Минфин - Курсы валют Украины

Установить
okhrimenko
Александр Охрименко Александр Охрименко
Зарегистрирован:
16 февраля 2010

Последний раз был на сайте:
25 февраля 2024 в 16:57
Александр Охрименко — Александр Охрименко
экономист
10 ноября 2012, 9:29

У Вас життя застраховане? А чому «ні»?…

  • У Вас є страховка?

Це питання задала мені моя нова знайома, з якою ми познайомилися на дитячому спортивному змаганні. Де, як відомо, діти бігають, галасують, а знайомі та родичі навипередки фотографують та знімають юних спортсменів. Тепер, коли юні спортсмени вже усіх перемогли і перевдягаються, ми їх чекаємо і базікаємо. А чому не поговорити, коли є бажання та добрий співрозмовник.

Я звичайно розумів, що моя знайома поставила це питання не випадково. Мама, яка сидить с дітьми вдома звичайно хоче допомогти сім’ї, а робота страхового агента, як раз і вважається більш привабливою в такій ситуації. Тому цілком логічно, що вона вирішила поговорити зі мною на цю тему. А чому б ні? Адже, щоб там не говорили і не скаржились на сітьовий маркетинг, будь-яка людина пов’язана зі страхуванням життя скаже, що найкраще страхові поліси продаються як раз за допомогою цього маркетингу. Усі інші методи продажу страхових полісів не працюють.

Звичайно я міг би сказати, що мені це не цікаво. Але мені було цікаво поговорити з людиною. При чому вона явно не знала хто я, і чим займаюсь. Чому б і ні…

  • Ні, мені вона не потрібна.
  • Чому Ви так вважаєте? Це не проста страховка. А страховка, як раз для Вас. Ви самі знаєте, які у нас пенсії. А завдяки цій страховці Ви зможете отримувати нормальну пенсію. Воно зараз здається до пенсії дуже далеко. А потім… Воно знаєте, як буває… Зараз начебто непотрібно, тоді на дорозі не знайдете. Ви подумайте… Я  працюю агентом страхової компанії (назва відомої страхової компанії життя.), і для Вас буде страховка із суттєвою знижкою. Не відмовляйтеся не подумавши… Воно в життя діло…
  • Не знаю. Я якось не думав..
  • Ви подумайте. Платите невелику суму грошей, а потім отримаєте значно більше і при цьому ще будете застраховані…Подивіться..

І моя знайома на цих словах дістала зі своєї сумочки папочку страхової компанії. Дійсно папочку зробили якісну. Не лише папір, але і наповнення. Дійсно маркетологи, чи хто там в цій компанії, дуже вдало скомплектували цю папочку. Вміють, якщо захочуть…

  • От, подивіться. Є страхова програма, як раз для чоловіків Вашого віку. Ви сплачуєте лише 500 гривень на місяць… Можна платити щомісяця, або раз в квартал. Звичайно, можна і раз на рік, але це, я вважаю, Вам буде не зручно… Краще раз в квартал. Сума невелика. Але, от дивіться, Як тільки Ви заплатите перший внесок, Ви будете одразу застрахований на 450 тис. грн… А потім, ця сума буде зростати по мірі внесення коштів. Вже через десять років, ця сума буде майже 4 млн. гривень. Це дійсно вигідна страховка…

Бог свідок, якби я не знав ринок страхування, а тим паче ринок страхування життя, то напевно вже був би готовий підписувати договір страхування та платити перший внесок. Ще раз повторюсь, молодці маркетологи цієї страхової компанії, і документи вдало склали, і людей добре підготували, щоб агітувати за страховку. Можна було б вже сказати людині, що я думаю про цю страховку, але все таки не захотілося. Так гаряче та емоційно говорила моя співрозмовниця, що було жаль порушувати цю цікаву бесіду. І я сказав:

  • А коли я ці чотири мільйони отримаю?
  • Це Ваш страховий захист. Ваше життя буде застраховане на таку суму. Дай, Боже Вам здоров’я, але все може трапитися. А це буде для Вашої родини надійний страховий захист, якщо, не дай Боже, що з Вами трапиться. Розумієте, це окремо, а от дивіться, коли Ви вийдете на пенсію, Вам страхова компанія буде сплачувати по 12600 гривень. Бачите, в цій таблиці. Але, якщо Ви хочете більше отримувати пенсію, то можна трохи більше сплачувати страхові суми, і Ваша страхова виплата зросте до 14600 гривень. Є тут і більш дорогі страховки по двадцять тисяч, і навіть по сто тисяч. Але там сума Ваших страхових внесків буде високою. Але можемо і їх подивитися, якщо Вас це цікавить.
  • А це виплати будуть щомісяця, як?..
  • Зараз подивимось. Ні, це річні виплати. Але, розумієте, ці виплати будуть постійно… В пенсійних фондах, вони лише платять, що Ви їм перерахували, а в страховій, так тут платять постійно. Скільки людина на пенсії, стільки і платять. Розумієте, це більш надійно, ніж ці пенсійні фонди. Тут Вам і страхування життя і пенсійні виплати гарантовані. Звичайно, Ви самі рахуйте, що Вам вигідно. Але я би радила Вам подумати про страхування життя. Ми привикли не думати про майбутнє. А воно, це майбутнє, настає дуже швидко, і тоді думаєш «тоді не подумав»…
  • Спасибі за інформацію. Я подумаю.
  • Якщо Вам щось буде не зрозуміло, дзвоніть. Візьміть цей буклетик, тут і мій телефон. Якщо надумаєте, я думаю, що я зможу для Вас зробити дуже добру скидку, і Вам може взагалі прийдеться платити не п’ятсот, а лише триста гривень, але Ви будете застраховані по повній погромі на повну суму.

Можливо бесіда у нас ще продовжилась би, але прибігли наші молоді спортсмени і ми пішли дому. Що можна тут сказати. Молодець. Звичайно, мені продати таку страховку нереально, але, я думаю, інша людина купить, і моя знайома отримає комісію, при чому дуже високу, а страхова компанія клієнта.

Що залишилось за кадром. І чому є «чому?». Страхування життя та накопичувальне страхування дуже часто продають, як один страховий продукт. Це дійсно правильно і доцільно. Адже в такому випадку застрахована особа отримує можливість і накопичувати кошти на пенсію і одночасно вона не повинна переживати, що з її родиною буде проблеми у випадку самого гіршого. Але…

Сума в чотири мільйони, це не сума страхування життя застрахованої особи, хоча вона і прописана в страховому полісі, це не значить, що при виході на пенсію, цю суму отримає застрахована особа. Ця сума може бути виплачена лише родичам застрахованої особи у випадку, якщо та застрахована особа вже не буде живою. І є виключення, сума, але менша, може бути виплачена, якщо застрахована особа стане інвалідом, що також вважається частковою втратою можливості жити повноцінним життям. На перший погляд, все правильно. І зарубіжні страхові компанії, дуже часто, коли агітують купити поліс страхування життя особливо звертають увагу, що сім’я застрахованої особи отримує гарантований захист. Деякі спеціалісти цю особливість страхового полісу показують, як перевагу перед банківським депозитом. І в тому і в другому випадку фізична особа з початку віддає гроші, а потім їх отримує, але страховка життя ще й дає перевагу, що людина додатково отримує страховий захист. А депозити такого захисту не надають.

Якщо Ви думаєте, що страхова компанія не виплатить страхове відшкодування у випадку смерті застрахованої особи, то Ви помиляєтесь. Ця і багато інших страхових компаній, які страхують життя, виплатять страхове відшкодування і навіть на мільйони. Але, потрібно пам’ятати, що будь-який страховий поліс має виключення при яких страховий випадок не є страховим випадком, і в цьому випадку страхова компанія не сплачує страхове відшкодування. А цих випадків багато, і вже якщо заговорили про страхування життя, то не є страховим випадком, якщо застрахована особа помре власною смертю. Це не страховий випадок, це лише подія. Не може рахуватися страховий випадок, якщо застрахована особа буде вбита при перестрілці, при випадку під час занять екстремальними видами спорту, при наявності хронічних захворювань, і т.д. Як правило, страхова компанія виплачує страхове відшкодування, коли людина загине під час автокатастрофи або іншого нещасного випадку, коли від людини мало що залежить. А так як таких випадків небагато, тому і страхова компанія може реально сплачувати велике страхове відшкодування. Звичайно, якщо Ви бажаєте, щоб у Вас було повноцінне страхування життя без усіх цих виключень, Ви можете звернутися до страхової компанії і попросити страховку з мінімальною кількістю виключень. Вам із задоволенням її продадуть, і навіть реально виплатять страхове відшкодування. Але вартість цієї страховки буде не така мізерна, як це пропонують страхові агенти. Там буде дуже велика сума, особливо, якщо страхове покриття на велику суму. Тут все чесно. Хочете надійну і велику страхову гарантію, платіть багато, тоді вона буде реально надійною. А платите мало і отримуєте мало.

Відносно виплат страхової суми при виході на пенсію. І тут все чесно. Для того, щоб страхова компанія виплачувала страхову пенсію, потрібно сплачувати страхові платежі не менше десяти років. Тому не важко порахувати, якщо щомісячно сплачувати по 500 грн, то тоді страхова компанія буде виплачувати по 12600 на рік, або 1050 грн на місяць. Це рівноцінно, що розмістити на депозит гроші на десять років під 5% річних. За умови, що депозити в гривні приносять зараз 20%, але в найближчі роки, ставки навряд чи впадуть до 5%. То, як не перераховуй, але банківський депозит більш вигідний, ніж поліс страхування життя по накопичувальній системі. Це факт. В Німеччині чи Франції, банки не дають такі великі проценті за депозитами і тому там дійсно поліси страхування життя більш вигідні, ніж у нас. Хоча, там поліси страхування життя за рік приносять доходу значно менше ніж 5% річних.

І тому, поки ставки по банківських депозитах будуть більше приносити ніж поліси страхування життя, ринок страхування життя буде зростати, але дуже повільно. От, коли ситуація зміниться і ставки по депозитах і ставки по страхових полісах будуть майже аналогічні, тоді населення може й буде більш зацікавлене страхуванням життя. Адже дійсно, в розвинутих країнах страхування життя дуже популярне, і людина, яка немає страховки, визиває дивування і підозру. У нас навпаки, люди які мають страхові поліси вважаються дивакуватими.

Ще існують пільги з оподаткування, якщо людина перераховує кошти для накопичувального страхування. І це дійсно дуже стимулює купівлю страхових полісів в нормальних розвинутих країнах. Але в нашій країні, з її «зарплатою в конвертах», ця пільга безглузда і про неї немає зиску і згадувати. Так само, як немає зиску говорити, що страхові виплати по накопичувальному страхуванню мають деякі пільги при оподаткуванні, якщо людина отримує ці кошти після виходу на пенсію. Але у нас усі доходи від депозитів звільнені від оподаткування, і тому тут пільги по страховим виплатам не мають ніякого сенсу.

Ну що ж, побажаю моїй знайомій вдалих продаж страхових полісів. Адже людині потрібно гроші заробляти. Надіюсь, що вона і її знайомі цей сайт не читають.

Просмотров: 1693, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 39

+
+26
germash007
germash007
10 ноября 2012, 10:16
#
Очень интересная статья. Охрименко, как всегда, НА ВЫСОТЕ!!!
+
0
maks177
maks177
13 ноября 2012, 0:48
#
Конечно, выборы прошли — кормушку прикрыли. Надо новую искать. Охрименко уже не первый раз про страховщиков пишет, видимо никак не договорятся.
+
+5
Александр  Охрименко
Александр Охрименко
13 ноября 2012, 11:08
#
Чудики. Я когда-либо читали мою биографию. Я работал в СК. Поэтому и знаю этот бизнес хорошо…
+
0
regulator
regulator
13 ноября 2012, 11:21
#
« Я когда-либо читали мою биографию »- а можно по русски сформулировать, а то я ничего не понял. Вы не знаете своей биографии ?!
+
0
SUPERVIP
SUPERVIP
13 ноября 2012, 11:31
#
Уважаемый Александр Охрименко видел Вас и слышал по ТВ. Воспитанный человек. Ну не как не подходит ВАМ слово — чудики.
+
+8
Mozart
Mozart
13 ноября 2012, 11:32
#
А можно ссылочку на САМУЮ ЛУЧШУЮ, с Вашей точки зрения, автобиографию… С удовольствием почитаю… можно, на резюме ссылку :)
+
0
Pavlo Shevchuk
Pavlo Shevchuk
13 ноября 2012, 12:20
#
На сайте Украинского аналитического центра ;-)
+
0
regulator
regulator
13 ноября 2012, 12:57
#
Добавьте «Совершенно секретном сайте » :):):)
+
0
SUPERVIP
SUPERVIP
13 ноября 2012, 13:04
#
Ё… А я уже начал искать в GOOGLE.
+
0
Pavlo Shevchuk
Pavlo Shevchuk
13 ноября 2012, 15:12
#
Там многие искали.
+
+44
Prostak
Prostak
10 ноября 2012, 10:22
#
Самое главное, что в роли агентов часто выступают очень уважаемые люди. И проводят агитацию по типу «только для Вас по секрету.» Для меня сетевой маркетинг был сектой и всегда ей будет. Зомбирование не по мне..)
+
0
SUPERVIP
SUPERVIP
13 ноября 2012, 9:13
#
Ошибаетесь, уважаемый, бизнес как бизнес нечем не хуже других. Просто, Prostak, агенты получают гроши, а вся прибыль остается в карманах генералов сетевого маркетинга.
+
+7
Index
Index
10 ноября 2012, 10:54
#
Добавлю, что еще возвращается казначейством часть уплаченного подоходного налога через налоговую. Проверено. Работает.
+
+21
allescaput2030
allescaput2030
10 ноября 2012, 11:09
#
Одна из редких «здравых» статьей.

А-а-а, сегодня ж суббота, выходной…
+
0
SUPERVIP
SUPERVIP
13 ноября 2012, 8:33
#
А він працює! :)
+
+10
aquarius
aquarius
10 ноября 2012, 13:14
#
«НАДІЮСЬ, що вона і її знайомі цей сайт не читають».
А-а-а!..
Прости нас, Тарас Григорьевич, неучей!

P.S. Про всяк випадок нагадую, що потрібно писати «сподіваюся».
+
+1
ballistic
ballistic
10 ноября 2012, 14:47
#
Мені слух різанув «сітьовий маркетинг» :)
Але вцілому стаття написана «канонічною» українською — браво, Олександре! І за зміст в першу чергу.
+
+1
maks177
maks177
12 ноября 2012, 14:35
#
Привикли
скидку
+
+1
maks177
maks177
13 ноября 2012, 0:53
#
Чого б це? Надії то надії, сподівання то сподівання. Надії ближче до мрій (бо зазвичай безпідставні), а сподівання ближче до очікування.
+
+6
Pir1
Pir1
10 ноября 2012, 14:35
#
Вот отличная статья! Люблю когда лохотронщиков на чистую воду выводят, хотя страховщики по программам лайф более подходят под определение — Очковтиратели и Лапшевешатели.
У нас сначала надо сделать адекватную страховую медицину. А пока только плодятся эти компашки-разводилы со всякими пенсионными полисами.
+
0
SUPERVIP
SUPERVIP
13 ноября 2012, 8:49
#
Нет не лохотронщики. Во всём мире страхование работает, и Человек (с большой буквы ) не боится что его кинут. И страховая медицина не решение проблем в медицине (В Италии и Германии нет страховой медицины). У нас БАНКИ с депозитами — лохотронщики перевернули всё с ног на голову.
+
+13
Александр  Охрименко
Александр Охрименко
10 ноября 2012, 20:15
#
Я это статью написал, во многом потому, что устал рассказывать людям, что такое страхования жизни. Я не считаю страховых агентов лохотронщиками. Их просто учат так говорить и действовать. Но, к сожалению у нас не получается работать страховым агентам, так как на Западе. Если будет настроение напишу, как там работают страховые агенты. Тогда поймете, почему у нас это не подходит.
Я не выступаю против страхования жизни. Этот вид бизнеса имеет право на сущестованния. Но просто, он сейчас проигрывает депозитам. И поэтому он не способе активно составлять конкуренцию депозитам…
+
0
allescaput2030
allescaput2030
10 ноября 2012, 20:16
#
А вот если бы назвали основную причину ПАЧЕМУ?
+
0
SUPERVIP
SUPERVIP
13 ноября 2012, 10:21
#
Только проценты.
+
0
SUPERVIP
SUPERVIP
13 ноября 2012, 8:42
#
И у нас подходит. Ни один человек не застрахован от несщастных случаев — страховые выплачивают. А банк, если будет мораторий на снятие депо., не даст ни копейки — разве что охранник по шее даст. А за % гнаться не стоит можно всё потерять. (высокие проценты = большой риск).
+
+1
Mozart
Mozart
10 ноября 2012, 20:16
#
Александр, Вы перешли на украинский? :)
Удивило…
+
+12
Александр  Охрименко
Александр Охрименко
10 ноября 2012, 20:20
#
Человек со мной беседовал по-украински, не хотел нарушать общую канву…
+
0
SUPERVIP
SUPERVIP
13 ноября 2012, 9:05
#
Не стоит Вам оправдываться — не красиво. Респект за украинский. Неожиданно. (Может это не Вы писали?)
+
0
aquarius
aquarius
11 ноября 2012, 10:12
#
Моцарт, Вы спутали украинский с суржиком? :)
Но статья действительно хорошая.
Пока народ у нас жадный настолько, что готов снова оформлять депозиты в банках, которые предлагают под 30%, хоть и шатаются на одной ноге.
Когда разум возобладает над алчностью, тогда и лайфовое страхование будет на подъеме.
+
+3
gricyk5
gricyk5
10 ноября 2012, 22:13
#
Спасибо Александр — статья хорошая… Читая такое даже внимания не обращаешь на орфографические ошибки.Еще раз — спасибо (наши мнения совпали).
+
+5
Finans007
Finans007
11 ноября 2012, 21:27
#
Хотите аудитории — пишите по-русски, Please! То, что Вы знаете укр.мову — уже все поняли! Или пишите на английском, что ли!
+
+40
N
N
12 ноября 2012, 21:45
#
А может Вам проще выучить украинский, чем рекомендовать писать на английском? И с чего Вы взяли, что аудиторию способен собрать только русскоязычный текст? Вы в паспорт свой иногда заглядывайте лучше, тогда и напряга с языком не будет.
+
+15
Finans007
Finans007
21 ноября 2012, 22:31
#
Юрий, я дуже добре розуміюся на українській мові, але є мови ділового спілкування (делового общения). На теренах СНД — це російська, в світі — це англійська… «Минфин» — територія ділового спілкування, одже і рекомендація моя виходила лише з цього. А є, доречі, співучі мови — італійська, українська — тому українці і «співають гарні пісні».
На счет паспорта — так он свободному человеку не нужен. Паспорт — это, как «число зверя», которым свои власти привязывают людей к территориям, а чужие их (людей) на свои территории не пускают… На сколько я осведомлен, украинский паспорт во многих посольствах восторга не вызывает…
+
0
sidorex
sidorex
12 ноября 2012, 10:30
#
Что есть, то есть! как после таких курсов люди начинают как говорить, как будто в секте побывали, правда потом по пускает, когда мало кто ведется на это!
+
+8
SUPERVIP
SUPERVIP
13 ноября 2012, 8:27
#
Статья очень хорошая. Хочу только добавить. Если страховаться в НПФ то риски потерять деньги отсутствуют. НПФ не могут обанкротиться. А банки могут лопнуть в любую минуту.
+
0
7natakiev
7natakiev
16 ноября 2012, 19:17
#
Вы сами поняли, что написали? Как можно страховаться в негосударственном пенсионном фонде (сокращенно — НПФ)? А вы знаете структуру активов НПФ?
За результатами II кварталу 2012 року переважними напрямами
інвестування пенсійних активів є: депозити в банках (27,2% інвестованих
активів), акції українських емітентів (17,1%), облігації підприємств — резидентів
України (30,5%) та цінні папери, дохід за якими гарантовано Кабінетом
Міністрів України (12,1%)
www.dfp.gov.ua/fileadmin/downloads/dpn/npf_II_kv_2012.pdf
+
0
SUPERVIP
SUPERVIP
19 ноября 2012, 11:15
#
Согласен.
А теперь вопрос назовите хотя бы один обанкротившейся НПФ.
+
0
7natakiev
7natakiev
20 ноября 2012, 14:36
#
2. Пенсійний фонд не може бути проголошений банкрутом та ліквідований за законодавством про банкрутство. (ст.6 ЗУ «Про недержавне пенсійне забезпечення»), але може бути ліквідований за умов, перелік яких встановлено Законом. (см. ст 17). А под это дело деньги легко «вывести».
+
0
7natakiev
7natakiev
20 ноября 2012, 14:36
#
12. Пенсійний фонд не може бути проголошений банкрутом та ліквідований за законодавством про банкрутство. (ст.6 ЗУ «Про недержавне пенсійне забезпечення»), але може бути ліквідований за умов, перелік яких встановлено Законом. (см. ст 17). А под это дело деньги легко «вывести».
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться