Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Demchak
Руслан Демчак
Зарегистрирован:
19 августа 2011

Последний раз был на сайте:
11 октября 2023 в 21:15
Подписчики (36):
buratinko
buratinko
Украина
71529233
Sanuxa Gogoman
vista1
vista1
himik23
himik23
olexch
Александр Чернов
41 год
Nline
Nline
AndreyM
Andrey M
45 лет, Киев
elvalery
elvalery
Киев
romava
romava
khortiza7777
khortiza7777
55 лет
Aristarkh
Aristarkh
Мироновка
anzevs
Влад Великолепный
Киев
все подписчики
Народний депутат Верховної Ради України VIII скликання
2 марта 2012, 19:49

Букмекерам повернуть азарт

Вперше з червня 2009 року, коли заборонили всі азартні ігри в Україні, букмекери отримали шанс легально повернутися у свій бізнес.15 лютого в парламенті зареєстрували законопроект №10053, яким пропонується викреслити букмекерство із закону «Про заборону грального бізнесу в Україні».

Автори законопроекту підкреслюють: букмекерська діяльність принципово відрізняється від азартних ігор, оскільки виграш в ній залежить не від випадку. Парі – букмекерська ставка – це інтелектуальне змагання по прогнозу результатів незалежних подій. Посилаючись на досвід країн ЄС, депутати вказують на можливість легального існування тоталізаторів навіть у країнах де азартні ігри теж заборонені.

Зручним приводом для переходу цього бізнесу із нелегального положення в інтернеті на цілком законні засади в реалі зазначено наближення європейського футбольного чемпіонату. Мовляв, вболівальники повинні мати змогу зробити ставки на улюблену команду. А щоб їхні гроші як слід наповнювали бюджет, пропонується щоб ліцензуванням діяльності букмекерів займалося Міністерство фінансів. Ліцензію на 5 років пропонується видавати лише юрособам, які не будуть вести будь яку іншу діяльність. Вимоги до уставного капіталу – 5 млн грн. і ще на таку ж суму компанія повинна мати активи впродовж всього строку дії ліцензії. Основні надходження до бюджету становитимуть кошти від продажу ліцензій. Що в умовах роботи підприємства із готівкою має свій сенс в українських реаліях.

Можливо з часом влада, яка демонструє прагматизм у питаннях наповнення бюджету, реалізує ідею створення окремого державного органу, який буде курувати всі без винятку види фінансових операцій, пов’язаних із гральним бізнесом. Звісно після законодавчого врегулювання діяльності таких суб’єктів та зняття заборони на роботу галузі, яка до 2009 р. мала річний оборот не менше, ніж $1,5 млрд.

Просмотров: 1366, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 1

+
0
gricyk5
gricyk5
4 марта 2012, 12:47
#
Еще одна поправочка «под себя».Лучше установить стоимость лицензии 1 или 2 миллиарда…
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться