Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Lotos007
Lotos007 Lotos007
Зарегистрирован:
14 декабря 2010

Последний раз был на сайте:
11 октября 2023 в 20:47
Подписчики (3):
zaraza1m
zaraza1m
PSheva
Петр Шевченко
Киев
AlexanderKulko
AlexanderKulko
Киев/Одесса/Херсон
Lotos007 — Lotos007
Bez raboty
15 декабря 2010, 18:10

Налоговый кодекс. Читаем вместе ст.19,26,27,28,47,48,49

НАЛОГОВЫЙ КОДЕКС. ст.19,  26,27,28, 47, 48, 49 Читаем вместе. Обсуждаем.

 

Статья19   Все мы знаем про «черных» нотариусов и проч., фирм «откроющих-закроющих». СЧИТАЮ данную СТАТЬЮ 19 полностью РЭКЕТИРСКОЙ… Только лично плательщик налогов должен вести свои дела. Хватит понаооформленных на чужие имена кредитов и всех смертей тех, кто о них только в биг-бордах читал, но «получал, вот докУмент». Статья эта – «хотелка» бизнеса за счет неграмотных людей – быдлом обозвали и сделали... 

Статья  26, 27, 28 Что означают эти понятия? Зачем столько ставок? Не будет ли «Как хочу, так и ворочу, бо закон шо дишло»?

Статья 47. Случаев, когда «посадова особа» — наемный директор не считает своей обязанностью, не хочет участвовать в «добыче» документов, снижающих НП, НДС  — ВЗ и НК, а бухгалтер бьется головой о свою трудовую и стены офиса – тьма. СТАТЬЯ НЕКОРРЕКТНА. И длинная. Статья узаконит завтра, вчера возникшую практику «перевалки» бухгалтеров. И, сомневаюсь, что без красочных последствий для посадовой особы бухгалтера. Аудит – дорого, часто нерентабельно. Проффсоюзный аудит для Украины – то что Марс. Кто защитит не бабу-Хацапетовку, а бухгалтера? Или экономистов, шо бананов в Африке? Ну да. И вот такие чудеса и творят – этот НК.  В подтверждение статья 48.5 и 48.6.

Статья 47 некорректна. п.п.47.1.3.- удалить, либо сделать основной.

Статья 48 Складення податкової звітностідекларації

Почему заменены слова «звітності»  на «декларації»? Во многих статьях.

Статья 48.5. и 48.6. Предпосылки к прямому тексту: «бухгалтера, шухер!» Впрочем, это еще вчера сказали… Но не так, чтобы: вперед рэкетирский аудит, как звено в цепочке откатов. Да, ладно. Нотариусов убили, бухгалтеров пришили, аудиторов (хоть каплю независимых) туда же.

Предлагаю: чем меньше слов, тем проще поется. И отдельное Положение об ответственности посадових осиб, отдельно для бизнеса. См.комент к ст.47            

Статья 49. Меньше слов -  проще поется. Почему заменены слова «звітності»  на           «декларації»? Во многих статьях.

ПРЕДЛАГАЮ:  

Статья 49.Подання податкової декларації звітності до органів державної податкової служби

Стаття 49. Подання податкової звітності до органів державної податкової служби

49.1. Податкова звітність подається зареєстрованим платником податків  до органа  державної податкової  служби, в якому перебуває на  обліку платник  податків, за звітний період в установлені цим  Кодексом строки незалежно від здїйснення  господарської діяльністі у  звітному періоді, крім випадків, коли він не є латником відповідного виду податку.

49.2. убрать в (вкл… в 49.1.)

49.3. Податкова звітність вважається наданою платником податків до органа  державної податкової  служби, та прийнятою з боку державної податкової служби, якщо:

49.3.1. Звітність надається  особисто платником податків, або уповноваженою особою такого платника до органу державної податкової служби, в якому перебуває на обліку платник податків.

При цьому, на звітності присутній відбиток печатки (штампу) державної податкової служби,  дата фактичного отримання та номер реєстрації наданої-прийнятої  звітності, підпис відповідальної особи державної  податкової служби з прийняття звітності, під час надання такої звітності. 

49.3.2. Звітність відправлена засобами поштового зв’язку листом з повідомленням та описом про вкладення, не пізніше ніж за 10 днів до закінчення граничних термінів подання податкової звітності, визначених даним Кодексом. При цьому, звітність вважається наданою, та прийнятою, якщо платник податків має відповідний поштовий корінець повідомлення про одержання такого відправлення  посадової особою державної податкової служби, не пізніше граничного терміну надання такої звітності .

49.3.3. Звітність відправлена засобами електронного зв’язку, з дотриманням вимог електронної реєстрації в органах державної податкової служби. При цьому, звітність вважається наданою, та прийнятою з боку державної податкової служби,  якщо платник податків має відповідний електронний корінець-повідомлення про надання електронної  звітності.

49.3.4. Звітність складена з дотриманням вимог даного Кодексу, та відповідних нормативних актів  щодо складання податкової звітності.

49.3.5.. Звітність, яка надана  шляхом поштової та електронної відправки  згідно п.п.49.3.2 та п.49.3.3. підлягає процедурі  документарного ствердження про відправку-отримання:

 на корінці-повідомленні, електронному корінці-повідомленні   роздрукованому на паперовому носії присутній відбиток печатки (штампу) державної податкової служби,  дата фактичного отримання та номер реєстрації наданої-прийнятої  звітності, підпис відповідальної особи державної  податкової служби з прийняття звітності.  

49.3.6. Процедура ствердження прийняття звітності з боку державної податкової служби з п.п.49.3.2 та п.49.3.3. е обов’язковою, та має бути проведена в будь-який час, але не пізніше граничного терміну наступного податкового року, встановленого даним Кодексом.

49.6. удалить

49.7. удалитьисключить

 Дальше в НК идут суд и убийства за кресла в налоговой. Пусть так и будет? Только суд меня не устраивает, шо я это я и денег у меня уже нет.

Просмотров: 3099, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 2

+
0
Xotabuch
Xotabuch
16 декабря 2010, 12:55
#
И зачем это писали? Суть в чём?
+
0
Lotos007
Lotos007
16 декабря 2010, 16:32
#
Суть в обсуждении НК. Конкретно, постатейно.Шаг за шагом. Приглашаю к обсуждению юристов, экономистов и аудиторов. Читаем саму статью и…
Можно в концепции с РНБО:
1.финансовые войны капитала,
2.потеря конкурентоспособности страны,
3.социальное противостояние
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться