Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 вересня 2017, 15:51

Читачі «Мінфіну» вперше за довгий час можуть заробити більше на валютних депозитах

У програмі «Бонус к депозиту» на «Мінфіні» вперше за довгий час з'явилася можливість отримати додатковий дохід від вкладів в доларах і євро. Це стало можливо завдяки нашим партнерам з Альфа-Банку і Укрсоцбанку, які займають ключові позиції на українському ринку депозитів.

Так, станом на червень 2017-го Альфа-Банк з показником в 15,35 млрд грн посідав третє місце в списку фінустанов, яким українці довірили найбільше своїх заощаджень. Укрсоцбанк йде відразу за ним, на четверту місці, — він зберігає депозитів фізичних осіб на 14,46 млрд грн.

У програмі «Мінфіну» Альфа і Укрсоц пропонують до 5,25% річних на вклади в доларах США і до 3,25% в євро. У другому випадку ви ще й стане учасником лотереї з призовим фондом в 20 тисяч гривень. Детальніше по термінам розміщення депо можна подивитися тут.

Досить заманливо, якщо звернути увагу на наш останній огляд, в якому банки на випередження знижують ставки майже по всім валютним позиціям. В даний час середній показник прибутковості по долару на ринку коливається в районі трьох відсотків. Ставки падали все літо.

Поки передумов для зростання відсотків в українських банках не спостерігається, тим більше в валюті. А з огляду на те, що долар повільно поповз вгору, інвестиція в валютний депозит зараз є вкрай перспективною. Тим більше, що читачі «Мінфіну» можуть вибирати зручний для себе термін від трьох місяців до року.

Нагадаємо, що станом на 10 жовтня український індекс ставок по доларовим депозитами фізосіб (UIRD) від агентства Reuters становив 2,63% на три місяці, 3,29% на півроку, 3,55% на 9 місяців і 3,91% на рік. Аналогічний індекс по євро становить, відповідно, 1,56%, 2,29%, 2,62% і 2,85%.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися