Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 вересня 2017, 15:57

ДФС: адміністрування податку на прибуток має позитивну динаміку

ДФС фіксує позитивну динаміку як з адміністрування податку на прибуток, так і з поверненням бізнесу переплат з цього податку минулих періодів. Про це повідомив в.о. Голови ДФС Мирослав Продан під час засідання Ради з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності при ДФС, яке відбулось 7 вересня 2017 року.

ДФС фіксує позитивну динаміку як з адміністрування податку на прибуток, так і з поверненням бізнесу переплат з цього податку минулих періодів.
Фото: styknews

Про це повідомила прес-служба Державної фіскальної служби. 

Так, якщо у І кварталі 2016 року платниками було задекларовано 13,8 млрд. грн податку на прибуток, то у І кварталі 2017 року цей показник склав вже 20,2 млрд. грн. У ІІ кварталі 2017 року платники задекларували 17,9 млрд. грн. податку на прибуток, відповідний показник минулого року становив 13,1 млрд. грн.

Як повідомляється, з початку року обсяг переплат з податку на прибуток скоротився на понад 20%. Так, у січні сума переплат становила 18,3 млрд. грн, станом на 01.06.2017 року – 17,3 млрд. грн., а на 1 вересня вона скоротилася ще майже на 3 млрд — до 14,4 млрд. грн.

Мирослав Продан повідомив представникам бізнесу, що ДФС ініціює перед Мінфіном разове погашення всім суб’єктам господарювання переплат з податку на прибуток. Для цього необхідно передбачити відповідні кошти в законі про держбюджет на 2018 рік.

Ця переплата складалася в минулих періодах та дісталась нам у спадок, але все одно це питання необхідно вирішити. Якщо бізнес підтримує цю ідею, то можемо спрямувати до Міністерства фінансів пропозицію передбачити в законі про бюджет на 2018 рік кошти, які б разово повернули нашому бізнесу і, таким чином, раз і назавжди поставили крапку у цьому питанні, – зазначив Мирослав Продан.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися