Минфин - Курсы валют Украины

Установить
VictorS
Зарегистрирован:
14 ноября 2012

Последний раз был на сайте:
10 апреля 2024 в 18:52
Подписчики (482):
squeez
squeez
kingcity
kingcity
53 года, Львів
Secsott
Secsott
044blog
044blog
36 лет, Киев
norma3
norma3
987
987
83897534
Dmitriy Pankov
Odessa/Yuzhny
Pawa13
Pawa13
naf422
naf422
KIA47
KIA47
uliymua
uliymua
meag
meag
50 лет, Вараш
все подписчики
VictorS — Я вернусь
14 сентября 2017, 15:13

Донбас — 15 тис. квадратних кілометрів солоних боліт, із зруйнованими трубопроводами, шосе і залізницями, неможливістю капітального будівництва і майже повною відсутністю власних джерел питної води

Як «зовнішнє управління» поклало шахти та екологію в «Л-ДНР»

Росії вдалося зробити те, що не під силу було нікому.

Ані перебудові останніх років СРСР, ані кризі 90-х, ані «бандерівській» українській владі це не вдалося. Усього за три роки окупації Донбасу російські «визволителі» остаточно вбили промисловість цього регіону.

Останній удар було нанесено протягом усього чотирьох місяців — з 1 березня, коли окупаційна влада «ЛНР» і «ДНР» ввела «зовнішнє управління» на підприємствах з українською юрисдикцією. До цього моменту населення багатьох міст і селищ, особливо віддалених від лінії фронту, взагалі не помітило змін, адже шахтарі та металурги так само отримували зарплату у гривнях.

Тепер, власне, відбулося те, про що попереджали ще у 2014 році проукраїнські жителі Донбасу, українські ЗМІ та експерти — підприємства, відрізані від України, втратили легітимність на міжнародному ринку і, як наслідок, втратили ринки збуту. Тепер вони нікому не потрібні, навіть Росії.

Так очікувано зруйнувався міф про те, що Донбас може сам себе прогодувати.

Найсмішніше спостерігати за реакцією на це колаборантів. Один з них — колишній український СБУшник Олександр Ходаковський — дуже обурений ситуацією.

«Скажіть мені, хто ці люди, які так прагнуть покласти Донбас?» — запитує він.

І справді, «а кто ето сдєлал?»

Хто ці «асвабадітєлі», які у 2014 році захопили владу в Донецьку? Хто брехав про самодостатність Донбасу, який годує усю Україну?

Російська інформагенція ІА REGNUM повідомляє, що з 1 липня 2017 року, «міністерство вугілля і енергетики „ДНР“ переводить підприємства вугільної галузі на дводенний робочий тиждень.

З 1 липня 2017 року всі підприємства ДП „Торезантрацит“ (в нього входять підприємства „Шахтарськантрацит“) і „Сніжнеантрацит“ переходять на дводенний робочий тиждень. Це шахти — »Лутугине«, «Прогрес», »Іловайська«, «Шахта Глибока», «Ударник», «Зоря», Центральна збагачувальна фабрика та інші», — розповіли в «Торезантрациті».

Зарплати робітників різко впадуть: «Тепер у нас вийде вісім виходів, замість 20 за місяць. Зарплати уріжуть більш ніж в два рази».

Більше того, 15 червня «ДНР» повністю зупинила роботу найбільшого вугільного підприємства — шахту «Комсомолець Донбасу» (Кіровське): «З 15 червня на „Комсомольці Донбасу“ до кінця місяця всі робочі відправлені в безкоштовні відпустки»

Джерело в прес-службі міністерства вугілля і енергетики «ДНР» підтвердило російському виданню «критичне становище у вугільній галузі республіки»: «Склади вугілля забиті. Немає ринку збуту. Вугілля нікуди поставляти». Там не змогли назвати терміни можливого вирішення ситуації у вугільній галузі: «Коли ситуація вирішиться ніхто не говорить, ніхто нічого не знає».

Ще у квітні гірники шахти імені Засядька, на якій окупаційна «влада» ввела «зовнішнє управління», відправлені в неоплачувану відпустку. У безкоштовну відпустку також відправили і шахтарів з іншого донецької шахти — їм. Скочинського.

Ситуація на горлівському підприємстві бізнесмена Дмитра Фірташа «Стирол» взагалі патова. Там усіх так звільнили від бандерівців, що замість зарплати видають робітникам дешеві продуктові набори.

А представники «ДНР» ще й на цьому піаряться. Ось Денис Пушилін позує під час вручення пакетів з печивом і макаронами.

У «братній республіці» ситуація така сама. Окупаційна влада закриває 11 шахт на підконтрольній «ЛНР» території Луганської області.

Зокрема повідомляється, що таке розпорядження прийшло на шахту «Ломоватська» — вугледобувне підприємство в місті Брянка. За часів України шахта входила в ДП «Первомайськвугілля».

А на шахті «Довжанська-Капітальна» на окупованій Луганщині замість того, аби видати шахтарям заборговані гроші, відкрили фотовиставку про «нє забудєм, нє простім».

Алчевський меткомбінат та коксохім давно зупинилися, а зарплату там не бачили з лютого.

Адміністрація з управління ПАТ «Стахановський вагонобудівний завод» та первинна профспілкова організація підприємства, мабуть, навіть заздрять працівникам «Стиролу». Їм хоча б дісталися продукти, а робітникам цього заводу взагалі нічого.

От профссоюз і просить федерацію профсоюзів «ЛНР» розглянути можливість виділення продуктових наборів в кількості 1545 штук для працівників заводу, які залишилися без засобів на існування.

У ХХІ столітті люди просять прислати їм їжу!

На завершення усіх цих наслідків «звільнення від хунти» — смертельний бонус, який вплине не тільки на увесь Донбас, але і на усю Україну та західні і північні райони Росії.

У Єнакієвому закриті шахти Полтавська та Єнакієвська підтопилися так, що вода з них по перетокам перетікає на шахту «Юнком». Як відомо, на цій шахті 16 вересня 1979 року радянська влада вчинила підземний ядерний вибух потужністю 0,3 кт в тротиловому еквіваленті на глибині 903 метрів. Мета вибуху — зниження напруги в гірському масиві, що в кінцевому рахунку повинно було підвищити безпеку відпрацювання вугільних пластів.

Цю мету досягнено не було, а наслідки, як зрозуміло, фатальні. Цей вибух отримав назву «об'єкт Кліваж». Точні дані про величину заряду і глибину його закладення залишаються секретними.

Якщо вода з підтоплених шахт досягне об'єкту «Кліваж» непереливки буде усім і це розуміють мешканці міста Южнокомунарськ окупованої Донецької області, де відбулися збори громадян.

Керівник ініціативної групи мешканців, який не назвав свого імені, зазначив, що Єнакієвська та Полтавська шахта підтопилися так, що вода з них по перетокам перетікає на «Юнком».

«І через 2-3 місяці ми вже не зможемо нашими насосами її зупинити… Вода буде підніматися 9 місяців до відмітки 400, потім буде вище підніматися. І поверхневими насосами її не викачаєш. що там з цією водою — невідомо, наскільки вона заражена радіацією, але коли вода з шахти вийде на поверхню заражене буде усе, річка Біла заразить Булавінку, Булавінка — Донець, Донець — Дніпро, а Дніпро вже і Чорне море», — сказав він.

Раніше Газета.ру навела думку «низки експертів — інженерів, гірників і екологів», що в середньостроковій перспективі «Донбас з високою часткою ймовірності стане зоною техногенного лиха».

«Це буде 15 тис. квадратних кілометрів солоних боліт, із зруйнованими трубопроводами, шосе і залізницями, неможливістю капітального будівництва і майже повною відсутністю власних джерел питної води. Процес деградації буде супроводжуватися десятками локальних гідроударів, еквівалентних землетрусам в 3-4 бали, що тягнуть за собою руйнування комунікацій і будівель. При цьому справа може не обмежитися територією „Л-ДНР“ — існують серйозні транскордонні ризики для південного регіону Росії з центром у Ростові-на-Дону і спільного з Україною Азовського моря», — пише видання.

Воно вказує, що причина в неконтрольованому процесі зупинки вугільних шахт.

«В останні роки водовідлив (відкачка води) на виробках в Донбасі сильно скоротився, що привело до повсюдного підйому шахтних вод і затоплення нижніх гірських горизонтів. Брудна шахтна вода з великою кількістю солей вже зараз робить непридатними для пиття більшість резервних джерел води в області, а також надходить в Сіверський Донець», — пише газета.

У статті вказується на те, що у результаті просідання грунту під землю у шахтні виробки можуть провалитися бахатоповерхівки та інфраструктура міст.

«Крім просідання грунту і руйнування інфраструктури підйом шахтної води несе з собою інші — більш важкі ризики. Донбас виробляв до 80% токсичних відходів України, в ньому розташовується 4000 шкідливих технологічних виробництв. На території басейну знаходяться 1350 териконів, з яких 350 зараз горять. Під кожним з них ґрунтові води забруднені, і при підйомі шахтних вод ці ділянки стануть додатковим джерелом забруднення річок», — нагадує газета.

Це видання, яке, як і інші російські ЗМІ, радо роздмухувала тему «київської хунти», яка «бомбить мирних ополченців», тепер занепокоєне станом екології на Донбасі, адже це відлуння 2014 року у якості радіації і токсичних речовин дуже швидко дійде до російських областей. Саме час буде сказати: Спасібо, Россія!

Просмотров: 376, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 2

+
+59
VictorS
VictorS
14 сентября 2017, 15:35
#
Очевидно, що ні Росії ні Україні ці болота будуть непотрібні. Скоріше за все обидві країни відгородяться від цього регіону ровами і кинуть їх напризволяще. Доля любить злі жарти. Бої затихнуть і регіон буде тихо помирати. Ну що ж, так і хочеться сказати: ви самі цього хотіли, то ж їжте хоть подавіться.
+
+15
zaNOza :)
zaNOza :)
14 сентября 2017, 22:04
#
З язика зняли… я так кажу три роки, море жалко
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться