Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Как можно платить валютный ипотечный кредит по курсу 26,5 грн за 1 $?!

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
sergeyk1985 16 февраля 2015, 20:34
Выплачиваю валютный кредит за квартиру. За последний год из за повышения курса доллара ежемесячный платеж изменился с 3000 грн до 9000 грн! Банк никакие выгодные варианты пересчета в гривну не предлагает, говорят нет никаких предложений. Сказали, что можно написать заявление на Киев, но т.к. я оплачиваю без просрочек, то пересчитают, скорее всего, по актуальному курсу на сегодняшний день (т.е. по курсу 26,5 грн и уже под другие проценты).
Вопрос — мы что все зарабатывать в 3 раза больше стали?! Почему нельзя предложить выгодные условия перевода в гривну для своих добросовестных клиентов (по адекватному курсу)??
Фидобанк
Ответ банка
Fidobank 6 марта 2015, 17:19
Шановний клієнте, дякуємо за ваше звернення!

На жаль, в сьогоднішніх умовах проблема валютних кредитів носить загальноринковий, а не індивідуальний характер. Тому потребуються системні рішення відповідного високого рівня. Банки не мають можливості перебирати всі наслідки валютних коливань виключно на себе, оскільки крім обслуговування кредитних клієнтів банки, як і раніше, несуть відповідальність за зобов'язання перед своїми вкладниками, юридичними клієнтами.

Хочемо звернути вашу увагу, що банк один із перших підписав Меморандум щодо валютних кредитів, втім, його умови ще на етапі узгодження учасниками банківського ринку. Сподіваємося, найближчим часом остаточна версія буде затверджена для її використання банками.

Втім, запевняємо вас, що багато банків, і особливо Фідобанк, докладає чимало зусиль для зниження проблеми фінансового навантаження позичальників і ризиків від коливання валюти ще починаючи з 2007-2008 рр., коли країну спіткала криза, і також мала місце значна девальвація гривні. Відтоді банки пропонували клієнтам конвертувати позику на ринкових умовах, але, що дуже прикро, далеко не всі клієнти скористалися цією можливістю.

Більше півроку тому, коли гривня почала слабшати, ми вже були готові швидко реагувати на подібні зміни. Так, наприклад, ще в травні Фідобанк розробив програму з реструктуризації заставних кредитів у валюті за зниженим курсом. Чимало клієнтів скористалися діючою пропозицією щодо конвертації.

На даний час ми пропонуємо програми з полегшення боргового навантаження на позичальників, умови – кращі за реально існуючі на ринку. Курс конвертації за кожним позичальником погоджується виважено та в індивідуальному порядку. Банк прагне запропонувати клієнтові загальну суму погашення близьку до тієї, яка була у часи до девальвації. Ставка в перший рік після реструктуризації – від 12% річних у гривні за умови дисциплінованого виконання своїх зобов'язань, з подальшою ставкою від 20% річних у гривні.

Банк намагається знайти оптимал

Комментарии - 3

+
0
eld2014
eld2014
16 февраля 2015, 20:54
#
А у меня депозит в Дельта банке 8 000 долл. застрял. Так за одну ночь курс НБУ вырос с 16,50 до 25 и мое депо в гривневом эквиваленте увеличилось на 68 000 грн. :)

За ночь! Вы представляете! Веселуха… у меня процентные доходы увеличились в 3 раза!

Правда, денег банк выдает все меньше и меньше. Но сам процесс!

Верю ждет нас удача.
+
+3
AndySmit
AndySmit
17 февраля 2015, 8:49
#
Подождите, но раз вы взяли кредит в долларах, то и доходы у вас должны быть в долларах, и курс тут вообще не имеет значение, в чем проблема?
+
0
Олег Г
Олег Г
26 февраля 2015, 16:02
#
AndySmit, полностью с вами согласен! Ведь НИКТО, повторяю, НИКТО не заставлял и не принуждал вас брать кредит в валюте, а не в гривне! Если вы на момент подписания кредитного договора были трезвомыслящим человеком в адеквате, то ясно понимали все риски валютного кредитования в СТРАНЕ с названием УКРАИНА!!!
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 
Главная / Банки Украины 🏦 / Фидобанк 💰 / Отзывы о Фидобанке 📝 / Как можно платить валютный ипотечный кредит по курсу 26,5 грн за 1 $?!