Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Viner
Viner
27 августа 2016, 17:02
Доброго дня! Э квартира та 5 власників — двоє батьків та троє дітей. Планується переоформлення документів на одного власника. Дві сестри дарують по 1/5 частині мені. У цьому випадку які відсотки потрібно сплатити, від якої суми відсотки — від повної вартості квартири чи від 1/5 частини кожної із сестер? Батьки планують лишити заповіт. У цьому випадку( для батьків) чи потрібно оцінювати квартиру і який податок при заповітах?
Ответ эксперта
Vladymyrocenka
Владимир Коломиец
27 августа 2016, 22:05
У Вас с сестрами 2 степень родства, поэтому будет возникать дополнительный налог — 5% и 1,5%, общий налог у Вас будет 7,5%, от оценочной стоимости их частей.
Оценка для наследства не нужна для родителей при составлении завещания, и при наследстве возникает всего 1% госпошлины.

Мои рекомендации.
Пускай сестры подарят свои части родителям, заплатив при этом 1% госпошлины от оценки своих частей. Потом родители пишут завещание на Вас, и Вы при вступлении в наследство заплатите 1% госпошлины. Или через 3 года можно будет подарить Вам 4/5 квартиры, и при этом тоже заплатите 1% госпошлины.
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 1

+
0
Viner
Viner
27 августа 2016, 23:03
#
Дуже дякуємо за рекомендації! Два дні риємось в неті а такого ніде не написано.....) 1% від частини квартири при даруванні дітьми батькам -зарегламентовано законодавством? Подібний варіант не зустрічав, тому уточнюєм. У випадку, коли через 3 роки батьки дарують 4/5 квартири потрібно заплатити 1% держмита від частини квартири чи просто фіксований 1% держмита (якщо не помиляюсь 34 грн.)?
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться