізувати тенденції його розвитку і попит користувачів», — заявила в.о. директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Ольга Василева.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися