Минфин - Курсы валют Украины

Установить
94408746
94408746
4 июня 2017, 20:16
Anna
Доброго времени суток, Сергей! Давно читаю Ваш блог и статьи, считаю Вас грамотным человеком, поэтому решила обратиться к Вам за помощью. Не так давно, мой родственник предложил мне сотрудничество с компанией Сальве Финанс, сначала как клиенту, а потом как консультанту. В принципе данную деятельность я считаю очень полезной, но некоторые моменты в деятельности этой компании меня смущают. А именно, 1-необходимость предоставить им информацию о своих знакомых, в случае если стану их сотрудником, 2 пункт договора, что я не могу работать ни на какие другие компании подобного рода, даже после расторжения договора в течении года, 3- сетевая структура привлечения клиентов и консультантов, 4 возможность кому угодно заниматься фин консультированием. Очень хотелось бы узнать Ваше мнение по данному вопросу. Заранее спасибо, с уважением Анна.
Ответ эксперта
uainvestor
uainvestor
21 июня 2017, 17:34
Доброго дня, Аню. Дякую за добрі слова, а особливо, — за питання, важливе для багатьох починаючих консультантів.
Як я уже зазначав раніше, професія страхового або пенсійного агента не настільки складна, щоб не змогла оволодіти нею будь-яка людина з вищою або навіть середньою освітою. Це – по-перше.
По-друге, довгочасне реформування більшості сфер оточення, настільки стосуються нагальних болючих питань людського життя, що без тлумачів заплутаного, суперечливого законодавчого простору, пересічному – просто ніяк.
По-третє, в Україні не було б настільки великої потреби в фінансових тлумачах, тобто консультантах (а це – тисячі і сотні тисяч добре оплачуваних вільних вакансій) по всім містам, селищам і навіть маленьким селам країни, якби наше населення (особливо, молодь) змалку опановували фінансову грамоту.
По-четверте, фінансова грамота, а відповідно і фінансові консультанти, не так вже й важливі, коли є природний здоровий глузд і просто тверезий (холодний, логічний) розум. На жаль, ці чесноти не завжди відвідують світлі голови наших законодавців, але то інша справа.
По-п’яте, а можливо, і головне для українців, що потерпають від нестачі коштів: агентська робота не така складна, як прибуткова в якості основного або додаткового місця праці (особливо, молодих мам, особливо чоловікив і жінок у предпенсійному віці).
Але на цьому шляху нас очікує неявна пастка-проблема, про яку говорив Ісус Христ: ми не маємо служити одночасно двом «Богам», — і любові до людей, і залежності від грошей. Більшість з нас, — доброчесні і моральні в душі люди, відкладают свою любов до Бога, людей, Світу, аж до вирішення жагучого питання досягнення пристойного фінансового і матеріального (у кожного свого) рівня існування. На цьому протиріччі наш і ловлять непорядні компанії. Хто платить гроші, — вважають вони, — той має право на приниження, насильство, аж до кріпацтва і рабства. Все це огидно, як би не виправдувало зовні чи всередині. А ми все ж таки саме виправдуваемо (на що у кожного своя причина).
Але одного разу нам треба прислухатись до голосу душі, почуватись вільною людиною і кинути шукати собі пана, — чи то з роботодавців, чи то з работоргівців. Це можливо, бо між новоявленими панами теж точиться запекла конкуренція за «людський капітал», бо без нас вони – ніщо. Декотрі компаніі, як ваша «Сальве Фінанс» виказують себе явно і навіть дещо нахабно (можливо, це і чесніше), а інші – соромизліві і зовні лагідні й пухнасті, але нутро у всіх однакове, бо на їхнє переконання, бізнес – то жорстока війна, хоч і різними засобами, як і для своїх солдат: іноді, — це пряник, інколи – батіг. Вам, Аню, в договорі показали саме батіг, хоча частіше розмова починається з пряників, тобто поїздок на іноземні курорти, системи матеріальних заохочень, мережевою пірамідою, де навіть маленьки пані вже мають зиск від успіхів власних субагентів. Пряники в нашій уяві часто перевищують батіг, але варто розуміти, що з неба вони не падають, а заробляють тяжким спільним трудом. Безкоштовне, а іноді і платне навчання, – теж демонструється як пряник. В цьому навчанні є дві сторони: теоретичне вивчення предмету, тобто, складу послуг, і технології, — практичних навичок обробки (переконань, вмовлень, залякування) клієнтів, тих, кому на словах, агенти нібито служать. Природно, що більше уваги надається саме практичним вправам. Тут агенти – аси, а в знаннях часто шкульгають.
Тепер я ставлю себе на місце клієнта. Маючи власний розум і здоровий глузд, нащо мені ті ритуальні агенськи такці, замість конкретної інформації, з котрою я і сам упораюсь?
Ретельно вивчивши ринок страхування життя, я можу робити для себе висновки. Сподіваюсь, Аню, вони стануть в ногоді і вам. Але я не маю нав’язувати свої висновки ні вам, ні будь-кому іншому, — це просто мої власні думки. Тім не менш, я впевнений, що вони зацікавлять багатьох почитавців; я і сам завжди опитаю інших людей про враження від тих чи інших програм, інструментів, технологій, ідей. Вони не здатні збити мене з пантелику, а скоріше, навпаки.ысть.
Наша підсвідомість, інтуїція все знає наперед, вона завжди дасть нам знак, що тут щось негарне. До такого знаку варто дослухатись і не шукати заперечень. На мій погляд, у тих питаннях, що вас хвилюють, нічого особливого нема, але я маю певну загартованість, а вам краще слухати не мене, а власну душу і її непокоєння.
Але депер і я змінив свої попередні наміри: я краще не стану брокером з великим переліків програм, а ліпше залишусь незалежним експертом, що знає страховий ринок і набути кілька порядних друзів в кожній з цікавих мені СКЖ. Вони, будучи агентами. Не скажуть того, що дозволено експерту, але за моїм дорученням, зроблять свою роботу сумлінно. Якщо і вам, Аню, більш близька моя позиція, до долучайтесь до моєї справи, а не до однієї с страховиків чи брокерів.
І я, і ви, будемо чесними і с клієнтами, і зі своїми друзями-агентамиіх буде значно, і з самими СКЖ. Думаю. Це не так важко, а користі для всіх значно більше.
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 2

+
0
mary27
mary27
11 июня 2017, 15:26
#
''Salve finance'' — одна из многих МЛМ-пирамид, занимающихся продажей ''накопительных'' страховок.
Таких ''брокеров'' много:
''Евролайф''(страховки ''Граве'' и ''Метлайф''), ''Старлайф''(страховки ''Метлайф''), ''ЕУ лайф''(страховки ''ПЗУ'', ''КД-жизнь'') и тп.
Работают они все по принципу МЛМ, продают страховки знакомым, или предлагают вступить в ''бизнес''(МЛМ), с обязательным условием купить себе страховку(чтоб получить комиссионные).
1)Информация о знакомых им нужна, чтоб где-то взять клиентскую базу.
И потом заставит вас ''тренироваться'' на закомых, впаривая страховки.
2)Подобные ''фирмы'' по документам не существуют, и ''договора'' с ними — туалетная бумага.
3)МЛМ — отличный способ продажи ненужных вещей(они продаются внутри МЛМ).
Например, ''накопительных'' полисов.
Кроме того, подобные продажи крайне отрицательно сказываются на репутации ''лайфовых'' СК, впрочем, там пока об этом стараются не думать.
Клиентская база(МЛМ) растет — и ладно.
4)Совершенно верно: вчера условный Миша таскал кирпичи на стройке, а завтра он — ''брокер''/''финансовый консультант.
Качество консультаций соответствующее.
В лучшем случае: ''сложный процент'', ''пенсионная реформа''(''брокеры'' очень хотят, чтоб государство почему-то обязало всех покупать ''накопительные'' страховки), ''три периода жизни человека''.
А в случае приглашения в ''бизнес'':''работа от слова ''раб'', ''МЛМ — это не пирамида'', '
+
0
mary27
mary27
12 июня 2017, 16:53
#
http://minfin.com.ua/blogs/uainvestor/108134/
А вот Сергей примерно описал, как нужно «окучивать» клиента.
Система простая как молоток, просто назойливо долбить одно и то же, «погружая клиента в ситуацию».
И рассказывать про СК со 100-200-300 летней историей.
Был кстати цикл статей, переведенный с канадского, там то же самое.
Как писал Сергей в 2011 году, «работа для исполнительных и тупых».
И естественно, Сергей в статье не забыл лягнуть всех, кого не устроит такой способ действий:
«Как, не без сожаления, я уже отмечал, худая слава об этой профессии, вскачь несется впереди ее самой, и все больше, – стараниями тех, кто в ней не состоялись.»
Как всегда, «против только неудачники».
Самое смешное, в МЛМ любят говорить так же.
А вот немного про «лайфовые» СК:
http://minfin.com.ua/blogs/uainvestor/20196/
http://minfin.com.ua/blogs/uainvestor/38692/
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться