Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 травня 2017, 18:58

Стокгольмский суд удовлетворил требование Нафтогаза в споре с Газпромом

Стокгольмский суд удовлетворил требование Нафтогаза о пересмотре цены с учетом рыночных условий и отклонил требования Газпрома относительно принципа «бери или плати».

Стокгольмский суд удовлетворил требование Нафтогаза о пересмотре цены с учетом рыночных условий и отклонил требования Газпрома относительно принципа «бери или плати».
Фото: zn.ua

Об этом Нафтогаз сообщил на своей странице в Facebook.

Стоит отметить, что взаимные претензии Газпрома и Нафтогаза по контракту купли-продажи газа составляют около $45,7 млрд и $17,9 млрд (без процентов – $ 36,7 млрд и $14 млрд) соответственно.

Коментарі - 60

+
+60
gastgeber
gastgeber
31 травня 2017, 19:16
#
С 2014 года. А много с 2014 года купили у Газпрома, и по какой цене, а может у нас в планах реэкспорт был, а нам бедным не давали. Выйгрыш только в отмене Бери-Плати. Но оно по факту и не работало.
Ну и поскольку перемога, давайте пряма с июля цену на -25 %. В честь праздника. А лучше на -30.
+
+26
ballistic
ballistic
31 травня 2017, 19:26
#
Згадалось, скільки тут кремлеботи лякали нас «Стокгольмом»…

Чекаєм на офіційне повідомлення та деталі.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
31 травня 2017, 20:26
#
В свою очередь начальник финансово-экономического департамента «Газпрома» Александр Иванников сообщил, что российский монополист также получил и изучает промежуточное решение Стокгольмского арбитража по спору с украинским «Нафтогазом» по контракту на поставку газа.
«Действительно, мы только что получили промежуточное решение арбитража. Оно посвящено в основном решению принципиальных юридических вопросов, не содержит в себе каких-либо цифр. Объем очень большой, 790 страниц, мы сейчас анализируем его содержание с тем, чтобы прийти к каким-то выводам», – сказал Иванников в ходе телефонной конференции для инвесторов.

Источник: https://biz.censor.net.ua/n3027116
+
+11
Qwerty1999
Qwerty1999
31 травня 2017, 20:24
#
Замминистра иностранных дел Украины по вопросам европейской интеграции Елена Зеркаль:

Рішення Стокгольмського арбітражного інституту сьогодні дає відповіді на правові питання у спорі щодо контракту 2009 року про постачання газу між Нафтогазом і Газпромом.
Головний наш інтерес у цій справі полягає у тому аби постачання газу в Україну базувалось на європейських принципах та правилах функціонування ринку газу. Як того вимагає національне законодавство, положення Договору про заснування Енергетичного Співтовариства і Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
Єдина компанія яка агресивно виступає проти цього – Газпром. Оскільки за таких обставин змінити контракт шляхом переговорів було неможливо, єдина надія – правова позиція арбітрів Стокгольмського арбітражного інституту.
Їх позиція з ключових питань виявилась такою:
1) Умова «бери або плати» (левова частина фінансових вимог Газпрому) скасована повністю;
2) Заборона реекспорту скасована повністю;
3) Формула ціни переглянута з 2014 року – європейська ціна.
Це однозначна перемога. Євроінтеграція в силі
+
0
Александр Чернов
Александр Чернов
31 травня 2017, 20:50
#
Есть оценка данного решения суда в цифрах?

Неужели газпром нам выплатит 17,9млрд по претензии Украины? :)

то что суд сказал не платить по п.1 и п.2 их нафантазированные 47лярдов я уже понял… а что с нашей претензией?
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
31 травня 2017, 21:11
#
790 страниц. :-)

45,7 млрд баксов в первом приближении и в ближайшем будущем России мы не должны.
Пусть работают юристы и менеджеры Нафтогаза над этим документом — через неделю-другую будут более подробные материалы.
+
+15
Ivan Ivanov
Ivan Ivanov
1 червня 2017, 9:40
#
Оценка предварительная есть.
Отменяют претензии обоих сторон, кроме суммы в 2,2 млрд $ которые обязывают выплатить Нафтогаз Газпрому. Что в новостях об этой пэрэмоге ни слова.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
3 червня 2017, 12:22
#
А вот и русские Иваны подтянулись.

Со своими претензиями.
+
0
ballistic
ballistic
31 травня 2017, 21:16
#
Victor Tregubov пише:
"И еще. Я помню бомбеж по поводу зарплаты Коболева. Более 2 млн гривен в месяц. Ужас. Кошмар! И это пока простой народ…
Сейчас этот человек сэкономил стране 47 млрд. Нет, не гривен. Избавив нас от кабалы, в которую нас успешно загнала одна… защитница простого народа.
По-моему, дешевые чиновники слишком дорого нам обходились.
"
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
31 травня 2017, 22:11
#
Я бы не приписывал заслуги большого коллектива юристов и сотрудников МИДа одному топ-менеджеру, хотя он тоже принимал посильное участие в этом действии.
+
0
ballistic
ballistic
31 травня 2017, 22:40
#
Звісно це результат роботи всієї команди.
Але згадайте, скільки сморіду було про «захмарні» оклади професіоналів.
+
0
Dani Njasha
Dani Njasha
31 травня 2017, 23:36
#
А що такого він зробив? За нього все вже зробили інші держави з куди гіршими позиціями, відмінили і все. А те що ми з газпромом судимося в москві заслуга як раз тимошенко, так як газпром поставив нас раком відключивши газ, захід заставляв підписати контракт, ющенко самоусунувся і звалив все на тимошенко. Хотілося б на кожного з вас глянути, як ви би поступили, коли вам дихалку перекрили.
+
0
ballistic
ballistic
1 червня 2017, 0:14
#
Ось і юлькофіл намалювався :)

Команда зробила.
А якщо Ви вважаєте, що нічого не потрібно було робити, то я нагадаю Вам ганебну здачу національних інтересів у 2010-му. І можна тільки уявляти, скільки сил Газпром кинув на цей суд і які б катастрофічні наслідки ми мали, аби програли.

Я розумію, що коли Путін виламує руки Україні, то непросто протистояти. Але Юлька грала в свою гру і про Україну вона думала не в першу чергу. Результат ми всі бачимо — кабала, здихатися якої було дуже важко.

Юля гарний оратор, але дуже маніпулятивний і популістичний — тому її електорат ті, хто голосує «серцем», а не розумом.
+
0
Dani Njasha
Dani Njasha
1 червня 2017, 9:23
#
Я саакашвіліфіл якщо шо. На той час юля була безальтернативним вибором, все ж краще януковича. І за її час прем"єрства Україна була найбільш економічно сильної.

До чого тут цей арбітраж в 2010. Зовсім інша ситуація. Навідміну від цієї. Інші країни подали в суд і виграли по тим пунктами, що і Україна. Все що потрібно було, піти тим самим шляхом. І нічого героїчного немає. А уяви собі, щоб не було пункту про такий суд, кому Україна доводила, що не винна 40млрд?

Юлька змушена була грати в свою гру, її давили з усіх боків. А те що путін викрутив руки це слабо сказано, він наступив на горло, а йому ще й ющенко допомагав. Я не уявляю як можна качати права, коли газ перекрито, ЄС тисне і звинувачує Україну, і все звалили на плечі тимошенко. Нам пощастило, що хоч такий контракт підписали, могло бути набагато гірше.

Юля гарний оратор і якщо б не саакашвілі і гриценко, то довелося б за неї голосувати.
+
0
ballistic
ballistic
1 червня 2017, 11:19
#
«йому ще й ющенко допомагав»
— не згоден. Так, у Юща була свою гра, але як на мене, Ющ менше нашкодив Україні ніж Юлька. Але облишимо цю дискусійну тему.

«Я саакашвіліфіл»
— був час, мені Міха теж подобався.
Але практика показала, що Міха авантюрист, який в наших реаліях не може нічого суттєвого досягти.
Останньою краплею для мене було те, що Міха взяв у свою партію відвертих корупціонерів з нашого ЖЕКа, а коли наші активісти повідомили про це керівництво партії, то їх ще й брудом облили.

«і гриценко»
— за Гриця двічі голосував.
Але давайте будемо відвертими — нема шансів у Гриця. Тому для себе я його вже відправив на пенсію.
+
0
Dani Njasha
Dani Njasha
1 червня 2017, 14:11
#
Давайте будемо відвертими, кожен грає у свою гру, це природньо. А ющенко нашкодив найбільше, тому що не посадив донецьких бандитів, як це пропонувала тимошенко, а більше того, зробив президентом донецького зека. Чим нашкодила юля? Контракт підписала? Так вибір в неї був невеликий або не підписати і потопити економіку України, зіпсувати стосунки з ЄС або підписати те що є.

Мені складно судити що у вас там відбулося, можливо дійсно є корупціонери і навіть була несправедливість по відношенню до вас. Але те що він зробив в Грузії, це він пробує зробити і в Україні. Якщо попаде корупціонер, Міхо його посадить, як він зробив із своїм другом міністром та іншими. Всіх людей прошерстити фізично неможливо. З цього робити висновки що він авантюрист нерозумно. Крім нього, я більше нікому не вірю. В нього будуть помилки з кадрами, але якщо є політична воля, ці помилки виявляються і виправляються.

У Гриценка є шанси, хоча як політик він мені не подобається, але він виглядає чесним. В парі з Саакашвілі вони можуть вивести країну на рівень вище. Я особисто бачу такий розклад, Гриценко президент, Саакашвілі прем"єр. Можливо вони ненайкращі взагальному, але всі інші які є це старі продажні кадри, котрі нічого не поміняють і будуть далі підтримувати систему.
+
0
ballistic
ballistic
1 червня 2017, 16:55
#
Авантюризм — я про стиль Міхи. Він не стратег, не аналітик, бере імпульсом і наскоком. При цьому з ним важко домовитись і він ні разу не демократ.
Але Грузія в 10 раз менша України, тому методи Міхи у нас не спрацьовують.

Я не проти, щоб Міха став президентом з абсолютною владою на 4 роки — щоб розгріб наші «авгієві конюшні».
Але абсолютної влади в нього не буде, навіть підтримку більшості йому буде дуже важко отримати.
А раз так, то навіть якщо він пройде в парламент, то він тільки переср@ться з усіма, але нічого корисного не доб'ється.

Зараз нам потрібен президент-патріот, який був би одночасно і сильним, і розумним, і компромісним (навіть дещо хитрим).

Міха і Гриць більше підходять на роль призначених функціонерів, але самостійні політики з них погані.
+
0
Dani Njasha
Dani Njasha
1 червня 2017, 19:38
#
В чому з ним важко домовитися? Як дерибанити? Я скажу так, авантюрність, ризикованість, звичайно присутнє. Але політика це один великий ризик, доки не спробуєш, недізнаєшся. Але я б дав йому оцінку — безкомпромісний. Він не буде як ющенко бавитися в об"єднання народу з бандюками. Вкрав — сів.
Він авторитарний демократ, в іншому випадку був би президентом Грузії ще 100 років. Якщо він, разом з Гриценком отримає більше половини, то не буде з ким особливо сратися. Створюють уряд, проводять швидкі реформи, особливо в бородьбі з корупцієї, а досвід Грузії тільки пришвидшить ці процеси і неважливо величина цієї країни, тому що країною зараз власник рошену править і нічого, не панікуєте… А Грузія це в 100 раз більше рошена.

«Зараз нам потрібен президент-патріот, який був би одночасно і сильним, і розумним, і компромісним (навіть дещо хитрим).
І хто ж це такий? Я таких фігур не бачу. Я не скажу, що Саакашвілі ідеально підходить Україні, але свого Макрона у нас поки немає і непердбачається, Саакашвілі з Гриценком поки найбільш реальні фігури, щоб вивести країну з кризи.

Міха і Гриць більше підходять на роль призначених функціонерів, але самостійні політики з них погані.
Не можу сказати про Гриценка, але за Міхо говорять його справи в Грузії, хоча країна менша, але всі ті проблеми, що були там, такі ж і у нас. Рекомендую прочитати його книгу, можливо зміните свою думку, він багато чого описує з історії св
+
0
ballistic
ballistic
1 червня 2017, 21:29
#
«я б дав йому оцінку — безкомпромісний»
— вибірковість об'єктів критики Міхи це заперечує. Чому Міха боїться критикувати Петю і його близьке оточення?

Згоден, що свого Макрона поки у нас нема. Ближче до виборів будемо визначатися…
+
0
Dani Njasha
Dani Njasha
1 червня 2017, 21:36
#
Міхо не критикує пецю? Критикує, ще і як. Переглянте цикл передач «Друга країна», її веде сам Саакашвілі, і ви побачите, що як раз Поршенко і його оточення основний об"єкт критики, і дуже серйозні заяви він робить.

Ближче до виборів? Не може з бухтибарахти вспливти ідеальний президент. Можна проголосувати за Васю Макаронщика, але знову ж таки, де гарантія того, що він не ще один проект олігархів?
+
0
ballistic
ballistic
1 червня 2017, 21:42
#
Може зараз вже почав.
Але коли був губернатором, то Петю не чіпав.

Я маю на увазі, що ближче до виборів стане ясніше з кого обирати. Я можливо і Петю підтримаю як «менше зло».
+
0
Dani Njasha
Dani Njasha
1 червня 2017, 22:35
#
Про це він розповів, чому не чіпав петю. Якщо коротко, то він йому налапшив і він до останнього терпів, казав що переступив через себе стільки, що вистачить на декілька життів, а коли остаточно зрозумів, що його розвоздять, використовують як ширму для заходу і нічого не буде робитися, моментально почав атаку. Та я і сам колись повірив пороху, не голосував але думав, що він почне реальні зміни.

Пецю підтримати. Та ви що, а ну побийте себе по пальцях негайно, що таке написали
+
0
ballistic
ballistic
1 червня 2017, 23:21
#
Щодо Петі — я не ідеалізую Петю і не мав ілюзій, коли ще за нього голосував.
У мене багато до нього претензій. Але за що я йому вдячний — за те, що він зберіг Україну. Ні в якому разі я не применшую заслугу героїчної частини нашого народу. Але на одному героїзмі без політичної підтримки ми б не встояли (хіба що дуже страшною ціною).
Згадайте, скільки бруду лилося на Петю, що він і зрадник, і агент Кремля, що саботує спротив агресору і зливає Україну. Але зараз ми бачимо результат. І велика його заслуга як дипломата в організації міжнародної підтримки.

А тепер поставте на його місце Гриця — чи зумів би він в тих складних умовах зорієнтуватися, утримати країну від розколу, зуміти домовитися з нашим політичним болотом, нашими силовиками, міжнародною спільнотою, прорахувати кроки агресора і приймати виважені рішення? Я дуже сумніваюся.

Тому я ще не визначився з наступною кандидатурою, ближче до виборів побачимо.

В цьому плані мені близька логіка Портнікова.
+
0
Dani Njasha
Dani Njasha
1 червня 2017, 23:41
#
От і порохобот намалювався :)
Та нас вже тільки лінивий на заході не лає за корупцію. Там зараз велике розчарування владою і розгубленість. Ніодна реформа непроведена докінця, все фасадне, а всередині стара система. За що йому дякувати, що зберіг старих людей, нікого не посадив? Кремлю нічого і робити непотрібно, за нас робить наша влада. І Україна зараз як ніколи близька до розколу.

Гриценко, я більш ніж впевнений, був би кращим президентом і Україну зберіг, і реформи провів. Посадки би були реальні, а не схопив-випустив.
+
+15
ballistic
ballistic
2 червня 2017, 0:17
#
Гриця б швидко винесли Льовочкіни-Бойки руками Юльок-Ляшків за підтримки вати-вишивати.

Вважайте мене порохоботом, але якби було геть погано, то принаймі кредитів би нам не давали. І безвіз знайшли б як відкласти.
Ющ навчив мене бути реалістом.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
2 червня 2017, 0:50
#
«мертві бджоли не гудуть» :-)
+
0
ballistic
ballistic
2 червня 2017, 7:31
#
«… а якщо гудуть, то дуже тихо»
:)
+
0
Dani Njasha
Dani Njasha
2 червня 2017, 10:06
#
Якщо є підтримка народу, винести далеко не просто, тим більше, такого як Гриценко, хоча він не такий «гарячий» і готовий до дій, як Саакашвілі, але в кашу собі наплювати не дасть. І чому ви його так зневажливо грицем називаєте, не думаю що він це заслужив.

Так геть погано, ви подивіться як важко нам безвіз давали. І то, його далі тільки тому, що багато обіцяли. В 2014 вони щиро бажали це зробити, а коли зрозуміли, що їх, як і нас, красиво розвели, відтягували як могли. Через нас і Грузія постраждала, тому що планувалося пакетно це зробити. А кредити навіть янеку давали, це не показник. І дали їх тільки тому, що влада трахнула своє населення, піднявши тарифи на все, а не через реформи і відношення до корупції.
А ющ це приклад сикуна, а не реаліст.
+
0
ballistic
ballistic
2 червня 2017, 22:23
#
Облишимо, ще неспроста дискусійна тема, яка не стосується цієї статті.
+
0
TheGOD
TheGOD
31 травня 2017, 22:32
#
Если это действительно так — очень даже неплохо… Лично я не ожидал пересмотра цены, а только take-or-pay. Нежданчик…
Теперь очень интересно, какая же будет сумма переплаты и как газпром будет решать данный финансовый вопрос. Не думаю, что просто вытащит денежку и отдаст
+
+15
ballistic
ballistic
31 травня 2017, 22:41
#
«как газпром будет решать данный финансовый вопрос»
— вангую, що знову буде напарювати «вигідну знижку» :)
+
0
Александр Чернов
Александр Чернов
1 червня 2017, 12:02
#
Выше написали:

«Отменяют претензии обоих сторон, кроме суммы в 2,2 млрд $ которые обязывают выплатить Нафтогаз Газпрому. Что в новостях об этой пэрэмоге ни слова.»

Я сначала тоже губу раскатал что нам раша 17 лярдов должна…

Но по факту похоже вопрос как мы отдадим рф 2,2 лярда.
+
+15
ballistic
ballistic
1 червня 2017, 13:07
#
Ось знайшов, в російських новинах пишуть, що Нафтогаз залишиться винним, але не $2.2, а близько $1 млрд.

Якщо росіяни відкопали лише $1 млрд — це можна сказати добре.
Почекаємо на офіційні повідомлення.
+
0
Александр Чернов
Александр Чернов
1 червня 2017, 19:25
#
Как по мне это для нас и так благополучный исход.
+
0
ballistic
ballistic
1 червня 2017, 21:10
#
Згоден, головна перемога — це відміна кабальної юлькіної умови «take or pay».
+
0
Dani Njasha
Dani Njasha
1 червня 2017, 21:45
#
Притензії Нафтогазу 16млрд. Так що благополучно буде, коли ці цифри озвучить і суд, а так, просто добре що нарешті зачухалися в задницю, поки такі країна як Польща недумаючи подають в суд і виграють, наші вилупки поки прокрутять всі варіанти, чи часом не можуть заробити, доти Україна буде в одному місці. Саакашвілі всю цю нечисть швидко на місце поставить
+
0
Ivan Ivanov
Ivan Ivanov
4 червня 2017, 17:27
#
Вот укрсми уже стали писать
https://strana.ua/articles/analysis/73765-stokgolmskij-arbitrazh.html
2,2 + проценты = 2,9 по финалу.
По итогу очень похоже на типовой развод, когда жена изначально просит 3 млрд, а когда муж отказывает, жена подает иск на 30 млрд и в итоге получает 3.
Так что пэрэмога пиррова.
+
+15
ballistic
ballistic
4 червня 2017, 18:37
#
«укрсми»
— запоребрикова термінологія детектед.

Да і статтю активно передруковують ворожі ресурси, тому українського в ній дуже мало.
+
0
dfdfdf
dfdfdf
31 травня 2017, 23:49
#
Пока в Москве изучают все 790 страниц Киеву достаточно было прочитать заголовок. Как с ассоциацией?
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
1 червня 2017, 0:33
#
Иногда и заголовка достаточно…

Сенат Нидерландов ратифицировал соглашение об ассоциации Украина-ЕС
http://www.pravda.com.ua/rus/news/2017/05/30/7145434/
+
0
ballistic
ballistic
1 червня 2017, 0:35
#
Це ще позавчора було і новини зі Стокгольму захмарили цю новину :)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
1 червня 2017, 0:44
#
Это событие не менее знаковое,
чем информация из Стокгольма на 790 страницах…
Как и подписание безвизового режима.
май 2017 выдался жарким на политические события.
+
0
ballistic
ballistic
1 червня 2017, 7:36
#
Заборона ворожих соцмереж теж вельми знакова подія.
А ганебна порка Путіна у Версалі?
І головне — у Кремля вже не залишилося козирів для рівнозначної відповіді.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
1 червня 2017, 10:47
#
Теперь пошли гадить по мелочам — постоянные хакерские атаки на сайты украинских государственных структур.
То Казначейство, то Минфин, то Госреестр а вчера, наверное из-за злости за безвиз, сайт ДМС задосили…

И что примечательно — в большинстве случаев всё делается руками самих украинских хакеров, которым «деньги не пахнут» и они готовы за пару сотен баксов целенаправленно уничтожать свою страну и её интернет-инфраструктуру.
+
0
ballistic
ballistic
1 червня 2017, 11:21
#
Все що нас не вбиває — робить нас сильнішими. Тому нехай атакують — Україна тільки сильнішою стане.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
2 червня 2017, 14:08
#
«Все що нас не вбиває — робить нас сильнішими.»

Расскажите эту сказочку Адаму Осмаеву и Амине Окуевой.

+
0
ballistic
ballistic
2 червня 2017, 15:44
#
Хоч це і дещо цинічно, але якщо Адам виживе — він стане сильнішим.
Аміну ця подія однозначно закалила, додала ще більше впевненості та рішучості.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
2 червня 2017, 16:36
#
Вот вам ещё один аргумент в пользу принятия украинского закона об обороте оружия.

Только наличие заряженного наградного оружия, лежавшего в дамской сумочке и стоявшего на предохранителе, реально спасло жизни им обоим.

Также это ещё один повод подумать о введении визового режима с Россией.
Российские киллеры не должны туда-сюда шастать через нашу границу с РФ…
+
0
ballistic
ballistic
2 червня 2017, 22:22
#
Нападником на Адама Осмаєва виявився пітерський бандит Артур Денісултанов-Курмакаєв на прізвисько «Дінго», який є особистим кілером Кадирова
— таких візовий режим не зупинить.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
3 червня 2017, 12:07
#
А кто же ему визу даст?!

Во всех странах визовые центры сотрудничают со спецслужбами своей страны.
Наши журналисты всего-лишь по фото вычислили настоящую фамилию киллера и его историю похождений в России.

«По данным „Цензор.НЕТ“, следствие установило, что Денисултанов легализовался в Украине также путем брака на гражданке Украины и определенной схемы фальсификации документов через несколько органов власти. Коррумпированный чиновник, выдавший первичные документы для легализации преступнику, уже задержан, с ним работает следствие. Надеюсь, скоро будут опубликованы все имена и сама предательская схема», — отметил Бутусов.

Источник: https://censor.net.ua/n442567
+
0
ballistic
ballistic
3 червня 2017, 23:56
#
«А кто же ему визу даст»
— тут або я переоцінюю, або Ви недооцінюєте можливості сучасних ворожих спецслужб.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
4 червня 2017, 11:20
#
Первый раз он однозначно въезжал по российским докментам, а затем уже нашлись украинские «доброжелатели», сделавшие ихз него гражданина Украины…
И вот с первым разом было бы намного дороже въехать без визы или её оформить.
При безвизовом режиме решение о пропуске через границу принимает один таможенник или наряд из двух-трёх человек
+
0
ballistic
ballistic
4 червня 2017, 11:28
#
Як на мене, віза як і замок на дверях — це щоб не було спокуси для чесних людей.
Пройдисвіти знайдуть шпарину.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
4 червня 2017, 11:41
#
Только их будет значительно меньше и стоить это для них будет значительно дороже.

Рассмотрим простой пример — подал российский бандюган в украинское посольство документы на визу и сдал свои отпечатки пальчиков. Допустим его не впустили по причине уголовного следа в России. Перешёл нелегально границ, за взятку «женился» и дальше что?
Даже если ему удалось за взятки получить украинский инн-код и какие-то «левые» документы, для легализации он должен получить законный паспорт гражданина Украины, а для этого сейчас надо опять сдавать отпечатки пальцев на ID-карту и они совпадут с отпечатками гражданина РФ, просившего визу.
С биометрическим загранпаспортом аналогично.
Сдаёте отпечатки при оформлении и сканируют пальчик при выдаче.
Однозначно всё стоило бы в разы дороже…
+
0
ballistic
ballistic
4 червня 2017, 11:48
#
Ну так я це і мав на увазі кажучи «таких візовий режим не зупинить».
В даному випадку ми маємо справу з елітним кілером, хоч як виявилося трохи сцикливим.
+
0
Александр Чернов
Александр Чернов
1 червня 2017, 12:03
#
Наверное таки мы в разных регионах видим события под разным углом.

https://news.pn/ru/public/182882
+
0
Александр Чернов
Александр Чернов
1 червня 2017, 12:13
#
Как по мне, пока вы радуетесь борьбой с одноглазниками… суды выпускают реальных сепаратистов.

Вот чем важнее заниматься властям? Цирками для вас или посадками пойманых сепаратистов?

Радуйтесь дальше…

Кременской районный суд оправдал горняка Сергея Баранова, который в «ЛНР» был «министром угольной промышленности и энергетики».
Об этом сообщает 5 канал
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
1 червня 2017, 21:18
#
В судах сидят судьи старой закваски — ну не головы же им отрезать за это.
Публикуйте фамилии судей в интернете, подымайте волну протестного обсуждения — это более реальный способ их отстранения от «судейского корыта».
А вот этот разговор, мол пока вы там бьётесь — тут твориться безобразие — контрпродуктивен…
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
1 червня 2017, 22:05
#
Александр Чернов
«Как по мне, пока вы радуетесь борьбой с одноглазниками… „

Мой вам совет — подпишитесь под всеми петициями с требованием отменить блокировки и не забывайте ежедневно через ВПН отмечаться на сайте Вконтакте…
+
0
ballistic
ballistic
1 червня 2017, 22:13
#
Верх цинізму :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися