Минфин - Курсы валют Украины

Установить
sveta02
sveta02
8 апреля 2014, 8:48
Светлана
Добрый день, подскажите пожалуйста нужна ли рецензия на экспертную оценку земли( земля возле дома и паи) при оформлении у нотариуса документов на вступление в наследство по завещанию от отца сыну.
Ответ эксперта
Averti
Татьяна Павлюк
11 апреля 2014, 16:52
Здравствуйте, Светлана! Нет, рецензия не нужна. И экспертная оценка не нужна, на этот счет есть разъяснения ФГИУ письмом от 06.03.2014 г. N 10-36-2493:
«Згідно з статтею 13 Закону України „Про оцінку земель“ з метою визначення розміру державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок як самостійного об'єкта цивільних правовідносин, згідно із законом проводиться нормативна грошова оцінка земельних ділянок. Таким чином, для цілей оподаткування доходу, отриманого платником податку в результаті прийняття ним у спадщину земельної ділянки як самостійного об'єкта цивільних правовідносин, використовується результат нормативної грошової оцінки такої земельної ділянки, який відповідно до статті 20 Закону України „Про оцінку земель“, оформлюється витягом з технічної документації з нормативної грошової оцінки земель.»
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться