Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 серпня 2017, 12:14

Чотири варіанти, як оформити відсутність на роботі 1 вересня

1 вересня усі батьки дітей шкільного віку зустрічаються з однією і тією ж проблемою: як встигнути провести дитину на навчання і при цьому не прогулювати роботу. «Мінфін» описує чотири варіанти, як оформити відсутність на роботі з нагоди початку навчального року.

1 вересня усі батьки дітей шкільного віку зустрічаються з однією і тією ж проблемою: як встигнути провести дитину на навчання і при цьому не прогулювати роботу.
Фото: dt.ua
  • Перший варіант

Оформити щорічну відпустку на один день. Щорічну відпустку можна розділити на частини будь-якої тривалості. Але за умови, що основна безперервна частина становитиме не менше 14 календарних днів (ч. 1 ст. 12 Закону про відпустки).

Мінімальна тривалість відпустки законодавством не визначена. А оскільки відпустки надають в календарних днях, його мінімальна тривалість може бути один день.

Для надання такої відпустки потрібно подати керівнику заяву.

  • Другий варіант

Завжди можна оформити відпустку без збереження заробітної плати (ст. 25 і 26 Закону про відпустки).

Для цього також потрібно написати заяву на ім'я керівника про надання відпустки без збереження зарплати на один день – 1 вересня.

  • Третій варіант

Можливо ви працювали у вихідний або неробочий день. В такому випадку, належний за законодавством день відпочинку можна призначити на 1 вересня.

Роботу у вихідний (неробочий) день за домовленістю працівника і керівника компенсують іншим днем відпочинку або подвійною оплатою (ч. 1 ст. 72 КЗпП).

Законодавство не визначає, в який термін працівник повинен використовувати інший день відпочинку.

  • Четвертий варіант

Додатковий день відпустки (наприклад, для батьків дошкільнят, школярів, першокурсників і т. д.) за колективним договором.

Колективний договір підприємства може передбачати додаткові оплачувані відпустки працівникам.

Якщо на фірмі колдоговору немає, таку відпустку можна встановити в письмовому трудовому договорі (ч. 2 ст. 4 Закону про відпустки).

Ірина Петрусенко

Коментарі - 3

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
31 серпня 2017, 21:27
#
А почему не рассматривается один из самых распространённых вариантов — оформить (купить) больничный на три дня — ведь кроме первого сентября, 30 и 31 августа разные собрания и подготовительные мероприятия, на которые тоже надо ходить и тоже в рабочее время…
+
+13
gudkov77
gudkov77
31 серпня 2017, 22:27
#
Все нормальные люди в этот день просто отпрашиваются на утро, чтобы отвести ребёнка в школу. В большинстве случаев руководители без оформления всяких там отгулов, кому надо, отпускают.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
31 серпня 2017, 22:42
#
В публикации Минфина ваш вариант тоже отсутствует…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися