Минфин - Курсы валют Украины

Установить
vqen2011
Євген Цимбровський
Зарегистрирован:
11 января 2011

Последний раз был на сайте:
11 октября 2023 в 20:49
Подписчики (1):
indagame
IndaGame Games
34 года, Киев
Кооператив Гобелен ,гол.бухгалтер
24 января 2011, 20:01

Какие документы нужны для получения пенсии?

Мене цікавить розмір пенсії, як вона буде нараховуватися для чоловіків, які збираються на пенсію в лютому 2011 р. Які збирати документи?

Просмотров: 6255, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 5

+
0
zorka
zorka
26 января 2011, 15:55
#
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування
Із змінами і доповненнями, внесеними
 Законами України
... від 9 вересня 2010 року N 2508-VI,
 від 22 грудня 2010 року N 2850-VI,
 від 23 грудня 2010 року N 2856-VI

«Стаття 27. Розмір пенсії за віком

1. Розмір пенсії за віком визначається за формулою:

П = Зп х Кс, де:

П — розмір пенсії, у гривнях;

Зп — заробітна плата (дохід) застрахованої особи, визначена відповідно до статті 40 цього Закону, з якої обчислюється пенсія, у гривнях;

Кс — коефіцієнт страхового стажу застрахованої особи, визначений відповідно до статті 25 цього Закону.

2. За бажанням застрахованої особи частина розміру пенсії за віком за період страхового стажу, набутого до дня набрання чинності цим Законом, може бути визначена відповідно до раніше діючого законодавства, а частина розміру пенсії за період страхового стажу, набутого після набрання чинності цим Законом, — відповідно до цього Закону.

При цьому частина розміру пенсії за віком, обчислена за раніше діючим законодавством, не може перевищувати максимальних розмірів пенсій, визначених законом для відповідних категорій пенсіонерів, та не може бути нижчою, ніж розмір трудової пенсії за віком з урахуванням цільової грошової допомоги на прожиття, що діяли на день набрання чинності цим Законом.

Розмір пенсії за віком, обчислений за раніше діючим законодавством, підвищується з дня набрання чинності цим Законом до дня її призначення в порядку, передбаченому частинами першою та другою статті 42 цього Закону.

1. Коефіцієнт страхового стажу, що застосовується для обчислення розміру пенсії, визначається із заокругленням до п'яти знаків після коми за формулою:

  
См х Вс 
_________ 
  
Кс =  
, де: 
  
100 % х 12
  

Кс — коефіцієнт страхового стажу;

См — сума місяців страхового стажу;

Вс — визначена відповідно до цього Закону величина оцінки одного року страхового стажу (у відсотках). За період участі тільки в солідарній системі величина оцінки одного року страхового стажу дорівнює 1,35 %, а за період участі в солідарній і накопичувальній системах пенсійного страхування — 1,08 %.
Для особи, яка брала участь у солідарній і накопичувальній системах, визначається один коефіцієнт страхового стажу як сума коефіцієнта страхового стажу за період участі тільки в солідарній системі та коефіцієнта страхового стажу, визначеного за період участі в солідарній і накопичувальній системах.

2. Коефіцієнт страхового стажу з урахуванням періодів до набрання чинності цим Законом не може перевищувати 0,75, а з урахуванням страхового стажу, передбаченого абзацом другим частини четвертої статті 24 цього Закону, — 0,85.»
по перечню документов вам лучше обратится в Управление Пенсионного Фонда по месту Вашего жительства, ввиду региональных особенностей сбора пакета документов.
+
0
uiri
uiri
28 января 2011, 11:34
#
Практически по каждой записи в трудовой книжке от Вас потребуется дополнительная справка о ее действительности с указанием всех переименований организации или предприятия.По ликвидируемым организациям, заработная плата в которых по вашим предположениям должна войти в расчет как максимальная нужны справки из архива.По действующим-из бухгалтерий.Архив дает справки 1-2 месяца.Если нет данных ни в архиве, ни в бухгалтерии-зарплата не учитывается и прийдется обращаться в суд со свидетелями.Это до полугода.Если работали в других городах-понадобятся данные персонифицированного учета.Запрашивает сам фонд-где-то в течении месяца.Готовьтесь к изнурительным очередям и окончательному решению после всего в течении 3-х месяцев.
+
0
Alex60
Alex60
30 января 2011, 18:07
#
3-6 месяцев
+
0
tomtom
tomtom
31 января 2011, 9:11
#
Скажите, пожалуйста, а если не собирать спаравки.Основное время раб. стажа приходится на советские времена.Все попродавали, в архивах документов нет (со слов сотрудников).А те кто уже вышел на пенсию с большой зарплатой в те года получают до 1000 грн? Стоит ли бегать по судам?
+
0
madbosun
madbosun
1 февраля 2011, 1:49
#
Газета «НА ПЕНСИИ»

Уважаемая редация,

Как известно, планируется увеличение страхового стажа для женщин до 25-ти,
а для мужчин до 35-ти лет.
Я в 1974 году закончил институт. У меня вопрос-

Входит ли в страховой стаж время обучения в ВУЗе, ( учитывая, что в то время все ВУЗы должны были платить взносы за своих студентов в Пенсионный фонд) и как будет учитываться в новом Законе Украины «Об общеобязательном государственном пенсионном страховании»?
Ещё вопрос-
При составлении справки о доходах за период до 01.09.1996 года зарплата (доход) зарплата начислялась в рублях или карбованцах. При заполнении справки рубли/карбованцы переводятся в гривни в соотношении
1:100 000 (Указ Президента от 25.08.1996г. 762/96).
Я в 70-е годы получал зарплату в сумме 300 рублей. То есть, в справке должно указываться 0,003 гривни за месяц?
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться