Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 грудня 2015, 9:21

НБУ разрешил аутсорсинг инкассаторов

Национальный банк будет выдавать лицензии юрлицам на осуществление услуг по инкассации. Об этом говорится в постановлении регулятора № 926 от 24 декабря. Документ вступает в силу с 1 января 2016 года.

Национальный банк будет выдавать лицензии юрлицам на осуществление услуг по инкассации.
Фото: 112.ua

В НБУ считают, что это поспособствует оптимизации процессов наличного обращения с учетом современного мирового опыта. Это предусматривает привлечение специализированных компаний (Сash-in-Tranzit компаний или CIT-компаний) к работе в сфере наличного обращения. В том числе это и предоставление банкам услуг по инкассации наличности.

На CIT-компании также переводятся риски в работе персонала с наличными и целая группа рисков, связанных с транспортировкой наличных.

Коментарі - 5

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
29 грудня 2015, 21:04
#
Теперь появилась возможность переоформить добробаты в CIT-компании и официально их поставить на коммерческие рельсы зарабатывания денег и официально владеть автоматическим стрелковым оружием и не только им.
+
+7
Werwolf88
Werwolf88
30 грудня 2015, 13:46
#
Спокійно, друже:) Не треба так драматизувати. По-перше, формально у нас в країні «вільний ринок зброї». На сьогодні немає жодного нормативно-правового акту (Закону), який би регуляв питання придбання, використання зброї (інструкцію МВС по мисливській і т.п не рахую, бо НЕ ЗАКОН, а такі питання регулююються виключно закономи). Наприклад, щоб розуміли, стаття 263 КК встановлює:«Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу — караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років». «… БЕЗ ПЕРЕДБАЧЕНОГО ЗАКОНОМ ДОЗВОЛУ...» Ніякого дозволу законом не встановлено. А значить, що не заборонено, то самі знаєте що. Однак, якщо все ж таки виходити з реаліїв життя, то зараз лише у ДСО є право здійнювати інкасацію з ВИКОРИСТАННЯМ ВОГНЕПАЛЬНОЇ ЗБРОЇ (нарізної автоматичної, АКМ і тому подібне).
+
0
Max234
Max234
4 січня 2016, 20:53
#
Слышал трактовку какого-то нормативно-правового акта (или проекта) кем-то из юристов. Он обращал внимание, что в нём было написано слово «закон» со строчной буквы. Он утверждал, что в этом случае слово закон означает в общем законодательство. Если было бы написано с заглавной буквы, значит должен быть конкретный закон. Мне кажется такая трактовка логичной, хотя и не очевидной.
+
0
Werwolf88
Werwolf88
11 січня 2016, 15:55
#
В даному випадку логіка не до чого :) Є термін «законодавство», яке Конституційний суд розтлумачив саме як "… закони
України, чинні міжнародні договори України, згода на
обов'язковість яких надана Верховною Радою України, а також
постанови Верховної Ради України, укази Президента України,
декрети і постанови Кабінету Міністрів України, прийняті в межах
їх повноважень та відповідно до Конституції України і законів
України...". Коли в якомусь законі вказується (дається) посилання на «закон», то це значить закон!, а не підзаконні НПА. Такої думки притримуюся особисто я.
+
0
Werwolf88
Werwolf88
30 грудня 2015, 13:54
#
Приватні охоронні фірми на даний час можуть використовувати лише спецзасоби (наручники, сльзоточивий газ), собак. Зі зброї максимум пістолет з «ризиновими кулями», іншого роду «травмати». Почитав постанову НБУ, там вказано, що мають право використовувати вогнепальну зброю, але ж знову таки в рамках діючої практики не уявляю, що це буде за зброя. Ще раз звертаю увагу, що такі питання вирішуються ВИКЛЮЧНО ЗАКОНАМИ, а не якимись постановами НБУ чи іншими підзаконними актами.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися