Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 вересня 2017, 12:19

Американський стартап представив малий гібридний дрон

Американський стартап Advanced Aircraft Co. у співпраці з Top FLight Technologies представив малий гібридний літальний апарат Hercules, який може експлуатуватися в США відповідно до правил Федерального управління цивільної авіації.

Американський стартап Advanced Aircraft Co. у співпраці з Top FLight Technologies представив малий гібридний літальний апарат Hercules, який може експлуатуватися в США відповідно до правил Федерального управління цивільної авіації.
Фото: thewirecutter.com

Як пише Aviation Week, безпілотник завдяки бензиновим двигунам з генераторами має істотно більшу тривалість польоту, ніж інші порівнянні за розмірами і масою електричні мультикоптери, повідомляє Центр транспортних стратегій.

В даний момент в США діє «Розділ 333» правил льотної безпеки. Він забороняє беспилотникам виконувати польоти за межами прямої видимості оператора, яка визначена в 480 метрів, і на висоті понад 61 метрів.

У серпні минулого року вступила в силу 107-я частина розділу. Вона дозволяє операторам при наявності дозволу керувати дронамі за межами прямої видимості (до 32 кілометрів) і на висоті до 122 метрів. При це приватним особам дозволяється здійснювати польоти дронів масою не більше 25 кілограмів.

Серійно випускаються дрони, які потрапляють під категорію до 25 кілограмів, виконані електричними і мають відносно невелику тривалість польоту, рідко перевищує 30-40 хвилин.

Використання гібридних установок, в яких електромотори живляться від акумуляторних батарей і генератора, що приводиться двигуном внутрішнього згоряння, дозволяє істотно продовжити тривалість польоту безпілотників.

Це потенційно робить апарати привабливими для приватних компаній, які планують здійснювати доставку своєї продукції дронамі.

Безпілотний апарат стартапу Advanced Aircraft Co. виконаний по літакової схемою «качка» з поворотними крилом і переднім горизонтальним оперенням, на яких встановлено шість електромоторів з повітряними гвинтами.

Безпілотник здатний на вертикальні зліт і посадку. Він має масу 16,3 кілограма. Апарат оснащений бензиновим поршневим двигуном, що приводить генератор і двома паливними баками, що вміщають 2,8 кілограма палива. Апарат здатний перевозити вантажі масою до 3,2 кілограма і перебувати в повітрі до 3,5 години.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися