Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Serginvest
Serginvest
Зарегистрирован:
16 января 2012

Последний раз был на сайте:
11 октября 2023 в 21:22
23 января 2012, 1:49

Безкоштовний кредитний сир у банківській мишоловці

Бажання обзавестися відразу всім досить зрозуміло, така людська сутність. Практично кожен хоче красиву машину, великий будинок і багато дорогих речей Навколо себе. Кілька років тому до питання покупки підходили після деяких роздумів.

Якщо товар який купувався був дорогим, то в процесі накопичення необхідної суми людина кілька разів обдумувала необхідність настільки суттєвої витрати грошей. Нових машин на вулицях міст було значно менше і стежити за автомобільною модою міг далеко не кожен.

Озираючись на західний світ, багато говорили про зручність споживацького способу життя. Як приклад наводилися жителі США. Адже зручно відразу придбати автомобіль останньої моделі, нову квартиру і ще багато необхідних корисних речей. Правда купити не за свої гроші, а за банківські і виплачувати кредит протягом декількох років. Адже життя проходить, а збирати гроші вміє далеко не кожен.

Минув час, тепер наші співвітчизники скуштували плоди сучасної цивілізації. Тепер немає потреби мріяти про нову іномарку, досить зібрати документи і мчати в банк за кредитом. Навколо ейфорія і радість від атракціонів небаченої щедрості банківської. Але як завжди є нюанси.

Легко отримані гроші необхідно важко віддавати і віддавати більше, ніж було взято. Нова машина радує деякий час, а потім радість від покупки затьмарюється щомісячними платежами. Можливість придбати житло за допомогою іпотечного кредиту – це дуже добре. Але якщо раніше на квартиру можна було зібрати протягом кількох років – такі були «смішні ціни», то тепер платіж іпотечного кредиту пристойної квартири на 30 років не може виплатити навіть успішний менеджер середньої ланки. Він, звичайно, може зібратися і виплачувати пару десятків років однокімнатну квартиру, десь дуже далеко від «всього». Але це придбання в обідраному брудному під’їзді навряд чи варто багаторічних зусиль. А колись таку «нерухомість» він міг купити за пару років, просто кинувши курити і відкладаюЧи звільнившися гроші.

Мене можна дорікнути в дурній ностальгії за «старими, добрими часами» коли все було краще. Ні не все. Ми багато чого отримали і дізналися. Але одвічне людське «Бажання всього і відразу» багато хто поміняв на ярмо на шию.

Подумайте про те, що життя полягає не тільки у набутті «квадратів» у новобудовах і забиванні їх всяким мотлохом. Шалені кредитні гроші сприяли зростанню цін на нерухомість і виникнення залежності від банків. На зорі свого розвитку людська цивілізація найбільше цінувала свободу. Свобода – основна цінність і багато людей вмирали за бажання назвати себе вільним. Зараз за шматочок китайського пластику, японського хромованого заліза і московського чи київського залізобетону люди стають залежні.

Чи варті ці цінності вашої свободи і спокою? Гроші можна зібрати в купку, якщо задатися такою метою. Потім куплена квартира або машина буде символом вашої перемоги і успіху.

Информация также размещена на — investblog.net.ua/

Просмотров: 1605, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 8

+
+7
irvin
irvin
23 января 2012, 8:45
#
Любой вещью, так же как и кредитом, нужно пользоваться с умом, ну дали возможность пересичным нахапаться -эффект обезьяны с гранатой…
+
+12
clavka11
clavka11
23 января 2012, 10:38
#
Двумя руками за то чтоб люди научились собирать, а только потом покупать. Только не все могут это делать. Есть тот тип людей который сможет переплатить, а собрать не может.
С квартирой посложней чем с машинами, на квартиру очень долго собирать, а оплачивать комиссионные чужому человеку, почти одно и тоже что банку, разница в том что квартира в кредит может и станет вашей, а вот чужая не когда.
+
+12
Toha
Toha
23 января 2012, 11:57
#
Что касается недвижимости — цены на нее настолько неадекватны доходам, что альтернативы покупке оной на заемные средства у простых смертных, которым нечего продать — например, ненужную квартирку на Хрещатике или ненужную земельку на Печерске, категорически нет.
+
+4
clavka11
clavka11
23 января 2012, 12:03
#
Что касается Киева да, бесспорно, а в таких захудалых городках как мой можно и взять, только работу поискать не здесь. Ну а лучше собрать и купить своё, и не думать о том что завтра заберут.
+
+6
Toha
Toha
23 января 2012, 12:12
#
Хорошо, возьмете вы квартиру в захудалом городишке, км в 70 олт ближайшего районного центра. А работать где? А выйти как на улицу, когда солнце зайдет, и полна улица бездомных и домовых, но голодных собак, когда последняя маршрутка идет в 18-00? А как быть с отсутствием отопления, горячей и холодной воды, а иногда — и газа (было такое) в многоэтажном доме? а как быть с выбитыми окнами в первых этажах заброшенных квартир, около которых и в которых постоянно околачиваются бомжи и наркоманы?

… квартира на отшибе Донецка, не самого зажиточного облцентра Украины (несмотря на старания жкрналюжек), стоит от 30,0 тыс. долларов — это голые стены под ремонт. Какую зарплату надо иметь и сколько на нее собирать, чтобы купить ее свою? С нуля.
+
0
clavka11
clavka11
23 января 2012, 12:30
#
От моего дома до центра Донецка 30км., квартиру без ремонта в соседнем 9 этаж доме за 10000у.е не могут продать. Отопление, газ все есть, только дороже чем в других городах и на много.Нормальная квартира 15000у.е тоже не сильно идет. Хоть в городе два огромных завода и пару не больших.
+
+14
irvin
irvin
23 января 2012, 12:04
#
Касаемо недвижимости цены просто НЕАДЕКВАТ, где это видано, что б кирпичная коробка в засраном Крыму, стоила как вилла в Испании…
+
+2
Serginvest
Serginvest
24 января 2012, 1:08
#
2008 год показал, и до сих пор показывает, насколько много людей в нашей стране «Бажають обзавестися відразу всім». Все же нужно сначала подумать…
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться