Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Ovramenko
Елена Овраменко
Зарегистрирован:
11 апреля 2011

Последний раз был на сайте:
11 октября 2023 в 21:00
Подписчики (19):
VasyutinaMarina
Марина Васютина
29 лет, Киев
pab
pab
56 лет, Львов
AllaNovickaya
Алла Новицкая
41 год, Киев
pointOFview
pointOFview
karawan
karawan
Африка !!! :):):)
Ceme4kin
Ceme4kin
Днепропетровск
vitacikl
vitacikl
PSheva
Петр Шевченко
Киев
GTI
GTI
Херсон
Bzzz
Bzzz
liliput
liliput
Kep
Kep
41 год, Херсон
все подписчики
депутат Киевсовета
2 декабря 2012, 20:44

Чергова афера проти населення України?

Кияни висловили своє обурення та звернулись до мене, як депутата Київської міської ради Олени Овраменко з проханням підняти питання у Київраді і не допустити введення 15%-го податку при продажу валют. На думку громадян названий механізм є черговою спробою залагодити фінансові дірки у бюджеті за рахунок пересічних громадян. Відповідно я звернулась до Олександра Попова з проханням звернутися до Верховної Ради та зупинити спроби втілити в життя черговий «драконівський» закон.

Нагадаю, що Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо операцій з іноземною валютою» пропонує покласти на громадян України додатковий податковий тягар. Проект пропонує встановити 15-ти відсотковий збір до Пенсійного фонду України, що вираховується від суми операції, при продажі іноземної валюти.

Але населенню України через ряд очевидних причин: нестабільність вітчизняної економіки, фінансової та банківської системи, притаманне накопичення заощаджень в іноземній валюті для вирішення своїх бутових проблем. Це і поліпшення житлових умов, плата за навчання дітей, розрахунок у разі необхідності за так звану «безкоштовну» медицину, тощо Така висока ставка збору при здійсненні обміну валюти на гривню лише сприятиме збільшенню інфляції. Крім того, прийняття цього рішення призведе до появи славнозвісного «тіньового» обміну валюти поза межами банківської системи, проти чого тривалий час йшла боротьба.

Є абсолютно очевидним і порушення Основного закону держави та інших нормативних актів. Прийняття цього закону порушуватиме у першу чергу п. 3 ст. 116 Конституції України, ч. 1 ст. 27 Бюджетного кодексу України, ч. 3 ст. 91 Регламенту Верховної Ради України про надання до проекту належного та виваженого фінансово-економічного обґрунтування, включаючи відповідні розрахунки.

Вся податкова система України працює, керуючись Податковим кодексом України. Всі додаткові податки повинні вводитися шляхом внесення змін саме до Податкового кодексу, а не через введення інших законів. Окрім того, зміни до будь-яких елементів податків та зборів не можуть вноситися пізніш як за шість місяців до початку нового бюджетного періоду, у якому будуть діяти нові правила та ставки. Податки та збори, їх ставки, а також податкові пільги не можуть змінюватися протягом бюджетного року.

Найкращий спосіб наповнення бюджету — це налагодження роботи економіки країни, яка буде здатна випускати конкурентоспроможну та високотехнологічну продукцію, залучаючи тим самим в Україну іноземну валюту та створюючи нові робочі місця. А залякування черговими поборами і без того вже майже доведених до відчаю простих людей ні до чого позитивного не приведуть, а, як показує практика, навпаки підвищать соціальну напругу.

Просмотров: 5375, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 7

+
+10
allescaput2030
allescaput2030
2 декабря 2012, 21:06
#
«Найкращий спосіб наповнення бюджету — це налагодження роботи економіки країни, яка буде здатна випускати конкурентоспроможну та високотехнологічну продукцію, залучаючи тим самим в Україну іноземну валюту та створюючи нові робочі місця. „
Не для этого Пчеловод в ВТО Украину вступал, чтоб вы тут хорошо жили… Теперь поздно боржоми пить, почки давно проданы… в евросоюз…
+
+22
Gen
Gen
3 декабря 2012, 12:40
#
У пересічного і наївного завжди хтось винен. Або Євросоюз, або раша.
+
0
irvin
irvin
3 декабря 2012, 12:54
#
Золотые слова, уважаемый!!!
+
0
irvin
irvin
3 декабря 2012, 9:44
#
И скики тонн грэчки пишло на дэпутатство?
+
+11
Gen
Gen
3 декабря 2012, 16:49
#
А слабо по расейському гімне так позубоскалити?
+
0
fangus
fangus
3 декабря 2012, 20:34
#
Irvin: +100500
+
0
Glubochanin
Glubochanin
3 декабря 2012, 17:39
#
Судя по количеству блогов и постов на тему 15% сбора — озвученная сумма в 50 млрд у населения не так далека от правды .
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться