Минфин - Курсы валют Украины

Установить
VictorS
Зарегистрирован:
14 ноября 2012

Последний раз был на сайте:
10 апреля 2024 в 18:52
Подписчики (482):
squeez
squeez
kingcity
kingcity
53 года, Львів
Secsott
Secsott
044blog
044blog
36 лет, Киев
norma3
norma3
987
987
83897534
Dmitriy Pankov
Odessa/Yuzhny
Pawa13
Pawa13
naf422
naf422
KIA47
KIA47
uliymua
uliymua
meag
meag
50 лет, Вараш
все подписчики
VictorS — Я вернусь
8 февраля 2017, 11:13

Свято під час чуми

Віктор Пинзеник1 год·КОМУ КОРІНЦІ, А КОМУ ГИЧКА.Черговий крок до посилення соціальної нерівності збираються зробити цього тижня у парламенті. Йдеться про проект закону «Про Конституційний Суд України». Ні, я не зачіпаю судові аспекти чи аспекти захисту від посягань на конституційний лад України. Хочу привернути увагу до соціальних питань закону.Проект закону «Про Конституційний Суд України» передбачає новий небачений досі в Україні стандарт оплати праці: 384 тис грн. на місяць для судді та 420 тис. для Голови Конституційного Суду, плюс 20 тис. грн. (у розрахунку на місяць) виплат до відпустки.
Складові такої зарплати судді:Посадовий оклад – 240 тис. грн. (75 мінімальних зарплат)Надбавка за стаж — (максимум 40%) 96 тис. грн.Надбавка за вчений ступінь (максимум 20%) 48 тис. грн.Всього 348 тис. грн.У Голови КС є ще надбавка а розмірі 15%, а тому його зарплата сягає 420 тис. грн.Не забули і про пенсію, яку «сором’язливо» назвали довічним грошовим утриманням. Вона складає 80% зарплати або якихось 307 тис. грн. на місяць, а в Голови – 336 тис. грн. Зазначу, що такий розмір рівнозначний пенсії 300 пенсіонерів (у мінімальному розмірі). А надбавка для судді КС за науковий ступінь доктора наук (48 тис. грн. на місяць) у 6 разів перевищує зарплату професора.Зарплатами і пенсіями не обмежилися. Додали ще компенсацію витрат за оренду житла, за використання особистого транспорту для службових потреб.Я не піднімав би питання, якби йшлося про зарплату в приватному секторі, який робить виплати із зароблених доходів. Але в даному випадку йдеться про виплати, що робляться з бюджету, із сплачуваних нами податків.

Знаю часто вживаний аргумент для таких рішень. Але я не закликаю платити суддям на рівні мінімальної зарплати чи прожиткового мінімуму. Хочу акцентувати увагу на іншому: має бути розумний та допустимий діапазон в оплаті праці. НЕ МОЖЕ ЗАРПЛАТА ЖОДНОГО ДЕРЖАВНОГО ЧИНОВНИКА У 85 РАЗІВ ПЕРЕВИЩУВАТИ СЕРЕДНЮ ЗАРПЛАТУ В КРАЇНІ (за 2016 р. середньомісячна зарплата складає 5,2 тис. грн. на місяць). І НЕ МОЖЕ ОПЛАТА ПРАЦІ БУТИ ВІДІРВАНОЮ ВІД СТАНУ ЕКОНОМІКИ, ОБСЯГ ЯКОЇ МИНУЛОГО РОКУ СКЛАВ ВСЬОГО 55 ТИС. ГРН. НА ЛЮДИНУ В РІК (4,6 ТИС. ГРН. НА ОСОБУ В МІСЯЦЬ). Бо тоді при 300-тисячних зарплатах одним дістануться корінці, іншим – гичка. Хоча… іншим за таких рішень не залишиться і гички.

Просмотров: 835, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 56

+
+28
fromOdessa
fromOdessa
8 февраля 2017, 11:30
#
Да подумаешь там 14к баксов в месяц — так и на новый Майбах не накопить.
+
+74
Андрей Иванов
Андрей Иванов
8 февраля 2017, 11:33
#
Так Вы ж и Ваши побратимы голосовали за этот закон. На кого теперь пеняете? У нас под предлогом коррупции в Нафтогазе и Укргаздобыче поставили на колени 45 млн. человек. При этом решения в этих компаниях принимает 20 — 30 человек. Не проще ли пару раз расстрелять этих ребят и дать спокойно жить остальным 45 млн.? А по судьям я так понимаю еще будет антикоррупционный суд и какие у них будут зарплаты?
+
+11
Elena1997
Elena1997
8 февраля 2017, 12:09
#
Потом антикоррупционный апеляционный суд, потом антикоррупционный верховный суд, потом антикоррупционная исполнительная служба — сколько еще работы :)
+
+53
ballistic
ballistic
8 февраля 2017, 12:04
#
Судді КС розглядають справи на мільйони і мільярди гривень, отримучи зараз ~$1000 зарплати і погрози мільярдерів.
Чесний професіонал не піде працювати на таку позицію з такими умовами. Саме тому й маємо всі останні 25 років «одним дістануться корінці, іншим – гичка».

«420 тис. для Голови Конституційного Суду»
— для пересічного ця сума фантастична, але ці $15 тис. — це менше, ніж ЗАРАЗ судді отримують хабарів і кратно менше, ніж держава втрачає на корупційних рішеннях.

Щоб не було корупції на ВИСОКИХ державних посадах, НЕОБХІДНОЮ умовою є ринкова зарплата (на рівні компенсації топів комерційних структур).

Якщо якийсь політик розказує, що його команді достатньо пару тисяч баксів зарплати кожному, щоб чесно керувати країною — то він або ідіот, або популіст (корупціонер). На жаль совкова частина народу в таке вірить, голосує, а потім зітхає, звідки ж беруться ці корупціонери.
+
+118
Artur911
Artur911
8 февраля 2017, 14:30
#
Ballistic Бу-га-га.А как на счет работать и жить по закону? вы заранее предполагаете, что судья будет красть.А чтобы он не крал- давайте ему дадим з/п в 14К $, типа откупимся с надеждой что он станет честным.Всем чинушам так повышать будем? А кто выбирать и принимать их на работу будет, тому сколько платить? А может проще переделать соц.договор общества и власти и жить по закону: вы не будете красть, а мы тогда будем честно платить налоги? Ах, да для этого нужно доверять друг другу.
+
+15
ballistic
ballistic
8 февраля 2017, 14:41
#
Artur911, Ваше «бугага» мабуть заважає Вам зрозуміти життєві істини.

Подумайте не поспішаючи, який сенс чесному професіоналу йти працювати на державну посаду, де він буде отримувати погрози за свою чесність і при цьому отримувати «по закону» менше 1/5 від суми, яку він може заробляти в комерційному бізнесі?

Чи будете розповідати, що професіоналізм для державної посади — це не обов'язкова вимога, тому суддею КС можна призначити будь-яку чесну кухарку чи студента ч̶и̶ ̶н̶а̶в̶і̶т̶ь̶ ̶з̶а̶в̶г̶а̶р̶а?
+
+72
Андрей Иванов
Андрей Иванов
8 февраля 2017, 14:53
#
Интересно скольким профессионалам в бизнесе платят 14 тыс долл в месяц? В бизнесе можно как заработать так и потерять всё, а тут одни преференции, беспроигрышная лотерее за счет всех остальных. Как Вы думаете сколько платят профессионалам на Донбассе, где высокая вероятность потерять жизнь, здоровье — максимум 500 долларов.
+
+15
ballistic
ballistic
8 февраля 2017, 15:12
#
Поцікавтесь, скільки заробляють топи і старші менеджери великих корпорацій.

А Українська Армія в умовах війни тримається на патріотах, тому там компенсація не головне. Але це стосується лише армійських низів.
Генералітет та високі командири — всі корумповані, і шансів, що вони перестануть красти не буде доти, доки їхня зарплата буде смішною.
+
+55
Elena1997
Elena1997
8 февраля 2017, 19:30
#
ТОПы зарабатывают только с прибыли. И этот заработок — это процент. Оклады маленькие. Это и есть мотивация. А не наоборот — никто ТОПу заранее не даст 14 тыс долл оклада с надеждой, что он их «отработает» по результату через год-два. Утром стулья- в обед деньги. Не наоборот. А не нравится — ТОПов на рынке нынче :) хоть соли :) как и судей.
+
+15
ballistic
ballistic
8 февраля 2017, 20:21
#
«ТОПы зарабатывают только с прибыли»
— це вже буде якийсь мерчендайзер, а не топ. :)

З такою логікою, якщо контора в кризі і топ зміг ефективно реорганізувати бізнес, але прибуток не показав, то він нічого не отримає.
Насправді умови узгоджуються і прописуються в контракті.
Зазвичай це фіксована сума компенсації + премія за досягнення обумовлених критеріїв. Погугліть зарплатні дослідження Форбс, якщо не в курсі.
+
+7
Elena1997
Elena1997
9 февраля 2017, 7:30
#
Слово «прибыль» в зависимости от направления работы ТОПа, можно заменить любым другим словом, в итоге это будет «эффективность», измеряемая конкретными цифрами или действиями. И в любом случае направлена на получение прибыли компанией- прямо или опосредовано через выполнение работы этого ТОПа.
Компенсации, обеспечение услочий рабочего места (связь, транспорт), медицинская страховка — это мы не обсуждаем. Только премия (бонус) по результату работы. Вот она-то, премия, и есть основным мотивирующим фактором. А за отработанные часы — ставка, компенсации и прочие плюшки :)
+
+61
Artur911
Artur911
8 февраля 2017, 15:41
#
Ваше «бугага» мабуть заважає Вам зрозуміти життєві істини. Даже так? Вы предлагаете откупиться = дать от имени государства взятку (ежемесячную ввиде з/п) как залог того, что чинуша будет все делать по закону? Извините, но мои жизненные истины этого не приемлют.В нормальной стране средством от корупции всегда считалось неотвратимость наказания.Почитайте внимательно вот это: каждый взяточник знает, что его никогда не посадят и что он всегда откупится.а значит просто надо бОльше украсть, чтобы хватило и себе и на взятку.И з/п тут до одного места.Если привыкли красть и жить на миллионы, то ваши 10К долларов до одного места.Только прилюдная посадка одиозных чинуш и промывка всем мозгов, что наказание неотвратимо, заставит работать по закону даже на 2,3,5 минималок.Меньше слушайте «выпускника оксфорда, а теперь главу нафтогаза», что он меньше чем на 1 млн. грн честно работать не согласен.Думать надо своей головой, а не телевизором.
+
+15
ballistic
ballistic
8 февраля 2017, 17:03
#
«И з/п тут до одного места»
— Ваша позиція зрозуміла.

З такою логікою краще взагалі відмінити зарплати держпосадовцям — бо який сенс їх платити, коли вони вкрадуть набагато більше. А красти вони будуть (згідно Вашим переконанням) в будь-якому випадку.
+
+47
Artur911
Artur911
8 февраля 2017, 15:51
#
Чи будете розповідати, що професіоналізм для державної посади — це не обов'язкова вимога, тому суддею КС можна призначити будь-яку чесну кухарку чи студента ч̶и̶ ̶н̶а̶в̶і̶т̶ь̶ ̶з̶а̶в̶г̶а̶р̶а Какой профессоинализм? Туда идут зарабатывать.Знаете сколько стоит входной билет на должность? И его надо отбить.Почитайте какие чудные решения принимаются теми же судьями.Весь профессоинализм работает в направлении принятия нужного решения.Вот тут включаются все знания, как обставить дело так, чтобы обвиняемый стал невиновным.Посмотрите на деградацию милиции-а все потому, что с утра до вечера занимаются комерцией и забыли-отвыкли как надо работать профессионально.
+
+15
ballistic
ballistic
8 февраля 2017, 17:06
#
«Туда идут зарабатывать»
— тоді до Вас таке питання — хто чи що може заставити «жить по закону» держслужбовців, які всі поголовно крадуть?
+
+62
Artur911
Artur911
8 февраля 2017, 17:18
#
Тоді до Вас таке питання — хто чи що може заставити «жить по закону» держслужбовців, які всі поголовно крадуть? Я же уже написал — прилюдно посадить тех, о посадке которых даже нельзя было и подумать раньше.Тогда остальные поймут, что нет неприкосновенных и любая взятка наказуема.Сейчас только страх покарання может остановить.Тогда не будет работать это :«надо ще більше вкрасти, щоб було чим відкупатися»Отсюда можно начать и процесс постепенного доверия власти- «наверху перестали красти».Тогда и внизу может начнут жить по закону и платить налоги.Когда обычный ФОПовец не уверен, что его налоги не украдет какой-то чинуша, то у него все меньше желания платить эти налоги.Это логично.Но то, что сейчас делают -это путь в никуда: одним -тарифы-цены-налоги-штрафы, а себе любимым — з/п на уровне Европы.
+
+15
ballistic
ballistic
8 февраля 2017, 19:29
#
Ви не відповіли ХТО ж їх посадить?

Прокурор, який сам бере хабарі, бо заробляє менше $1000?
Чи політик-популіст, що вірно обіцяє служити народу задешево?
+
0
Elena1997
Elena1997
9 февраля 2017, 10:21
#
А почему прокурор берет хабар? Не потому-ли, что должность областного прокурора, к примеру, стОит четверть миллиона долларов? И так далее по вертикали.
+
+15
ballistic
ballistic
9 февраля 2017, 11:02
#
Головне питання залишається відкритим — як розірвати це порочне коло? Чому саджають не тих?
+
0
brigadirius
brigadirius
9 февраля 2017, 13:20
#
Коло не може розірвати людина, яка сама в цьому колі. Вся наша політична тусовка корумпована. Навіть якщо б президент захотів викорінити корупцію, то йому прийшлося б пересаджати майже всіх своїх друзів і по бізнесу і по партії.
Вихода бачу два, хоча обоє нереальні. Перший: обрання президентом людини абсолютно не пов'язаної з корупційними схемами. Другий: встановлення комбатанівської диктатури.
+
+15
ballistic
ballistic
9 февраля 2017, 13:32
#
Перший варіант — навіть якщо призначити незалежного чесного президента, цього теж може виявитися недостатньо, бо президента «танцює» свита.
Другий варіант теж має вади — комбати погані політики, швидко програють боротьбу за електорат. І диктатура — це теж спокуса навіть для найкращих з нас.

Можна намалювати декілька ідеальних кейсів, як очистити владу, але головна проблема — це реалізація.

Моя особиста думка — потрібно робити поступові, але реальні системні кроки. І таким необхідним кроком вважаю високу ринкову компенсацію суддям. Хоча звісно це лише маленький крок і потрібно ще зробити багато інших.
+
0
brigadirius
brigadirius
9 февраля 2017, 13:51
#
Нажаль останнім часом я не маю натхнення та часу писати в блогах великі тексти. Почитую зараз всесвітню історію. Все що зараз відбувається в Україні і світі має свої аналоги ще з середньовіччя та епохи відродження. І Майдан, і революції і агрессія Россії та інших країн, і боротьба за незалежність, і економічні кризи разом з збільшенням податків і зростанням бюрократичного аппарату. Все це в світі проходило сотні разів. Тільки от чомусь мало хто робить з історії висновки.
+
+15
ballistic
ballistic
9 февраля 2017, 14:42
#
Так, у нас, у людей погана пам'ять, тому історія повторюється.

В такому разі нагадайте, що нас чекає, згідно минулих аналогів? Може хтось роздуплиться і це зменшить тяжкість прийдешньої кари?
:)
+
+15
brigadirius
brigadirius
9 февраля 2017, 14:54
#
Достеменно знає що нас чекає тільки Бог та пророки (і то я в цьому не зовсім певен). Можливі варіанти непогано описані на ресурсі «Хвиля». А що до аналогів, то просто беріть в руки історичні книжки і вперед. Світ навколо не чорний і не білий, він різнокольоровий. Аналогічно і кожна подія не буває повністю негативною або позитивною. Інь і Ян дві сторони буття. Без руйнування не можливе створення. :)
+
+15
ballistic
ballistic
9 февраля 2017, 15:00
#
Отак завжди!
Хотів було списати хоч якийсь висновок, щоб самому не робити домашнє завдання з історії. А тут сама філософія, по якій у мене самого тверда п'ятірка.
:)
+
+29
Сергей Турченко
Сергей Турченко
8 февраля 2017, 15:29
#
Там де плюшки там і відповідальність має бути. Колись в кінці нульових будучи студентом стояв я на одному з мітингів. Поряд проїзджала газелька яка через гучномовець казала Стипендіїї студентам 1000 грн (на той час стипендія була 120-140грн). Один з моїх колег сказав. Якби такі стипендії були я б вчився а не на мітингу стояв. Пройшло 2 роки і стипендії підняли до 680 грн. Колега так і не почав вчитись а продовжував годити «підробляти» бо гроші зайвими не бувають.

Яка відповідальність недобросовістного судді? Внесення застави 1-2 млн. так при такій оплаті він заставу за 4-5 міс назбирає.
+
+15
ballistic
ballistic
8 февраля 2017, 16:53
#
«Яка відповідальність недобросовістного судді?»
— відповідальність має бути і це окрема тема.

Але яка відповідальність може бути зі сторожа, якого за 1 гривню найняли охороняти склад?
+
+104
Artur911
Artur911
8 февраля 2017, 17:07
#
Але яка відповідальність може бути зі сторожа, якого за 1 гривню найняли охороняти склад? Не ведитесь вы на все обьяснения их важности, мол какие они профи с оксфордами.В Европах судьи получают соизмеримо всем остальным и никто не крадет.Значит все дело не в сумме з/п.Там в головах отложилось, что красть нельзя.Нам начать надо сначало от «красть нельзя.потому что неизбежно покарают», а потом когда это отложится в мозгах- «красть нельзя.потому что это зло и никто вокруг не крадет, так не принято всем обществом».Не в з/п дело -это очередная лапша народу.
+
+15
ballistic
ballistic
8 февраля 2017, 20:09
#
«В Европах судьи получают соизмеримо всем остальным и никто не крадет»
— погуглив — тут Ви помиляєтесь.
В країнах, де найкраще справи з дотриманням закону звичайний суддя отримує в 5 раз більше пересічних, а головний суддя — вдвічі більше, ніж пропонується нашим законопроектом.
+
+18
Artur911
Artur911
8 февраля 2017, 20:43
#
В країнах, де найкраще справи з дотриманням закону звичайний суддя отримує в 5 раз більше пересічних, А нам предлагают в 100 раз + пожизненное содержание на пенсии, которая тоже будет в 100 раз больше пенсии пересичного.И кого вы собираетесь задобрить-купить? Систему, которая привыкла так работать и по-другому себе это не представляет? Да что там работать, привыкли так жить.Только страх.В Китае за взятки в особо крупных — расстрел.
+
+30
ballistic
ballistic
8 февраля 2017, 21:05
#
«+ пожизненное содержание на пенсии»
— не впевнений, але це мабуть світова практика.

«нам предлагают в 100 раз»
— не в 100, а 90.
І не від середньої, а від мінімальної.
І ще треба додати, що у нас офіційна зп значно нижча за реальну, що виплачується.

Але погоджусь, що формулювання «90 окладів мінімальної зп» — це занадто. Я за те, що судді вже зараз отримували європейську зп, але коли мінімалка почне рости, то суддям не піднімати пропорційно, бо в них уже буде достатній рівень.

І це ж ще законопроект, тому може ще змінять.
+
0
AndersonGH
AndersonGH
9 февраля 2017, 9:46
#
«І це ж ще законопроект, тому може ще змінять»

400 тысяч зачеркнут.
И сверху напишут 1 000 000!
+
0
ballistic
ballistic
9 февраля 2017, 10:46
#
Доведено, що песимізм вкорочує тривалість життя.
+
+12
Elena1997
Elena1997
9 февраля 2017, 11:36
#
А бездумный оптмизм вообще обрывает ее скоропостижно ) Можно с оптимизмом думать, что несущийся грузовик успеет затормозить, а можно с пессимизмом, считая, что он не успеет затормозить, уйти с его дороги и быть живым :)
+
0
ballistic
ballistic
9 февраля 2017, 13:02
#
Я за розумний оптимізм, тобто давати кращим можливостям шанс, але реально оцінювати ризики.

А оце «сверху напишут 1 000 000!» якраз приклад бездумного песимізму «все погано і буде ще гірше». Коли таке постійно повторювати, то наше безсвідоме приймає це за базову установку і включає механізм самоліквідації.
+
0
Elena1997
Elena1997
9 февраля 2017, 15:12
#
Кто-то с пессимизмом купил по 13 и «пожалел», а кто-то с оптимизмом обесценил свои гривны в двое-трое. И ладно бы тетя Валерия и Ко держали сами сбережения в гривне :) Думаю, отсюда и взялось «пессимистичное» ( а на мой взгляд реалистичное) предположение про 1000000
ПС Только прошу вас, не пишите, что это «пессимисты» виноваты в разгоне курса и обесценивании гривны :)
+
0
ballistic
ballistic
9 февраля 2017, 16:16
#
Викручуватись Ви гарно умієте. Зачьот. :)

Сподіваюсь в житті Ви не такий безпробудний песиміст, як мені тут щойно доводили. :)
+
0
Index
Index
9 февраля 2017, 16:23
#
Оптимист, это плохо проинформированный пессимист.
+
0
ballistic
ballistic
9 февраля 2017, 17:04
#
Все не так погано, як здається. Все набагато гірше. :)
+
0
Index
Index
9 февраля 2017, 17:11
#
Да, и никогда не бывает так плохо, чтобы не стало еще хуже (с). Законы Мерфи.
+
+32
SergikS
SergikS
9 февраля 2017, 10:10
#
Думаю, что фото по ссылке даст ответ на многие вопросы…
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=977477795687150&set=gm.1095225017266504&type=3&theater
+
0
Elena1997
Elena1997
9 февраля 2017, 10:22
#
Кратко и доходчиво :) Люто плюсую!
+
0
ballistic
ballistic
9 февраля 2017, 10:58
#
Сергію, дякую за приклад.

3200 євро — це ж майже 100 тис. грн на місяць!
У нас знайдеться немало совків, які будуть кричати, що це астрономічна сума, яка в 30 (!!!) раз більше мінімальної зарплати.
+
+22
SergikS
SergikS
9 февраля 2017, 11:12
#
Тут корректнее смотреть на соотношение зарплаты антикоррупционного чиновника с минималкой в Румынии (или средней зарплаты по Румынии) и исходя из этого соотношения выходить на аналогичную зарплату в Украине, отталкиваясь от нашей минималки (ср.зарплаты).
В Румынии минималка 217 долларов. 3200евро*1,1(долл/евро)/217долл=16,22*3200грн.=51910 грн. — где-то так получается.
+
+15
ballistic
ballistic
9 февраля 2017, 11:32
#
В цьому є сенс, щоб була кореляція зарплат посадовців від мінімалки.

Але мінімалка у нас зараз занижена, бо криза та війна. А позиції суддів КС — це критично важливі позиції для держави.
Тому вважаю розумним зараз платити підвищену зп судям, але з умовою, що будуть залучені чесні професіонали.
+
+26
SergikS
SergikS
9 февраля 2017, 11:57
#
Профессионалы. Да еще и честные.
Знаете, я всю свою жизнь, где бы я ни был, работал по принципу «я мзду не беру — мне за державу обидно». Так же я живу и работаю сейчас. До недавнего времени я свято верил, что коллектив, в котором я проработал без малого 13 лет до осени 2015 года был эталоном честности, порядочности и наивысшего профессионализма — мы были лучшие в стране среди коллег. Я гордился тем, что работаю вместе и под руководством этих людей. Но недавно абсолютно случайно я узнал много нового о тех, в окружении кого я проработал эти тринадцать счастливых по моему мнению лет. И мой мир рухнул. Честность и порядочность многих — для меня их теперь нет и никогда уже не будет. И эти люди для меня больше не существуют. От слова «совсем». Вот такая вот история из моей жизни о честности и порядочности…
+
+15
ballistic
ballistic
9 февраля 2017, 13:15
#
«И мой мир рухнул.»
— це пояснює давлячу гнітючість Ваших коментарів.

Якщо життя дало Вам такий урок, значить Ви це можете винести і це Вам потрібно було. Але помилкою буде залишатись в «розчарованому» стані і перестати будь-кому вірити.
Без віри в краще хороші зміни не прийдуть, а навіть якщо і прийдуть, то недовіра не дозволить їх розгледіти. І все життя буде безпробудно похмурим — то який сенс в такому існуванні?

Шукайте гарне в людях і давайте цьому гарному шанс не боячись помилитися — і рано чи пізно життя Вам покаже це гарне, в якому Ви не будете сумніватися.

Соррі за моральне занудство, шось мене пробило. :)
А може й Ви щось корисне побачите…
+
+70
brigadirius
brigadirius
9 февраля 2017, 13:26
#
«В ході слідства головне не вийти на самих себе» — вичерпна характеристика нашої правоохоронної системи.
+
+40
Artur911
Artur911
9 февраля 2017, 10:29
#
ballistic«нам предлагают в 100 раз», не в 100, а 90.
Вы прикалываетесь? Тогда зайду с другой стороны: Как думаете, сколько будет желающих на должность с з/п 400К грн? Будет ли дорожить своим местом, с такой з/п, чиновник? Так вот, когда ему сверху скажут, что надо сделать не по закону, а «как порешали» или -уволен, то что он выберет? Ко всему прочему, разделение общества на нищих и касту небожителей с европ. з/п, явно не добавит доверия к системе.
+
+15
ballistic
ballistic
9 февраля 2017, 10:56
#
Якась дивна у Вас логіка.
У кого більше спокуса для виконання корупційного наказу — у чесного професіонала, що отримує пристойну зп чи у посередньої особистості, що отримує смішну компенсацію?
+
+11
Artur911
Artur911
9 февраля 2017, 12:21
#
ballistic Логика как раз у вас дивна: стоит только повысить з/п до небес и чиновник сразу станет честным и профессиональным.Вам тут уже привели несколько примеров того, что это не будет работать.Но вы похоже не хотите выходить из своих хотелок.Если бы все было так просто: поднял всем чинушам з/п — и завтра корупция исчезла, то давно так бы уже сделали, хотя бы за счет западных друзей.Но вы упрямо не хотите понимать, что это иллюзии и лапша для леХтората.
+
0
ballistic
ballistic
9 февраля 2017, 13:18
#
"стоит только повысить з/п до небес и чиновник сразу станет честным и профессиональным"
— я такого не казав.
Моє переконання, що це необхідна умова. Але недостатня.
+
0
Artur911
Artur911
9 февраля 2017, 16:41
#
Я больше от вас (кроме повысить з/п до Европы в самой бедной европ. стране)ничего не услышал в контексте подолання корупции.Пока таким способом никому в мире не удавалось этого сделать.Все запущено на столько и все укоренилось на столько в сознании, что без координальных шагов уже не обойтись.У грузин получилось потому, что Михо по природе разрушитель, таран.Хотя дров наломал не мало.
+
0
ballistic
ballistic
9 февраля 2017, 16:52
#
«Я больше от вас ничего не услышал в контексте подолання корупции»
— так тема ж про доцільність підняття зарплати.
+
0
Index
Index
9 февраля 2017, 16:32
#
Не пристало в такое время жить в десятки раз лучше остального населения. Нужно искать идейных, кто хочет что-то сделать. Вот пример разработчика Проззоро. Приехал парень, по моему из Америки, украинец, бросил там успешный бизнес, чтобы помочь у себя на Родине. Вопрос об оплате там вообще не стоял. У нас огромное количество молодежи, которое что-то готово сделать. Но, видя, сегодняшние условия, они на это не идут. Утонут в этой трясине.
+
0
ballistic
ballistic
9 февраля 2017, 16:56
#
«Нужно искать идейных»
— є невтішна статистика, що запалу волонтерів вистачає на 1 рік.

Звісно бувають виключення. Добре, коли знаходиться ідейний, чесний, професійний та вольовий волонтер — в такому разі можна говорити про удачу.
Але полювати на вдачу — не дуже розумний план.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться