Минфин - Курсы валют Украины

Установить
nepran
Михаил Непран
Зарегистрирован:
13 июля 2011

Последний раз был на сайте:
18 августа 2022 в 15:43
Подписчики (41):
naf422
naf422
GRAFOLEG
GRAFOLEG
Херсон
maestromaestro
maestromaestro
тернополь
rudaka
rudaka
infopotok
infopotok
54 года, Киев
indagame
IndaGame Games
34 года, Киев
ellenkaz
ellenkaz
24 года, Киев
voronov
voronov
inner
inner
veyricewatch
Любим Карпец
41 год
sorochan
sorochan
kornellio
Роман Корнилюк
38 лет, Київ
все подписчики
бизнес-аналитик
29 июля 2011, 13:19

Приватовська інтрига

Новина по «Привату» розбудила літню сонливість бізнес тусовки. Інтрига закрутилася. Припущення найрізноманітніші - від тривіальних бізнесових до політично забарвлених - це й не дивно. Занадто «демонізована», майже міфологічна постать Ігора Валерійовича зажди притягувала до себе увагу. Так вийшло і на цей раз. Враховуючи свій статус агента «Привата», як обізвали мене на одному «замовному» сайті, не міг втриматися і я від своїх коментарів!.. Статус зобов’язує!)))

В принципі зовні виглядає як досить стандартна схема підготовки до виходу на IPO -таким шляхом прошла вже не одна українска компанія. До речі, перша «Укрпродукт», мала тільки назву українську , а прописку  кіпрську. 

Але «Приват» і особа Коломойського викликає більше роздумів і припущень, що відбувається насправді. Імідж гравця сформований попередніми активними війнами і перемогами в корпоративних конфліктах наштовхує на різні думки. Взагалі особа Ігоря Валерійовича, який з не багатьох провінційних олігархів, що піднялися до загальнодержавного рівня  без преференції зі сторони влади, як можна умовно назвати київських провладних - не провладних, вони такими завжди були, а провладних, він не приїхав до Київа в обозі Лазаренка, як Ю. Тимошенко, чи завдяки родинним зв’язкам, як Пінчук. Якось так непомітно, воюючи і дружачи між собою дніпропетровська трійка прийшла в Київ як символ дніпропетровської бізнесової хвилі після чиновничої часів Лазаренка. 

Взагалі, це цікава тема, треба буде якось окремо написати!))

Проте повернемось до Коломойського. Прихід в Київ припав на часи «пізнього» Кучми, вже важковаговиком, маючи за собою Дніпропетровську область, з прихильністю влади, амбіціями, колосальним досвідом корпоративних війн і професійною командою. Вміння вижити знадобилося в 2005, коли помаранчева влада вибирала з олігархів кандидатуру на роль українського Ходорковського. І хоча на устах було прізвище Пінчука, судячи по порушеній кримінальній справі та ордеру на арешт на таку роль мабуть була уготована Коломойському. І тільки чудом та завдяки професійності його команди, йому вдалося уникнути арешту. І не просто уникнути, а після «пересидки» в Ізраїлі повернутися й стати одним з близьких до помаранчевої влади, вирішити свої бізнес проблеми й укріпитися в авіації, «Укрнафті», «Укртатнафті» та інших сферах.

Звичайно, що зараз йому не просто. І свідченням цього є активні скупки бізнесу за кордоном, про які час від часу надходить інформація, і те, що до Президента не позвали -це конкретний сигнал, який, я думаю він прекрасно розуміє, та й привіт Колесникову, який висів на ютубі, скасування напрямів польотів, хоча чесно кажучи, «Аеросвіт» набув репутації дорогої, необов’язкової і з мінімальним рівнем комфорту авіакомпанії, як кажуть кусають по трохи!

Звичайно, що «ПриватБанк» є беззаперечній лідер, системний банк в стабільності якого зацікавлені всі. Та й для Коломойского, як кажуть його соратники він більше уже як бренд, ніж бізнес. Тому може це й просто підготовка до IPO, а може початок нової «багатоходівки» на які Ігор Валерійович майстер!!! Подивимось! Час покаже!))

Просмотров: 1990, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 9

+
0
vitacikl
vitacikl
29 июля 2011, 16:00
#
То есть, налицо сложная комбинация. Нужно следить за развитием событий.
+
0
Михаил Непран
Михаил Непран
29 июля 2011, 16:37
#
Следить всегда нужно!
+
0
Igor Vasin
Igor Vasin
29 июля 2011, 16:56
#
Ага. За нами следят. Оттуда :)
+
+16
Михаил Непран
Михаил Непран
29 июля 2011, 17:00
#
Откуда-вопрос интересный! каждый думает о своем!
+
0
StrangeObserver
StrangeObserver
30 июля 2011, 22:56
#
Багатоходівка тут тільки одна.Те що лишається поза-кадром, то більш за все, що напевне все таки його схиляли до того щоб ввійти в долю в банк, чи інший бізнес-це нам зараз не дане знати-а І.В.К. тріпатись не буде, тому що він сам за себе=дах світових євреїв.Для знівелювання ризиків від вступу в долю — багатоходівка.Просто ті що хочуть банального переділу сфери впливу-в даному питанні-замілко плавають.Преференцій зі сторони влади може й не було, але гроші євреїв дозволили йому стати тим хто він є зараз.
+
+6
CEBEP
CEBEP
31 июля 2011, 8:27
#
Да какая многоходовка… Я еще зимой говорил, что Приват пойдет на IPO с 30%, так как создан за счет западного, швейцарского капитала через Кипр… 25-30% это первое условие конечных собственников обычно… Потом со временем в свободное обращение перейдет 70-80% остальное оставят менеджменту…
+
0
vitacikl
vitacikl
1 августа 2011, 15:49
#
То есть, здесь политических мотивов нету; и сравнение ситуации в «Привате» с «финиками» — просто журналистские обобщения?
+
+6
CEBEP
CEBEP
1 августа 2011, 16:01
#
Ну конечно, а как о вашему создавались банковские группы по всему миру? Думаете банки ранга Приват-Аваль могли создать местные аборигены сами? :) Обычная практика запада, ищут людей со связями в Казначействе или в правительстве и на них регистрируют банк… Потом пару кризисов, захват рынка и IPO…
+
0
Михаил Непран
Михаил Непран
1 августа 2011, 17:25
#
Думаю що так!
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться